Dobrý večer stretli ste sa s tým, že by malé dieťa pól ročne už 2 mesiace odmietalo jesť hocijaké jedlo či už mlieko alebo prikrmy?? Mame hypoalergenny nutrilon a už 2 mesiace sa trápime s kŕmením cez striekačku a nasilu s prikrmami aby mi aspoň niečo zjedla. Je predčastne narodená a má problémy s priberaním. Za pomoc ďakujem
poradila by som sa v prvom rade s lekárkou ...možno by bolo dobre zmeniť mlieko
@patka06 lekára stále o tom informujem ale tiež mi nevie povedať prečo to robí a v Bratislave keď ju lekári videli v nemocnici tak vyvádzať pri jedle tak mi povedali iba že buď mi ju zasonduju alebo jej mám vymeniť cumel na flaši. Odvtedy sme vyskúšali snáď všetky druhy cumľov na fľaše.
@pribinak ona má nutrilon kvôli vysokému cholesterolu a iné bežne mlieka čo som skúšala jej nesedeli a prehanalo ju z nich stále. Ja som jej už skúšala aj sirup na podporu chuti do jedla kúpiť a nepomohol a aj prisladit mlieko a ani take ho nechcela
Aj ja mam predcasne a hej, zo zaciatku sme ho vlastne tlacili nasilu. Casom sa rozpapal. Pozri na nete zahranicne mlieka obdobne tomu ha nutrilonu, mozno rakusaci nieco maju....s prikrmami pockaj
@katarinasmo UM dávaj v polospánku...čo sa týka stravy skúšaj redučké polievočky, sladké ovocie ako napr.dobre zrelé marhulky, pyré - zo zemaičikov, pyré kde sú zemiaky s celerom alebo mrkvou, batátové pyré - samozrejme tam pridaj aj trošku mlieka, smotany či masla...čo sa týka cholesterolu - ked bude väčša kašu z ovsenných vločiek s ovocím, teraz sú dostať kvapky z pestreca - tie jej daj do vodičky alebo mliečka, prípadne do stravy jej dávaj olej z pestreca mariánskeho...normálne keď varíš pre vás pred dovarením trochu
odober jej a rozmixuj(samozrejme čo je vhodné), potom vám dochuť jedlo, nauč sa dochucovať nakoniec a jej pred dovarením trochu odober - ak zje len 1-2lyžičky ale daj jej okoštovať....treba len skúšať a skúšať....hlavne po troche ak nechce nie nasilu....UM v polospánku to ti vypije...
@mogaa mne moc to mliečko v polospanku nechce ona mi ho vypluva ale skúšala som teraz čistý nutrilon obyčajný a celkom jej chuti že ho vypije bez plaču
@katarinasmo hlavne tie príkrmy treba skúšať....dieťa už potrebuje aj iné látky, nielen bielkoviny....lebo je veľa mamiiek ktoré s potom čudujú že dieťa má cez rok a odmieta im normálnu stravu....netreba na silu, stačí ak zje vždy lyžičku-dve......nauč sa tak, že budeš dochucovať pred dovarením, ešte predtým z jedla odoberie, rozmixuješ alebo roztlačíš vidličkou a ponúkneš dieťaťu.....len skúšať a skúšať - časom si nájde to čo mu zachutí
@katarinasmo ahoj ako ste prosim Vas dopadli?
@lenkav1981 no u malej sa niečo prelomilo a po 5 mesiacoch neustáleho odmietania jedla mi konečne začala papať a ako teraz už spapa naozaj všetko ale na priberanie nám to nestačí aj na množstvo ktoré spapa stále máme 5550 gramov a 65 cm v jednom roku ale tak nevadí sme za ňu vďačný 🙂
@katarinasmo a ked sa narodila kolko vazila? No nas ma 4 mesiace ale s mliekom bojujeme pije ho iba v spanku a trva mu to aj hodinu
@katarinasmo aj ste brali nieco na podporu jedla? peritol?
@lenkav1981 skúšali sme ale nemalo to účinok tak sme to vysadili ale par mesiacov nám zachránila kŕmenie pomôcka ktorú som si vymyslela a urobila je to super a hrozne nám to pomohlo ju aspoň nejako nakŕmiť 🙂
@katarinasmo a kedy vam prvy krat predpisali peritol? Kolko mala dcerka mesiacov? Ja rozmyslam si ho vypytat len neviem ci takemu babu ho predpise dr.😢 Uz sme vycerpani ved my ani nikde nechodine maly mi pije 150 ml aj hodinu a pol..
@lenkav1981 my sme si v lekárni kúpili sirup na podporu chuti do jedla stal okolo 7€ ale čo si kamarátka písala tak to ani moc nepomôže skúste vyskúšať to čo som si ja vymyslela možno pomôže pošlem vám to do správy
@katarinasmo musi pit hypoalergeny nutrilon? Nemoze ine mlieko?
Kŕmením nasilu si dieta akurat tak vytvorí odpor k jedlu a to sa potom tažko riesi a oduca
Z toho su na nervy deti aj rodicia
Nedavala by som príkrmy este by som pockala