Ahojte čo všetko dávate svojim 10 mesačným deťom papat? A ako vyzera Vášne jedalnicek od rana. Obedy prosím už len popucite? Prosím ak mate deticky, ktoré majú tiež alergiu na bielkovinu kedy ste skúšali pridávať biely jogurt ? Nam kázala doktorka postupne skúšať čo to spraví .. ale úprimne nemám z toho dobrý pocit
A čo dieťa môže, postupne vsetko okrem údenín, celých vajec, orechov, cokolady, medu(do roka môže byt pre dieťa toxický), hríby, plesnivé syry..(treba si najst tabuľky, čo kedy dieťa môže a podľa nich zaraďovať nove potraviny). Dcéra jedla podľa tabuliek, má 19 mesiacov a dodnes jej nedávam sprostosti typu parky, šunka, čokoláda, nemá žiadne prejavy alergie, pekne papa, dokonca samostatne sa už kŕmi a prekvapivo po nej ani nie je veľa neporiadku a netreba jej dávať podbradnik.
Na ranajky som kojila, na desiatu som dávala domacu vyzivu bez cukru(kombinacie z ovocí-jablko, hruška, slivka, banán, broskyna, marhula), obed maso/zltko zelenina, desiata a vecera - nemliecna kasa varena zo zrn(ryža, pseno, kuskus, bulgur, amarant, quinoa) so zeleninou/strukovinou, hustá zeleninová polievka(Resp podusena vymixovana zelenina). Ja som v tom čase mixovala, pretláčať vidličkou je podľa mna psychiatria, hlavne pri tých velkych porciach, čo jedla dcéra, čiže najprv som začala tak, že som prestala mixovat ryzu(dala som do nej pomixovanu cuketu, aby to bolo klzké a slo to dole krkom, potom som prestala mixovat všetky kase zo zrn, potom som dala cestoviny(tie som rozvarila), nakrajala na mensie kusky a potom som začala zemiaky krájať na mensie a ukazovala dcere, že sa to hryzie(hrala som sa, že prezuvam) a tak sa dcéra napodobňovaním mna naucila na nemixovane jedla.. ja som už dávala aj syry, jogurty, čo teda ty asi nemozes, ale keby som na tvojom mieste mala začať skusat, tak začnem kozím, ovčím-tie sú vraj lepsie alergikmi tolerovane