Maminky, davate detom rybie prsty? Neviem sa rozhodnut ci zaradime do jedalnicka 🙂 dakujem
Jedine nemlete
@scacchi
Podľa mňa záleží na veku detí, moja najmladšia má 2 roky, jej to nedávam, starší majú 5 a 9 a im občas spravím, so zemiakovou kašou a šalátom. Ale teda, raz za mesiac až dva to vychádza ... inak, u nás sa nevypráža vôbec. Vyprážané jedia na vianoce a veľkú noc, keď je rezeň u svokry, doma to pečiem v rúre, aj tie prsty robím v rúre.
@scacchi asi 2x do roka keď uz fakt nestíham..ako každý polotovar radšej nie.A pečiem v trúbe na papieri,nevysmážam ich
Nie,precitaj si zlozenie,je to odpad,hnus😎
Občas tak 4-5x do roka ale hie ktoré sú celé kúsky nie mleté...
fuj ved to by som ani psovi nedala ,ved je to odpad z ryb
chces to zaradit kvoli rybe v strave alebo kvoli casu? ak kvoli rybe vo vyzive, tak si pohladaj recepty na rybie fasirky, rybie prsty a tak, ktore si sama spravis z celej ryby. Je to aj chutovo ovela lepsie 🙂 Ak kvoli casu, tak radsej by som vybrala ine rychlejsie jedlo 🙂
@hederamonstera kvoli casu nie ved som na materskej 🙂 dakujem za tip, maly nechce ryby tak skusam ako by to slo
Dakuhem vam maminjy - vygooglila som si uz par receptov aj na rybie fasirky aj na rybie prsty . Prajem vam pekny den 🙂
@scacchi neviem, aké veľké dieťa, ale môj syn začal jesť ryby teraz, má 13. Minuly rok skusil na Vianoce a prišli mu zle. A to on zje fakt všetko, len s rybami a fazuľou mal problém. Ale teraz zrazu zjedol filé obaľované.
Chýbajúce vitamíny a omega 3 a 6 kyseliny mu nahrádzam rybím olejom v kapsuliach (Jamieson).
A deti do 3 rokov by mali radšej jesť sladkovodné ryby, nie morské. Losos a tuniak tiež nie sú moc zdravé vzhľadom k spôsobu chovu. To kupujem len raz za čas. Radšej kupujem naše pstruhy a keď sme pri mori, jeme morské ryby tam.
sem tam to detom davam, ale uz skor lososa im peciem
Kupte radsej normalnu rybu,(nie z Ciny)....precitajte si zlozenie co vsetko je v tych prstoch,je to odpad....nebudte lenive,ide o zdravie vasich deti.....viem o com pisem🤔
@scacchi nie, je to sajrajt, nejeme to ani my dospeli
Občas ale len skôr tu rybu vnútri. 🤣🤣 Zvyšok vyhadzujem. 😅
Ja nie. My vyprazane nejeme vobec
Obcas davam, mozno tak 2-3x do roka. Kupujem ale tie nemlete a nevyprazam, peciem ich v rure. Syn to aj tak moc nechce jest, takze davam fakt vynimocne, len ak potrebujem nieco narychlo bez pripravy a nic ine nemam doma.
Ak ste este nezaradili do jedalnicka, tak radsej namiesto rybich prstov daj normalnu rybu, napr na masle. Ale obcas ako rychlovka urcite dietatu neuskodi.
@scacchi moj 3 rocny je uplne proti masu, som z toho zufala, zje iba rybie prsty, tiez rybu nakrajam a obalim.. aby to ako prsty vyzeralo a peciem v teplovzdusnej friteze ( to je skoro ako rura) staci trosku pokvapkat olejom. Maly mi tak zje file ( samozrejme kvalitne bez pridanej vody) ale aj lososa. ( kupim chladeneho, stiahnem kozu. Ma to tak 2 krat do mesiaca, inak do neho maso nedostanem v ziadnej forme. Ale rybie prsty pyta furt.
Davam sporadicky, ale len tie nemlete. A nenazvala by som to, ze su zaradene do jedalnicka. Do jedalnicka radsej zarad lososa alebo insiu rybku inak upravenu.
Naša má tri roky a ešte nemala. Nejeme to ani my. Radšej dám sladkovodné ryby, lososa a pripravím na masle...
nie prilis casto ale ano, predsa len je to vysmazane... ale teda robim domace, kupim rybu a nakrajam a obalim. A zalezi aj od veku dietata