Ahojte, zacinam s masovymi prikrmami u babatka, ma 5 mesiacov a ked som povedala dr ze som mu davala take hotove bio z obchodu, ohrnula nosom. Nemam ziadnych znamych ktori by chovali zvierata a to maso z obchodu je plne kade coho. A u masiara tiez nie je zaruka kvality. Takto mi to pride aj pohodlne 😇 a verim ze tam nepomelu hocico, no po tej reakcii sa zacinam citit previnilo 😳 uz sa zacinam obzerat po nete ze objednam nejake bio maso online... Vy ako riesite kupu kvalitneho masa pre Vase babatka? Dakujem 🫶
Obcas dostal aj hotovy ale az ked bol vacsi, v zaciatkoch som mu robila len domace a maso sme kupovali v Yeme alebo u jedneho masiara, kde verime, ze ma kvalitne maso
Vobec sa nemusis citit previnilo, len je to drahe.. 1,39e za male sklicko no ja ti neviem, ked zacnu poriadne jest tak amen tma, navarit cerstve ta vyjde podstatne menej, len si to musis lepsie pripravit - ... do mrazaku do kociek na lad nachystat zeleninu, nachystat mäsko a potom uz len davat do parneho hrnca dve kocky toho, kocku toho a kocku toho a mas vybavene... piplat sa s tym raz za dva tyzdne a potom len vyberat...usetri ti to cas a aj peniaze... a teda k mäsu, ano mam "zdroj" na top mäsko... ale tiez zabija len raz za cas, tak si porobim zasoby... a tie kupovane nie su ziaden jed to zasa nie... na vylety budeme bravat tiez kupovane...ale na co doma...
@princezpuss Parkrat som skusila aj hotovy, ale nechutilo mu to. Aj pre mna to malo fakt divnu chut. Ale zlozenim to bolo v pohode, daju sa najst dobre veci a pre deti su dost prisne regulacie. Co by som ale urcite takemuto malemu nedavala, su kapsicky, do ktorych nevidis.
Ja som maso.kupovala vo farmarskych obchodoch a vlastne aj doteraz kupujem.
Co si o tom myslim? Ze mi to zachranilo dieta 🤣 moj syn bol v tomto veku otrasny jedak. Takmer nic nechcel, iba mlieko. Varila som domace jedlo, zeleninky, domace maso a kaslal mi na to. Posledna moznost bola tieto kupovane prikrmy. Tie mu chutili. Takze na tom nejaky cas fical a postupne sa naucil jest aj domace jedlo.
Teraz ma syn 10 rokov, je to zdrave dieta, nema ziadne alergie, problemy, uz sa v jedle neprple, normalne vsetko je.
Vobec nemaj vycitky, ze krmis dieta kupovanymi prikrmami. Nebude to trvat vecne. Obcas ponukni aj varene jedlo, uvidis, ako sa chyti.
@princezpuss ja ich malej tiež dávam, my sme mali len kralicie mäsko domáce ostatné nie tak som to riešila takto.
Mne sa tie hotové hnusia. Raz v živote som to dala malému a nikdy viac. Naplo jeho a aj mňa. Radšej nájsť kvalitné mäso a robiť doma.
@princezpuss da sa kupit aj v beznom obchode maso v bio kvalite (obcas maju dokonca aj v kauflande, stary otec a yeme z tych beznych obchodov). Potom su rozne farmarske potraviny aj online.
Ja som detom tiez obcas davala aj kupovany prikrm, tie bio z dmky. Mne na nich vadilo aj to, ze boli uplne pomixovane a ja som detom davala kusky velmi skoro, ale naozaj niekedy padli vhod.
Kedze aj ja s muzom jedavame vacsinu masa v bio kvalite, tak detom som nejak extra zvlast nemusela kupovat.
@princezpuss nevidim absolutne nic zle na bio/demeter prikrmoch bez pridaneho cukru. Nic lepsie sa vymysliet nemohlo. Dakujem tomu, kto to vymyslel, zavarat a masovo predavat, ulahcil nam zivot 👏
Moja mala fazu jedenia len kupovanych prikrmov 🤷♀️
Pre pokoj v dusi som jej, ale vzdy spravila domaci, ohrnula nos a dostala kupovany, ktory zjedla cely 😆
Muz sa smial, na co sa trapim, ale zas ocistit trocha zeleniny a sparit s masom zaberalo 5 minut.
