Ahojte, keď dávate UM dieťatku, dávate mu ešte aj čajík? Bolo mi povedané, že je vraj potrebné dávať ešte čajík, tak neviem co je na tom pravdy. Vraj aby ho nesmädilo. Lebo UM je ako náhrada "tuhej" stravy
Dávala som sem tam piť ak som mala pocit, ze nutrilon "zapeka", inak nie nejak pausalne. Ci uz nejaký feniklovy, rascovy atd caj.... Pripadne ine detské. Potom v lete v horúčavách (ale to mala dcera uz aj prikrmy - 5-6m).
@alexandra2468 malý ma 5 mesiacov, švagriná spomenula ze by som mala davat
@vasjar tiez sme mali nutrilon. Vodu, ci caj dostavalo dieta pocas dna pomedzi jedlo (mlieko). Nie hned potom. Aby mu nezostalo tazko z pocitu prejedenia.
Toho čo by sa malo sa ešte napocuvas. Podľa mojej švagrinej treba kvapkat dieťaťu do nosa olej aby sa vykychalo. Prestan počúvať magorov a nájdi si odporúčania ktoré sú podložene dôkazmi.
A dávaj dieťaťu cistu vodu a nie čaj. Nie len kvôli tomu aby pilo čistú vodu a nie neskôr sladené čaje a neskôr sladené vody a džúsy, ale aj preto že deti ktoré od malička pijú čaj majú nižšie zásoby železa keďže ten čaj znižuje jeho vstrebavanie. Pitný režim sa rieši vodou, , kedy sa konečne toto ľudia naučia?
tak 5m ti uz pomaly zacne jest, cize pomaly mozes davat pit, netreba ale nutne davat pit po jedeni (mlieko), lebo iba mu napraces zaludok viac a mozes mat problemy napr s grckanim, refluxom.. plus treba aby to dieta stravilo.
Áno. Mne Dr povedala, ze ak je dieťa kojene, iné tekutiny netreba. Deti, ktoré pijú len umelé mlieko potrebujú aj vodu na pitie
@vasjar ja mam 3deti a vzdy som im davala vodicku,trolinku po vypiti mliecka ,aby sa mu to mliecko nekvasilo v pusinke a nedostal plesen. A cim je vacsie dieta,tym viacej vodicky,cajiku. Cakam4dieta a nebudem to inak robit ani teraz. Teorie,,dieta nepotrebuje vodu ani caj neuznavam.
@leuska1991 a to vodu mam dávať dojčensku alebo z vodovodu?
@vasjar dojcensku samozrejme😉
@leuska1991 a pre varenú?
@vasjar kolko ma dieta? A kto ti take veci povedal?
Nedavala som nikdy caj, ani vodu po UM.