Čo spraviť 11 mesačnému bábu na raňajky a večeru?

deni9
1. mar 2022

Ahojte, poraďte alebo dajte typ co spraviť 11 mesačnému babu na raňajky a večeru pripadne ako.to mate cez deň koľko krát im davate papat a co..už neviem čo vymyslieť furt to isto dookola

lesnajahodka
1. mar 2022

Ja striedam praženicu, lievance, výživu a kaše ovsené,pohánkové, ryžové, špaldové, biely jogurt, chlebík s maslom a šunkou, výnimočne detské parky. Naša má dnes 13m.

lesnajahodka
1. mar 2022

Raňajky a večera striedam to isté v podstate. Ešte mi napadli cerealie v mlieku 🙂. No a papa ráno keď vstane, potom obed, olovrant a večeru. Medzitým ovocie alebo piškóty🙂 a cely deň vodu, výnimočné džús.

malebiele
1. mar 2022

@deni9 vianocku alebo lupacku s maslom, rohlik alebo chlebik s maslom a sunkou, to zvyknem na ranajky alebo veceru, na veceru potom este rozne polievky - paradajkova, kelova, sosovicova, s krupicovymi haluskami a zeleninou alebo zemiaky s maskom, knedlik so stavou a masom, rozne, co ma napadne... snazim sa striedat ale vacsinou to iste dookola..Kase velmi nechceme, na ranajky davam este vyzivu alebo jogurt, prazenicu, omeletu, chleba vo vajicku 🙂

mediana
1. mar 2022

Ráno väčšinou biely jogurt s vločkami a medom, alebo praženica, chlebik/rožok s džemom, alebo s maslom, pomazánky by som chcela zle teraz ich nechce, tak budem skúšať neskôr. Potom desiata - mixnute ovocie, potom polievka, keď sa zobudí tak druhé, a večer kaša- ryzova/ovsena/pohankova... s ovocím, alebo bez len s medo.. takto fungujeme od 12 mesiacov cca

bashee
1. mar 2022

Tie prazenice robite aj s bielkom pred jednym rokom dietata? Ci len zo zltka? A sunky nejake detske s mensim obsahom soli? Ci? Moj mal vcera len 10mes. Este ani jogurty mu nemam davat podla lekarky aj knihy. Az od 11 mes. Davam len maslo do obeda zatial.

malebiele
2. mar 2022

@bashee do roka som robila len zo zltkov, ale nie prazenicu, to by bolo velmi malo a suche.. robila som hlavne chlebik vo vajicku s trochou mliecka 10dnoveho plnotucneho.. po roku som skusala pridavat po troche bielka uz a ked nijak zle nereagoval, nechala som uz cele bielko a tak robila aj omelety uz, prazenicky 🙂
sunku davam klasicku, nie detsku, lebo tie detske su velakrat este horsie ako normalne..ale vyberam take, ktore maju vysoky podiel masa - 92-96%

malebiele
2. mar 2022

@bashee ja si myslim ze ked pridas za jednu alebo dve lyzicky cisteho bieleho jogurtu napriklad k popucenemu ovociu, tak sa mu nic nestane.. nemusis hned davat cely jogurt, ale ochutnat by som takto v malom mnozstve asi uz dala.. ale je to na tebe 🙂

enoula
2. mar 2022

Dietu nevadi ak sa mu opakuje jedalnicek, hlavne ak to ma nejaku vyzivovu hodnotu. Radsej to ako udeniny ( sunka) podľa mna. Je tam kopec bordelu, soli, kadeco pomlete. Na co potom soliť menej obed, ked dieta zje kus slaneho rovno rano. Radsej domacu natierku. Ale to je moj osobný nazor. Ešte sa naje slaneho, sladkého v živote dost..
U nas sa striedali kase, domaci chlebik/rozok s maslom/tvrdym syrom/mozarelou/natierkou. Neskor po roku prazdnica/varene vajicko

mediana
2. mar 2022

@bashee až po roku z celého vajca. Šunku ja nedávam vôbec, ani my to nejdeme...ani parky. Zdieľam názor @enoula A co sa týka jogurty, tam sa asi rôznia tie info, ja som podľa mojej literatúry dávala od 8 mesiaca. Stále dávam biely jogurt, ochutené sa tak skoro nechystám. Ale s tou šunkou a údeninami- to záleží od nastavenia rodiny, nie je horšie a lepšie. Keď je raz v rodine bežné ze jedia šunku a salámy, tak aj dieťa bude, lebo to vidí, to sa nedá zmeniť... je to každého vec..

deni9
autor
2. mar 2022

@enoula tiež si to myslim, a ani najbližšie určite šunku ani parky a ziadne somariny nemienim dávať... ani sama to nejem.Moja ma alergiu na BKM takze hoci co jej nemôžem dat aj jogurt sa bojim...Mame špeciálne mlieko ktore poisťovňa preplaca len do roka, takže ani teraz neviem čo jej budem dávať v noci🙆

janushka_t
2. mar 2022

@deni9 na gastre ti môže predpísať mlieko aj po roku. Raňajky máme mlieko a pečivo, chlebík, dona pečený koláč bez mlieka. Desiata kaše s ovocím. Olovrant zase mlieko a ovocie, keksíky. Večera varená, prívarok s chlebíkom, hustejšia polievka, alebo tie hotové príkrmy z obchodu s pečivom, to má miesto nátierky.

kikulienka94
3. mar 2022

@deni9 pokračovacie mlieko nieje bezlaktozove?