@princezpuss Nemyslím si o nich nič. Je to strava pre deti, takže určite je to kontrolované poriadne a ak deklarujú,že je to bio, tak je. Mne to deti jesť nechceli, nechutilo im to. Varila som doma. Kupovala som potraviny v bežných obchodných reťazcoch. Pri staršom som mala chvíľu obdobie bio, ale to bolo veľmi,veľmi dávno. Pri druhom hneď od začiatku bežné potraviny, keďže nie sme bio,eco,raw domácnosť.
Za mňa ekonomicky náročnejšie ako varenie, na druhej strane super pomoc ak sa nestíha, alebo na výlety, na zmenu, veľakrát sú tam kombinácie čo som bežne nerobila.
Čo sa týka kvality je to kontrolované, takže ja by som sa toho absolútne nebála 🙂
@princezpuss ma 7 mesiacov a kupujem prikrm, ako zje cca 20 - 30 ml, tak to si neviem predstavit robiť a mraziť 🙈, aj keď som sem tam skušala pripraviť, všetko skončilo v koši, nedala ani lyžičku. Prva bola do roka tiež na kupovanych a prežila, ešte aj celkom zdrava je. Kym sa babatko rozpapa to trva aj tri msiace, stale vieš aj zeleninovy prikrm kombinovať s domacim mäsom, alebo mäso ma prikrm( kupiš v dm) s domacou zeleninou. Ako vieš už take kombinacie kupiť, že to doma ťažko spraviš, a zase všetko mraziť 🙈, tebe by chutilo jesť stale rozmrazeny obed. Keď sa ti rozpapa, tak potom je lepšie mu variť. Ti môže byť uplne jedno, čo dr hovori, potom by aj UM bolo ake nevhodne pre deti.
@princezpuss ja som davala casto aj tie z obchodu a su zdrave nic im neni.. 🙂
@princezpuss u mäsiara zaruku nemas a ani v ničom inom z obchodu, ale v tych polotovaroch "presnidávkach" vieš čo je ? Si myslíš, že tie su z domácej hydiny a dobytka? Alebo z domacej zeleniny ? 🫣🫣🤣🤣🤣
Určite je lepšie, keď si to pre to dieťa spravíš doma, ale ta druha možnosť je pohodlnosť
Úplne vpohode (dajú sa kúpiť kvalitné) ja som dcére tiež zvykla kupovať (ona je aj bola zlý jedák) a teda nie vždy sa mi chcelo kvôli 4 lyžičkám čo zjedla variť.
Ak vám to takto vyhovuje je to úplne vporiaku. Odporúčam objednávať online, kúpiš ich za lepšiu cenu.
Uplne v pohodicke… starsi mi ich lubil, striedala som s domacou stravou, ked uz som nevedela co, pripadne na vylety a dovolenky. Za mna to bola skvela alternativa…
Mladsi mi to skomplikoval, nelubil ich vobec. Ziadne znacky, prichute 😅
Ja na tom nic zle rozhodne nevidim…
Ja som sa snazila varit detom domace prikrmy, povacsine sme mali maso z overeneho zdroja. Pri starsej od kamarata, ktory choval, pri mladsom z jednej farmy, ale sem tam aj normalne z obchodu. Hotove prikrmy boli prva pomoc pri cestovani, chorobe, mojej vycerpanosti, ...ale napr. syn mal obdobie, kedy mu tie kupovane velmi chutili, hlavne uz tie pre vacsie deti okolo roka, kde uz mas cestoviny s omackou a podobne. Ale on uz aj skorej zacal jest nasu stravu, kedze starsia sestra mu davala vsetko okostovat 😀
@princezpuss keď nieje čas na varenie aj kúpený je dobrý.. netreba mať obavu
Je to určite zdravé aj viac ako domáca výroba aj keď tu mnohé nebudú súhlasiť. Je to 100 perecent kontrolované, splna to normy pre bábätka a keď je to bio tak ešte lepšie. Keď robíš domáce, tak aby si mal všetko domáce mäso i zeleninu, a nie každý ma na to možnosti. A z obchodu a z trhu ( pokiaľ nevieš 100 percent že to vypestovali bez chémie) by som nekupovala. Len je to drahé. Skús kombináciu, aj variť aj kupovať aby si nebola otrok varenia a mohla si ísť hocikde aj s kupovanými.
