Ahojte,
synček má 4 a pol mesiaca a pomaly začneme príkrmy.Pri ich študovaní som zistila, že by sa mala dávať lyžička oleja lisovaného za studena.
Dávate olej do príkrmu a ak áno, konkrétne aký?
Ďakujem.
ja som nedavala, az neskor som sem tam pridala olivovy olej... obyc z tesca
@katherine27 ja davam olej a cerstve maslo striedavo - raz jedno, raz druhe a pouzivam tekvicovy olej panensky, ale myslim, ze budem asi jedina z mamiciek, ktora tento olej pouziva. Mam totiz synceka ekzematika a on nemoze slnecnicovy ani olivovy olej, zatial. Tekvicovy olej mu nerobi problemy, a kedze ma vysoky obsah zinku, posobi dobre aj na pokozku a imunitu. Do zemiakovych prikrmov davam cerstve maslo, chuti to lepsie.
ja mam 7 mesacnu dceru a varim jej uz vselico, ale olej som este nikdy nedala
@katherine27 olej sa pridáva do varenia napr slnečnicový, olivový, repkový je dobré striedať a ak máš olej lisovaný za studena napr panenský tak ten sa dáva až do hotového príkrmu.......
alebo aj maslo sa môže dať..🙂 hlavne do zeleniny ako mrkva a pod kvôli vitamínom A, D, E, K
Ja prikrmujem len tyzden, ale olej nedavam.
Malej pridávam do jedla lyžičku olivového oleja. (Nejaký 100% extra panenský - bežne dostupný v Kuflande). Olej by sa do jedla určite mal pridávať, napr. vitamín A z mrkvy sa uvoľní až po pridaní oleja. 😉
ja som davala prave maslo 🙂
a od kedy mame davat olej. Ja prikrmujem este len 4 den
Mal by sa dávať, my sme tiež zo začiatku nedávali a potom som dala, iba keď som si spomenula, keďže som nebola zvyknutá pridávať ho do príkrmov 😀 olivový 😉
Olej treba na spracovanie vitaminov rozpustnych v tukoch, preto sa pridava. A treba to striedat. Podla mna nemusi byt lisovany za studena, aj ked taky je asi lepsi. Olivovy, repkovy, slnecnicovy a rozne pre mna exoticke...tekvicovy, palmovy ....Maslo urcite neskor, tusim az po roku, nakolko sa jedna o mliecny tuk.
olej nieje nutny, kedze UM alebo materske mlieko obsahuje dostatok tukov na vstrebavanie vitaminov A,D,E a K. ak chces, daj trosku, ale nutny nieje
vždy som dala za lyžičku oleja (olivový) alebo masla, na striedačku...
varila som ale pre dve deti, tak pár kvapiek bude stačiť...
ja olej nedavam,maximalne trosku cajoveho masla 😉
Dávam olivový extra panenský do zeleninového príkrmu, pár kvapiek, určite je to menej ako lyžička, do ovocia samozrejme nie 🙂. Maslo je tiež možné, ale iba ak už je zrejmé, že dieťa nemá alergiu na bielkovinu kravského mlieka.
ja som davala obom olivovy olej
davala som olivovy...
My máme už sedem mesiacov a prikrmujeme mesiac(my sme sa len prvý pol rok kojili), ale olej nedávam žiadny. Príde mi to ešte priskoro. A maslo by som rozhodne ešte nedala lebo sme mali ekzémik (i keď len mierny),lebo sa bojím reakcie na bielkovinu kravského mlieka. Lekár totiž povedal, že deti s ekzémami sú viac náchylní na alergie. Takže ešte by som nejaký čas (minimálne mesiac) počkala.
olej sa musi davat inak dieta potravinu nestravi tak ako ma a nezoberie si dolezite vitaminy aj v sklenickach v obchodoch ked si precitate zlozenie vsade je olej
ja dávam len olivový olej
...ja som davala a aj davam olivovy, slnecnicovy, lanovy a konopny
Davala som bud lyzicku praveho masla alebo olivoveho oleja - nejaky bio to bol