Dobrý deň, chcem sa informovať či dáva niekto svojmu už 7 mesačnému bábätku paradajkovú polievku? Ďakujem. Pat.
Ja som malemu dala parajdovu polievku ale z rajcinoveho pretlaku ale to mal vyse 9 mesiacov. Skorej som sa bala. Rajcinu vraj az po roku aspon tak mi bolo povedane od lekara.
polievku nie, ale cerstvu paradajku som uz par krat dala (bez supky)
ak nema dieta predpoklady na alergie, skusila by som. ja ale radsej varim z cerstvej alebo mrazenej zeleniny, nejako nemam dobry pocit z pretlakov a podobnych konzervovanych produktov pre dospelych 😅
ani omylom, paradajku az po roku...to, ze sa dietatko nevyhodi neznamena, ze v buducnosti, prave kvoli predcasnemu zavedeniu, nebude alergicke. nemas sa kam ponahlat...
paradajka by sa nemala,ale paradajkovy pretlak z kt.sa robi paradajkova polievka by mal byt ok, ved vacsina masovych sklickovych prikrmov to obsahuje...
Ja som davala od 6mesiaca
ja by som s paradajkou tiez pockala az do roka, ale ja som paradajku dala asi az ked mal rok a pol alebo 2 roky, pretoze tatino je alergik, ale nechuti mu, teda cerstva paradajka, rajcinovu polievku zje.
Nedávala by som ani pretlak ani paradajku. Je veľa zeleniny, ktorú do roka može papať. 7. mesiacov je dosť málo na experimentovanie. Ak navaríš pre vás a dáš ochutnať, nič sa nedeje, to robíme asi všetky. 😉
Vyzkoušej 3lžičky a když nebude mít žádnou reakci, tak můžeš dávat.. je třeba vždy zkoušet.. 😉
Ja by som nedávala. Až po roku. Táto polievka zvyšuje množstvo žalúdočných kyselín, nech dieťatko nepáli žáha. Ale to je len môj názor.Určite mu tým neublížiš.
jasnacka my sme jedli od uk.6m.ja zijem vbulharsku a skoro do vsetkeho jedla davaju nastruh.paradajku...moja papa od uk.6.m vsetko... nic nam neni je to velky papkac
ahoj, mne to radila este detska lekarka v bratislave, ze mam skusit kusok paradajky uz koncom siesteho mesiaca,a ked sa nevysype, mozem mu davat.. neurobila som to, skusila som paradajky neskor, lebo maly ma atopicky ekzem, ked nerobim opatrenia. neviem, radi sa to k alergenom, na tvojom mieste by som pockala trochu, urcite mu tym neuskodis.