Dávate deťom keksíky a sladkosti?

9. máj 2022

Ahojte
Dávate deťom sladkosti typu Brumik alebo keksík atď?
Mama má názor že sladkosti sú potrebné a neviem jej to vysvetliť 😒🤬

hederamonstera
9. máj 2022

A naco jej to chces vysvetlovat? Jej povedz, ze si to neprajes, aby ich tym krmila a hotovo. Ked niekto nedokaze pochopit, co je cukor za svinstvo, ty mu to nevysvetlis

sona96
9. máj 2022

Ja mu dávam aj takéto somariny. Pre mňa to nie je vec, pred ktorou mám potrebu ho chrániť. Radšej mu z toho nebudem robiť zakázané ovocie, ale radšej vysvetlím, že to nie je súčasťou každodenného jedálnička a nie je to jedlo, ale len "dobrotka", ktorú si kupujeme výnimočne. Má 3 roky a ochutnal aj Kofolu, aj čokolády. (Ale toto je moja subjektívna skúsenosť, syn bez problémov zje všetku zeleninku a pije len čistú vodu, keby bol slabý jedak možno by som to riešila inak)

autor
9. máj 2022

@hederamonstera malá má 2 roky a od jej 6tich mesiacoch to počúvam. Dávala som jej čítať články že nadmerné množstvo cukru škodi ale ona to nevie/nechce pochopiť 🤬

diamond007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diamond007
9. máj 2022

Skús povedat že mala má z toho problémy so zápchou. To by malo pomôcť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. máj 2022

@diamond007 malá má 2 roky.

ailiba
9. máj 2022

Sladkosti urcite nie su potrebne. Ak ich nechces davat, tak nedavaj a rozhodne o tom informuj mamu. Musi to respektovat, ak si to tak želáš.
Ale ja nie som za extremy. Je naivne so mysliet, ze v skolke nic take nezje a potom neskor. Ja osobne synovi davam suche keksiky, hlavne take zdrave alternativy (dm bio). Ale mojmu synovi ine nechutia, on nema rad nic cokoladove, ani nie je velmi na sladke. Tak preto.

danyelia
9. máj 2022

Ahoj, áno dávam...deti občas potrebujú sladké, neviem, prečo z toho stále robí niekto takú vedú...

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzuliennka1
9. máj 2022

Ja som nedavala - lebo mi to aj tak syn nechcel jest 😂🤷🏼‍♀️
prvykrat ze si dal keksik alebo brumik, ked mal 3,5roka. A teda aj to semtam kupim, preco nie, ked je to s mierou. A najma doobeda, nech to ma kedy vybehat a vyskakat
A mama tiez urcite nechce tvoje dieta tlacit sladkym nasilu, obcas predsa neuskodi. Vysvetli, stoj si za svojim, a ked predsa len kupi, vzdy to mozes s usmevom prijat, nech sa neurazi a zjest to aj sama 🙂

3vita
9. máj 2022

Jasné že dávam, samozrejme s mierou

marrilyn
9. máj 2022

Syn bude mat o mesiac 3 roky, sladkosti nedostava, babky a dedkovia dostali dost dorazne vysvetlene, ze aj ked mu to kupia, on to jest nebude, lebo mu to nedame. Vsetci si zvykli, ze ked mu chcu nieco doniest, tak ovocie. Svokor ho chcel stopkat cokoladkami a keksikmi uz od jedneho roku a obcas sa na tom este stale vieme pochytit. Sam je cukrovkar, ale sprostosti musi jest denne niekolkokrat, radsej si pichne vyssiu davku inzulinu. Domace kolace maly jedava, aj sladke jedla, ale kupovane sladkosti nie.

