Čo robiť keď nechce piť ?

renabr
11. nov 2010

Malý má 7 mesiacov, a nechce piť čajíky ani šťavy...nutrilon vypije, ale nakolko už papá aj príkrmy, nutrilon mu nestačí, potom má chudáčik tvrdé kaky...ako piju vaše detičky? Máte nejaku fintu aby pil...dakujem

jarunka111
11. nov 2010

To poznám, ale keď som ho "nútila" (dávala som mu odmerkou), tak to bolo ešte horšie 😒 . Keďže som mu to nechcela úplne sprotiviť, tak som to nechala tak. Robíme polievky, nie veľmi husté, takže tekutiny má aspoň takto. A ešte troška pomohlo, že som mu nedávala piť z fľašky, ale kúpili sme pekný hrnček a pije ako veľký chlapec 😀

pink_lady
11. nov 2010

skus trosku osladit, nam to pomohlo 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vefi89
11. nov 2010

mne teda vypije všetko ale mali sme také sprosté obdobie že nechcel. ja som mu do čaju al. mlieka dala piškóty a potom mu lyžičkovala. tá piškóta nasiakla a aj sa napapal aj sa napil 😀 😀 alebo som mu dávala priamo z pohára, to bolo pre neho niečo nové 😉

heni79
14. nov 2010

Najprv ho nauč na vodu.
Aspoň mne sa to osvedčilo. Malá dnes vypije 1 - 1,5dcl vody. Teda okrem mlieka a vody v jedle.
Čaj som skúšala tiež (bylinkový pre deti - granulované čaje a rôzne šťavy som úplne odmietla).
Naučila som ju piť vodu striekačkou. Kúpila som v lekárni striekačku 20ml a 5x dene jej dala plnú (rozumej po kvapkách) do pusiny. V polohe ležmo. Vypila z toho síce málo (spočiatku), ale naučila sa na chuť vody. Brala som to tak, že ak si cucne, dobre. Ak nie, aspoň mala vodu v pusine a na jazyku a naučí sa, že aj také existuje. 😉
Dnes pije z fľaše cez cumeľ s 3 dierkami (taký som kúpila - pripomína náustok na všetky "zázračné" hrnčeky). Žiaden "zázračný hrnček" u nej nazabodoval a to som skúsila aj rôzne značky, aj s mäkkým náustkom ... a nič. Bola to iba ohromná zábava. 😅
Azda to budem môcť využiť, keď podrastie. 🙂
Prajem veľa trpezlivosti. 🙂
A určite nedávaj nič sladké! Chceš predsa naučiť dieťa piť, nie? Na "lakoty" bude čas neskôr.