Ahojte baby, najde sa tu niekto kto zacal postupne medzi mlieckom davat mrkvickovu stavu, a ine po ukoncenom 3.mesiaci? Nasa zabka je na UM a rozmyslam, ze by som pomaly zacala cez den pridavat 10ml doriedenych vodou cez den. ak hey, ako to zvladali vase deturence? moja mamina aj mne aj mojej sestre od ukonceneho 3.mesiaca odstavovala postupne vsetko a ze sme krasne pili a vsetko bolo ok.... co si o tom myslite??? dakujem za kazdy nazor 🙂
Moje deti boli tiež na UM. Dieťatku stačí len mliečko a na pitie len prevarenú dojčenskú vodu. Ja osobne by som zeleninové a ovocné šťavy nedávala. Prečo sa ponáhľať.
Určite by som ešte aspoň mesiac počkala. Nad skorším prikrmovaním alebo šťavami by som uvažovala iba v prípade horšieho krvného obrazu. My sme boli kedysi ináč kŕmení - nebolo toľko informácii, dokonca sa malé babätka kŕmili riedeným kravským mliekom a nebolo ani toľko alergií.
@nufficek ked chces zacat s niecim zelenym, tak zacni jacmenom, si myslim, ze to najlepsi prechod mazdi mlieckom a surovou stavou, aj ked 3 mesice su velmi skoro, neponahlaj sa, dietatku sa len postupne zacinaju tvotit traviace enzymi, a zaludocne stavy ake ma dospely clovek,,, takze pomaly, nic vam neutecie, aspom do 6 mesiacov by som pockala, inac jacmen ma ph materskeho mlieka,
zbytocnost, je to skoro, kedysi sa tak davalo, aj kasa na noc po 4m...dnes su ine nazory
nie nedavala som, az ked sme zacali prikrmovat... tak miesto cajiku a tak
tiez som za aby si pockala . naco sa ponahlat .. je to skoro
naco??? co ma 3-mesacne dieta z 10ml stavy navyse zriedenej s vodou?
take male dieta ma v mlieku (umelom alebo materskom) vsetko, co potrebuje.
Urcite NIE..ked je na UM,tak staci ked zacnes az po 5.mes...
dakedy sa robilo vsetko inac,ale neznamena,ze ked ti hned nic nebolo,tak,ze nemozes mat v 40tke na nieco alergiu..netreba sa ponahlat.vsetko ma svoj cas..
to bol trend našich mám, teraz sa to už nedáva 😉 i ked to podla mna neuškodí, ale je to predčasné v tomto veku, ešte počkaj mesiac dva 😉 daj zeleninové príkrmy najskor 😉
ahoj, ja som malej potrela mrkvičku a cez vreckovu vytlačila šťavu a pekne to pila nič sa jej nedialo 😉 myslím že na tom nie je nič zlé keď jej vyskúšaš dať aj keď len po lyžičke, zo začiatku jej to moc chutiť nebude potom si zvykne ..... toď môj názor 😎
Nie
Nie, je to skoro.
ahoj ja som malej davala tiez stavu z mrkvy a uz som postupne zacala davat potom mrkvu zo zemiakom asi po 2 tyzdnoch co pila mrkvisku tak 100 ml denne a uuplne v poriadku teraz mame 9m a papa skoro vsetko
Ahoj ...aj ja som dávala...aj jednému aj druhému synovi a tak ako si písala, že nestalo sa nám nič nestalo sa ani mojim chlapcom.
ahoj ja síce nemám veľké skúsenosti hoci už mám veľkého syna predtým som bývala u svokry a všetko okolo toho riadila ona bolo to aj na nervy ale vedela aj poradiť! Ale práve som začala tiež so šťavičkami moja dcérka má 4 mesiace a začali sme jeden deň malú lyžičku mrkvy druhý deň dve lyžičky jablčka a takto to postupne zvyšujeme a striedame.
urcite nie. naco tak skoro? traviaci trakt dietata nie je na to pripraveny.
NIe je potrebne zacinat stavami. V ramci pitneho rezimu staci dietatu voda, pripadne neskor caj vhodny pre deti pokial su horucavy. Ale ziadne stavy a ak sa zacina prkrmovanim, tak zeleninou nie STAVAMI!! Potom sa necudujte ak je Vase dieta naucene od mala na sladke, ked ani nejedlo zeleninu....☹
so stavami bysom pockala viac ako rok nie ze po 3m. je tam strasne vela cukru aneviem coho, zalezi ake chces davat ale ovocie a zeleninu radcej cerstve
moja dcerka bude mat vo stvrtok tri mesiace a lekarka mi povedala,kedze pije UM,tak treba zacat davat stavicky (mrkvovu),bola a som aj teraz z toho dost prekvapena..... 😒
Ja viem od alergologa, že od ukonceneho 4 mesiaca veku dietata v pripade, ze je plne kojene. Je doslova povinnost maminky zacat podavat mrkvovu stavu vylisovanu z cerstvej mrkvy. Je to velmi dolezite najma, ak su rodicia alebo len jeden z rodicov alergici. Stavicka nastartuje tvorbu traviacich enzymov a organizmus si postupne zvyka aj na ine zlozky v strave. Ja som tiez oci vyvalovala, ked som to pocula. Zevraj to alergologovia prizvukuju na kazdom pediatrickom kongrese...