svetlana16
9. máj 2022

U nas maju aj sladku dobrotu nevyhnem sa tomu ci v skolke, na ihrisku... Ale mame dohodu najprv sa zje ovocie a az tak moze byt dobrota - čokoláda ci keks atd.... Nerobim z toho jadrovu fyziku lebo cim viac sa zakazuje tym je to horšie.. Tak ako sa zakazuju cigarety, soľ a kadeco tak je to aj s tym cukrom... Nedam a potom to dopadne horšie keď to do seba natlači niekde za mojim chrbtom.... Mala som tetu ktora nedavala detom do 3rokov a viac ziaden cukor ci sol.... A ked sme boli u babky nasli tam stat dozu velku so solou a spraskali ju dvaja 🙈 potom sa to stalo aj s cukrom ked ho nasli....

zuzanockamt
9. máj 2022

Autorka: Jasné, dávam. A dokonca aj sebe 😊 Ale my sme klasicky stravujúca sa rodina, žiadne bio, zero sugar atď

x_mery_x
9. máj 2022

Jasne, ze hej, furt daco ma :D

anjelicek26
9. máj 2022

Fakt si mame nosila ciarky, aby si jej dokazala, aka je "blba a nevzdelana"? Ano mala ma len dva roky, ano na sladkosti ma cas. ALE ty vies robit kompromisy - v DM maju kopu "keksikov" a chrumiek pre uplne batolata s kukuricnej muky a prakticky bez cukru, deti to radi chrumu, pokup take, ukaz mame, kde to mala ma a ked jej bude chciet dat "dobrotku", nech vezme odtial... problem vyrieseny k spokojnosti vsetkych...

paciko9
9. máj 2022

Nasa ma 20 mesiacou a uz tiez kade co vyskusala ked sme na nasteve, ale doma jej nic sladke nedavame.

kapanek1
9. máj 2022

Mame chlapca ma 2 roky a 2 mesiace. Do roka som na jeho stravu velmi dbala. Ziadna sol, varila som mu len ja. Prvu sladkost mal cca v 1,5 roku. Inak iba ovocie, piskotky. Teraz mu dam aj dzusik, lizatko, cukrik, cokoladku. Samozrejme s mierou alebo za odmenu - ked som ho ucila na nocnik.

marianarem
9. máj 2022

Vsak nevysvetluj ty, nech vysvetli ona tebe, a nech ta naozaj presvedci, ze su potrebne 🙂 Podla mna potrebne nie su, hoci ja malemu davam. Ale zatial dost vyberam, pozeram obsah cukru a co ine este v tom je. Takze skor take menej sladke, zdravsie, doma peciem vsetko tiez s nizsim obsahom cukru. No ale teraz ma 2.5r a onedlho pojde do skolky, uz sa urcite nevyhne nicomu a az tak mi to nevadi. Budem strazit, aby nejedol iba sladkosti a aby mal umyte zuby.

kataka10
9. máj 2022

Piskoty alebo detske susienky malemu davam k presnidavke. Ale keksiky a cokoladky u nas doma nedrzime, takze ich ani maly nezvykne jest.

zorkahorka
9. máj 2022

Ano, davam aj sladke. Ale odtial-potial. Ja to mam pod kontrolou, stare mamy davaju viac, akoby som si priala 🙈 niekedy zasiahnem. Ale zas-stare mamy su na rozmaznavanie

euka210
9. máj 2022

Pri prvom mi to takto kazil svokor...tiez mal maly cca 2r a naucil ho na kavenky 🤦‍♀️
Pri dalsich uz to neslo ani do tych 2r potiahnut bez sladkosti.

luciaslovakova
12. máj 2022

No moja skusenost osobna je taka, ze ja ako dieta som sladke nejedla, radsej ovocie, vela som sportovala a aj tak v 18stich mi diagnostikovali cukrovku. Ked som chodila na Kramare, tak tam bolo strasne vela deti s cukrovkou, ale samozrejme ze tie deti to mali skor z tej obezity, cim skoro kazde jedno trpelo...takze je vylozene len na rodicovi ako si svoje dieta podchyti.”