Čo robiť, keď 11 mesačné bábo odmieta tekutú stravu?

ankanl
21. mar 2013

Moja dcerka je od narodenia na MM, dojcila som a aj dojcim na poziadanie.Prve zubky uz mala v 3 mesiacoch a teraz ma 8, takze prve prikrmy neboli kasovite ale male kusky. Nemala s tym problem, len teraz mi nechce vobec jest kase (skusala som z flase davat, ale to sa len hrala) a ani polievky, Zje len kusky zeleniny a ovocia, cestoviny, chlieb. Z lyzicky zje malokedy, vzdy jej musim podavat jedlo rukou alebo sa krmi sama. Vodu pije z pohara, Viem, ze by som mala byt stastna, ze nema problem jest cele kusky. Mna len trapi, ci je to ok ako stale je len tuhu stravu ( neratam MM). Na ranajky ma maly kusok chleba s minim.mnozstvom masla (k tomu ma niekedy uhorku, alebo jej natriem trocha rakytnikovej pomazanky), doobedu este zje kusok ovocia. Na obed zje mix varenej zeleniny, niekdy aj cestovinu alebo kusok masa.Olovrant nechce stale, ked tak jej davam jogurt z kokosoveho mlieka a na vecer zobne z toho co mame na stole my,ale musi to byt tuha strava. Nikedy zas nechce vobec jest. Neviem posudit, ci zje toho dost, alebo to mam nejako riesiet, Ked vidim ako deti v okoli otvaraju usta pri jedla a mamky nestihaju krmit, tak ma to mrzi. ja musim malu niekdy krmit aj 2 hodiny, kym zje malu porciu..a aj to ju musim zabavat...kde sa stala chyba?

saska.t
21. mar 2013

Chyba sa nestala nikde,proste MM a voda z poharika jej ako tekutiny stacia ak ich ma dostatok, Jedalnicek ma rozmanity a mnozstvo stravy jej jednoducho stacia,ak prospieva a je to pohodove dietatko,nemas co riesit a bud aj ty spokojna. Moje dieta tiez nejedlo nic,co bolo kasovite,priam ju napinalo,neriesila som to,tiez to neoblubujem,dnes je z nej krasna zdrava mala slecna,tak sa tes aj z tej tvojej 😉

ikke
21. mar 2013

chyba? ked zvlada jest kusky, naco jej davat tekutu stravu? myslis, ze je nieco v tej tekutej strave, co sa jej v tuhej strave nedostava?
podla mna ju proste cucanie kase z flase nudi.
a su proste ludia, ktori polievky nemaju radi, napr. moj syn aj manzel.
niektori ludia detom tekutu stravu (okrem mlieka a napojov) vobec nedavaju, skor opak je chybou, ak je dieta do troch okov len na tekutej strave.
pokial z malej nutne nechcete mat kozmonautku, nie je co riesit 😀

euka210
21. mar 2013

myslim ze je to uplne v pohode...pije mm, aj vodu z pohara, zje zeleninu, my na 10m sme prechadzali na kusky, takze na rok jedol to co my. KEby bola hladna, tak to da vediet 🙂 Pre mna je skor divne ked 2r deti jedia len mixovanu stravu 🙂
Moja svagrina do jej 1,5r tiez nevie dostat krupicu, a tiez bol slabsi papkac. Ale neskor sa to zlepsilo, ked fakt uz MM nestacilo. Takze podla mna je uplne super a kazdy ma svoju mieru a vyvoj.

reanda
21. mar 2013

moja tiez dlho nejedla polievky a riedke jedla, co som bola aj rada, aspon nebola cela zabryzgana 😀 .. teraz su polievky jej najoblubenejsie jedlo.. pokial pije mm, ine tekutiny ani nepotrebuje