Ahojte začala som s príkrmami a chcem primiešať k zeleninke dalšiu zeleninku a to cuketu. Len neviem, či ju mám ošúpať alebo nie, pretože všetky vitamíny sú práve v šupke. http://zena.atlas.sk/budete-v-soku-co-obsahuje-... našla som to aj na nete.
mladu cuketu mozes dat kludne so supkou, ta byva makkucka 😉 obchodnu by som ja osobne osupala alebo velmi dokladne vydrhla, tu co mavam z nasej zahrady je skoda supat 😉
No zatiaľ ju mám iba kúpenú v svojej záhrade som ju ešte len pred týždnom zasadila, takže radšej nebudem riskovať, všetku zeleninku varím nad parou, dakujem
@kiki95 ano, je to pravda, supka u cukiny je vyzivna, ale pokial tu cuketu nemas priamo zo svojej zahrady, obsahuje aj vsetky pesticidy a ostatnu chemiu. Navyse sa hovori, ze male babatko nema jest supky, su tazko stravitelne, ono ma este hladke creva bez klkov a mozu zevraj poskodit sliznicu a tak zabranit tvorbe mikroklkom. Dost sa tu o tom popisalo, ci to je pravda alebo nie, kazdy nech sa rozhodne podla seba, ale ja by som to radsej neriskovala.