nedavala som....ale s prikrmami som zacala po ukoncenom 4 mesiaci, teraz jej dam obcas stavu na desiatu, ale nie kupovanu ale cerstvo urobenu a zriedenu....ono kedysi boli ine metody a nazory na prikrmovanie, teraz su ine....ked som si citala knizku nase dieta kt. kupila nasa mamka ked sme boli my mali tak tam sa tak prikrmovalo uz od tretieho mesiaca, teraz by sa malo zacinat neskor, takisto prv sa lepok zavadzal neskor a teraz sa zavadza skorej....
Ja som zacala davat az po ukonceni 4. mesiaca. Moj maly bol hlados, zjedol by vsetko...inak by som skor nedavala. Zacinali sme mrkvovou stavou, ktora mu nechutila, presli sme na mrkvove pyre, resp. mrkvovo-zemiakove a tak sme postupne pridavali korenovu zeleninku a vsetko co nenaduva. Neskor ked si zvykol na zeleninove pyre, zacala som pripravovat zeleninovo-masove prikrmy, hlavne kuracie masko a pod. Najradsej mal zemiak, kuriatko a trosku mrkvy, brokolicu. Az potom ked si zvykol na zeleninku, masko zacala som skusat ovocne prikrmy ako jablcko, hrucka. Je to lepsie, nenauci sa hned ma sladke a nebude odmietat zeleninu. Chutilo mu takmer vsetko, nemali sme ziadny problem, neskor iba s bananom, kt. nechcel, tak mu ani teraz nedavam, zje asi 1-2 kolieska. Ale uz je velky, tak sam spekuluje, co by ochutnal 🙂
Hmm, tak ja som nedavala a ani davať nebudem, neviem na čo je to dobre, ked tak podusenu zeleninku, alebo nastruhane jablčko, obidvaja piju čistu vodu, radšej som ked spapaju zeleninu z taniera a ovocie normalne do ručky, ale tiez sa šťavičkami neublizi, to je jasne, ale predpokladam, ze taketo dieťa uz nikdy nevypije pohar čistej vody,lebo bude zvyknute na sladku chut ovocia, a to si určite odnesu zubky 😝
nie, v ziadnom pripade ...
no, teraz mňa tu určite niektoré mamičky ukameňujú, ale aj ja mám dve deťurence, a prvý mal neskutočné koliky, ale fakt že neskutočné a aj kakanie nám robilo strašné problémy, tak aj nám lekárka odporučila začať s príkrmom skôr teda od ukončeného 3.mesiaca, nie šťavy ale pomaličky, mrkvička, jabl´čko a veď každá poznáte začiatky, že čo....a verte alebo nie, nám to neskutočne pomohlo!!! Aj sama lekárka povedala, že hoci UM je prísne sledované, obsahuje veľa vitamínov, minerálov, ale aj tak sa nezaprie fakt, že je to len "umelina" a taká mrkva a jablko je predsa prírodný zdroj vitamínov a zlepšuje aj trávenie...čo sa nám potvrdilo, a navyše nám s úškrnom dodala, že asi sme zabudli, že kedy nám začali rodičia dávať papať a nič nám predsa nie je 🙂 ...teraz mám druhého synátora, má tri mesiace a tiež uvažujem že začnem pomaly začleňovať zeleninku, pretože aj po odskúšaní iného UM mu to už akosi nejde, ako keby šlo hore krkom 🙂 takže toť môj názor, ale vidím, že nie som jediná a to som rada 🙂 ostatné mamičky ma môžte aj ukameňovať s tým, že nie je pripravený tráviaci trakt, pre boha, veď jablko, či mrkva sú rýchlo stráviteľné a nejdeme im predsa hneď dávať ťažké papušky 🙂 ja mám skôr dojem, že aj toto je len nátlak veľkých magnátov, pretože UM od narodenia sú veľmi veľký a drahý kšeft, veď keď sme boli my, bol len sunar a iné nie 🙂 a sama mama mi vravela, že nám všetkým trom devám dávala od 3 mesiacov 🙂 a neboli sme do roka a pol ani raz choré 🙂 a pojem koliky nepoznali 🙂
Ahoj, ja som davala stavu z bio jablcok, nakolko moj drobcek mal problemy a kakanim, a poznam viac pripadov kedy mamicky davali detickam bio mrkvickovu stavu, lebo mali reflux 🙂 🙂
podľa mňa je to zbytočne skoro, počkala by som aspoň do 5mesiaca. moja malá je síce kojená, ale už len 2 x denne ostatné UM, príkrmy,ale dávam jej len čistú prevarenú vodu.ešte sa našťavičkuje až až 😉