Čo ste volili ako druhé jedlo v príkrmoch?

22. aug 2023

Začali sme mrkvou. Dnes by sme mali pridať ďalšiu zeleninu. Väčšinou sa dáva zemiak ale ja by som chcela niečo iné ak sa môže. Rozmýšľala som nad batatmi len sa bojím či nebudú príliš sladké a bude odmietať iné jedlo potom. Alebo ešte nad cuketou. Ako ste to mali vy?

camelie12
22. aug 2023

Kludne mozte dat zemiak alebo cuketu (hlavne take sezonne, co teraz je cerstve a idealne lokalne).

Pre viac informacii ohladom prikrmov si skuste pozriet (je aj na FB) Alexandru Patay Popovicovu (maju aj webinare ohladom detskej stravy, aj ohladne prvych prikrmov).
Ja som to absolvovala a pomohlo mi to.

marianarem
22. aug 2023

Batat nejako extra sladky nie je podla mna, nie viac ako zemiak. Mojmu teda nechutil. Skusala som aj hokkaido a spenat, ani to nechutilo. Ale kludne ten batat skus, to sa neda porovnavat so sladkostou ovocia.

tamvtme
22. aug 2023

Mozes kludne ten batat alebo cuketu, ja som dala po mrkve tiez batat

autor
22. aug 2023

Ďakujem dievčatá. Mne pediater povedal, že nemám kupovať v obchode zeleninu. Mrkvu som zohnala domácu ale čo ten batat? Alebo celkovo zelenina z obchodu. Zemiaky, cuketu tiež neviem domácu zohnať. Myslíte že je to až taký problém? Nie každý má možnosť zohnať domácu zeleninu, mäso apod.

domka222
22. aug 2023

Normálne som kupovala v obchode. Dávala som druhý zemiak,alebo maslovú tekvicu

anjelok
22. aug 2023

Ja som kupovala na prve prikrmy bio zeleninu v obchode

anjelok
22. aug 2023

Aj maso neskor bio telacie, morcacie, kralicie

kitycat
22. aug 2023

Ja som zacala cuketu, potom zemiak a potom brokolicu

evickuska
22. aug 2023

Ahoj tiez sme zacali mrkvou, dnes mal po 3 dnoch zemiak a po dalsich 2 mu to skusim urobit spolu ako mu to budr chutit... Potom skusim samostatne hokaido alebo cuketu 🤷‍♀️
Skor ako ovocie to sa moze az kedy?

autor
22. aug 2023

@evickuska mne dal dr. takúto tabuľku. Ja som mu dnes zmiešala už mrkvu s batatom