Dávate 3-mesačným deťom piť vodičku?

4. sep 2023

Prosim mamicky, davat babu pit aj vodicku?
Kojim...
Niektore mamicky vravia ze ano niektore ze nemam davat vodicku......

fallon1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanap9
4. sep 2023

Pokiaľ je dostatočne kojené netreba.. ale ja by som kľudne dala feniklový čajík 😊 nemusí piť nejako veľa, stačí po troške, ako uznáš za vhodné

kafedame
4. sep 2023

Ja som dávala medzi kojeniami.je to len tekutina,nič mu nebude neboj sa🙂

zuzanap9
4. sep 2023

Ale po správnosti by sa voda alebo čaj nemal dávať až pokým sa nezačne s príkrmami. Ale ja dávam, hlavne keď boli tie horúčavy. Podstatné je nenahrádzať čajom klasické kŕmenie

canis_lupus
4. sep 2023

Dávala som až po polroku pri zavádzaní príkrmov, a to mám februárové dieťa, čiže celé leto prežil len na mm a nebol problém ani raz, cikal pekne.

angeli121212
4. sep 2023

Ja som nedávala, kedže som mala problémy s kojením a potrebovala som aby malý čo najviac jedol. Úprimne ja osobne by som nedávala, lebo by som nevedela či bábätko nie je hladné a ja mu len nezaplním brucho vodou.

minesasubu
4. sep 2023

Nie a je tu niekolko diskusii o tom a na nete kopu clankov ohladom toho staci si to precitat

lunademonica
4. sep 2023

Nie

angeli121212
4. sep 2023

Ďalšia vec kojenie slúži aj na pitie aj na jedenie no nevidím v tom zmysel veľký

anavixy
4. sep 2023

Nie. Dojcene dieta vodu nepotrebuje ak je dojcene na poziadanie!! Je to len vodicka alo mu to uskodi? No tak, ze ta vodicka pomedzi dojcenia napr oddaluje tie dojcenia, zmensuje mnozstvo mlieka ktore dieta vypije= pomaly ale isto znizuje tvorbu, navyse nema absolutne vobec nijaky benefit pre dieta.
Dieta na UMF moze dostat vodu, ale nemusi, pokial vypije za den dostatocne mnozstvo mlieka (120-150ml/kg), nema problem so zapchou, tak vodu proste navyse nepotrebuje. Ani pretazovat oblicky nie je ziaduce.

ivangeline
4. sep 2023

nie

nikpa
4. sep 2023

Pokiaľ je dieťa dojčene na požiadanie, teda si tak zaháňa aj smäd, tak VODU nepotrebuje.

lubkovaandrejka
4. sep 2023

Mna zaujimal realny dovod, preco male dojcene dieta vodu nepotrebuje. Presla som niekolko anglickych stranok a tam bolo uvedene,ze dieta do 6m nema poriadne vyvinute oblicky a ak ho zatazis vodou ( nevies,ake mnozstvo mozes takemu malemu telu s malym obsahom zaludka dat) ,tak oblicky to nevedia spracovat a prebytocna voda sa dostava do krvneho obehu, tam sposobuje znizenie dolezitych elektrolytov - sodika . Ak mu teda das viac vody - neodhadnes to - das mu za den 50ml, ( to je len priklad)myslis si,ze je to ok a pritom to v poriadku nebude - moze to viest k hyponatremii - laicky povedane malo sodika v tele. To moze viest k nevolnosti, opuchu mozgu atd.. to su ale velmi vyhrotene situacie, ktore by sa realne nemuseli stat, ale stat sa mozu. Takze, ja by som s tou vodou pockala.