Čo všetko môžu papať 4 mesačné detičky?

jarka0
22. feb 2011

mám 4mesačného syna a chcem sa opýtat že čo všetko mu môžem dat papat? poradte mamičky čo všetko ste dávali vy a nemali vaše bábetká potom problém s kakaním?dakujem každá rada poteší 😀

exupery
22. feb 2011

V 4mesiacoch?Mliecko...ci uz tvoje alebo umele....to je vsetko,co drobec potrebuje.

nice202
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
traktor
22. feb 2011

v tomto veku bol matko len kojeny...nepises ci kojis, ci uz ste na umelom mliecku..., preco zvazujes uz davat nieco ine...ci mas daky problem..

atrami
22. feb 2011

Neponáhľaj sa 😉 4. mesiac je najskorší termín, ale ideálny je 6. mesiac. Tráviaci trakt, nie je pripravený na tuhú stravu. Ja som prikrmovala od 5,5 mesiaca na radu lekárky, mliečko už nestačilo, ale celé to bolo len o ochutnávaní, jednoducho neboli na to pripravení.
Teoreticky sa začína zeleninkou-zemiak, mrkva, cuketa, brokolica.

alca85
22. feb 2011

ak je na UM tak môžeš začať uvarenou a popučenou mrkvou alebo zemiakom. Nič viac netreba. Ale ešte taký mesiac by si mohla počkať. A ak je na MM tak stačí prikrmovať od 6.mesiaca. Ale takýchto tém je tu fúra.

zajo79
22. feb 2011

neponahlaj s prikrmami...

a treba si otvorit neaku mudru knizku a par veci si precitat. lebo tu na mk su maminy, ktore krmia 5mesacne deti uz vsetkym... co chudatko deti teda...... 😠

alexandrah
22. feb 2011

ak je iba kojeny, este pockaj, do 6. mesiaca, ak je na UM, tak pockaj do 5. mesiaca ukonceneho, potom mozes zacat s prikrmami, mrkva, zemiak, ako pisu baby, aj ine veci, postupne, pediatricka ti urcite poradi, ale este minimalne mesiac pockaj ...

katka1981
22. feb 2011

Jednoduchsie to uz byt nemoze, ked je babo kojene, tak MM a ked nie je kojene, tak papa UM. Moja pila Nutrilon a mala problemy kakat, jeden alebo dvakrat som jej dala za lyzicku stavy zo surovej mrkvy, neviem ci nahodou alebo tou stavou sa jej stolica upravila. Skoro ma tu ukamenovali, ale mne bolo do placu vidiet dieta fialove a bordove ked ledva gulicku vytlacilo. Kazdy prikrm som konzultovala s detskou, na tu stolicu mi nikto nevedel dat rady az jedna kamaratka, vraj to doporucil nejaky pediater, ze to moze aj uplne malinke babatko. Inak sme zacali s prikrmami ked mala 5,5 mes. A velmi opatrne, dodnes nepapa vsetko. Od 10. tyzdna sme na Nutrilone preto prikrmy skor.

@nice202, zabudla doplnit mc donald, plesnove syry, alkohol a cigarety, pre dodanie potrebnych zivin 🙂

slnecnica121
7. feb 2022

Je to individuálne a každá maminka vie čo je pre jej bábätko najlepšie žiadna matka nechce uškodiť svojmu dieťatku či už mu dávajú papať normálnu stravu či len mliečko sme milujuce matky a každá z nás vie čo je správne pre naše deti zajo79 nesudte nikoho žiadna matka neurobí chudá zo svojich detí