@princezpuss no môj mladší, keď začal s prikrmamy, tak zelenina ok a keď som začala pridávať mäso, nezjedol aj keby som sa na uši postavila! Kupované zjedol hneď a ešte sa aj pozeral, či už nebude 😂 a mňa z toho naťahalo! Ovocné taktiež domáce a to v pohode tiež papal, len tie mäsové len z obchodu! Kamoškin malý ten zas ovocné domáce nedal do úst, tak mu zas kupovala tie! Ale tiež to netrvalo dlho, postupne začal jest aj domácu stravu
@princezpuss mojim detom nechutili,obcas som si chcela zjednodusit :D a maso kupujem normalne v obchode,ale vylucne slovenske,na to si davam pozor..da sa v pohode zohnat aj kvalitne maso v obchode ak nemas inu moznost.ja som naporcovala na male kusky a tie tahala z mrazaku a potom varila..pripadne raz za cas naozaj tie uplne prve prikrmy som vybehla do yeme,alebo k nejakemu sukromnikovi a nakupila a tiez do mrazaka naporcovane.
Davala som kupovane, ak sme sa chystali nadlhsie von, alebo ked sme cestovali. Doma iba vynimocne.
Syn to vacsinou bez problemov zjedol, ale musim priznat, ze mne sa to hnusilo. Ako jest studenu konzervu...
Myslím si, že super alternatíva na cesty/dovolenku, keď dieťa iné nechce alebo ty nemáš čas. Ja dávam tiež aj kupované, aj doma robím, všelijako. Moje decko nie je z cukru. Ja mu budem dávať bio eco neviemčovšetko a on mi olizuje dlážku a žuje topánky…som zástanca toho, že žiaden extrém nie je dobrý. Sprav ako tebe vyhovuje.
Argument, ze nemas kde kúpiť kvalitné mäso je za mna čisto výhovorka a tvoja pohodlnosť.
Čím kupované prikrmy úplne neodsudzujem, zopár ich v zásobe mám pre extrémne situácie, kedy cestujeme, sme na návšteve alebo sa jednoducho nestíha.
Ano, kvalita produktov v kupovanych prikrmoch je kontrolovaná, ale často su tie detské kupované prikrmy úplne zbytočne zahustovane skrobom a podobne a nikto ma nepresvedčí, ze kupované konzervované (aj ked kontrolované) dá dieťaťu viac ako čerstvo pripravené jedlo.
Občas ano ale nie denne. Za mna je to ako keby človek zil na polotovaroch...
@princezpuss myslím si o tom len toľko, že je to dobrá pomoc, najmä pri takto malom dieťati, ktoré toho ešte nezje veľa. Veľký výber, veľa rôznych chutí, všetko presne podľa veku...dávala som na striedačku s domácou stravou. Už len keby to nebolo také drahé...
Môj má 6 mesiacov a na príkrmoch je zhruba mesiac a pól, robila som mu samozrejme domáce ale tiež len maso kupované a zelenina tiež z obchodu, keďže nemám zdroj. No moc mi to nechce jesť, plače pri tom a pritom mne to chuti. Kúpila som mu na skúšku hotové HIPP z Rakúska a to mi zjedol celé. A za mňa to HIPP nechuti vôbec zle, len teda tie hotové prikrmy treba kupovať kvalitné a nie najlacnejšiu značku. Nie je kupované ako kupované.
davala som hotove prikrmy sem tam, urcite som nimi nezacinala. Nie je rpoiblem kupit malemu dietatu (v meste tiez nie, ved bio obchdoy su - telacina, zajac, kuraie, morcacie - z fariem, ak to este nekupiujete pre vsetkych doma, pozistuj si. Nie je to ziadna rarita naozaj. Ty co jes? ). Kupis to raz, naporcujes, pomrazis. Ved je po malych kuskoch. Detto zelenina. TO som hodila vsetko na obycajny parak, vsetko popucila, mixla a jedlo sa.
Hotove boli pre mna sos ked som nestihala, hocikedy. ale to je uplne nieco ine, ved daj si z toho za lyzicu a potom si daj lyzicu zemiakovej kase a mleteho masa. tie sklicka deti pojedia, z nejakeo dovodu aj dve naraz:D moja to kludne jedla ako srotovnik... ale je to uplne nieco ine ako domace jedlo. Naozaj. ja som kupovala take kombiunacie, ktore som doma malokedy vedela urobi/resp. nevedela :D
Ahoj, moj ma 13 mes a frcime na tom od prveho prikrmu. Nic nie je viac testovane a prisne kontrolovane nez toto. Skor doma s varenim a skladovanim mozes urobit viac skody. Pediatri to velmi odporucaju. Sto nazorov samozrejme, ale za mna top🙂
@xrcdny16 pediatri velmi odporucaju hotove jedla? wow
da sa kupit kvalitne maso z dediny .. take dieta nezje vela... navaris rozporcirujes zamrazis a mas- nikdy som nedala z obchodu .. podla mna je to najvacsi humus... este si ho uzije v buducnosi ...aspon tie zaciatky by mali byt na kvalitnej strave