Ahojte maminky. Prosím vás čo všetko uz papaju/papali vaše 9 mesačné detičky??na UM...môj ma 3 jedla denne pomaličky chceme prejsť na 4 ....ale zdá sa,mi ze mu varim dookola to isté...myslím ze co všetko s potravín mu môžem dat...napr. zelenina ovocie...môže uz napr. jahody?zo záhradky myslím cez leto...môže ja neviem...baklažán špargľu , strukoviny aj iné okrem fazuliek zelených, červenej sosovice .....atd....ano pýtala som sa aj dr. Ale zaujíma ma aj vás názor, idem do potravín a stale tuším kupujem to isté dookola 😄 Co im varíte?alebo papajú to co vy?len teda neochutene?? Ci ako 😃 Ďakujem za rady🍀
@mary_51 Zo zeleniny moze tusim vsetko... strukoviny a kapustovite mozu naduvat a tak opatrnejsie a treba sledovat.
Ovocie surove alebo vyziva... najlepsie lokalne, myslim tym nie exoticke. Jahody su alergen. Su dva nazory... prvy ze s tym zacat radsej neskor a druhy nazor je taky, ze cim skor tym lepsie. Ja som davala jahody asi od toho 9 mesiaca, ale radsej rano, aby si mala cas odsledovat pripadnu alregicku reakciu.
Masko - ja som davala vsetko. hovadzie, kuracie, ryby, morcacie, kralicie
Vajicka - tusim len zltok v tom veku
Syry (nie tavene) a biely jogurt som tusim zacala tiez v tomto veku.
Chlebik s maslom a ja som davala aj arasidove maslo.
Polievky - vyvar alebo zeleninove
Nas mal tiez rad instantne kase ovsenne, viacobylne, ryzove
Ako maskrta raz denne chrumky
Nie huby, med a cokolvek co ma cukor
zeleninu by uz mal papat aj ovocie, ryza, pseno mozes uz aj masko pridat, najlepsie morcacie alebo zajacie, tie su lahsie na zaludok 🙂 biely jogurt bud kravsky zivy alebo aj ovice su dobre na zaciatok
@mary_51 Co som ja napriklad v tomto veku uz zaradila a velmi sa to nespomina v zoznamoch, je quinoa. Bohata na ziviny a malemu chuti. Tiez avokado mal uz zaradene. Baklazan a spargla sa myslim moze, strukoviny moj v tomto veku este nevedel dobre stravit, skusala som cervenu sosovicu a teda noc po nej nebola dobra.