Synček bol dlho dojčený a odkedy sme prestali, akékoľvek mlieko odmieta.Pred spaním papal rôzne mliečne kaše, ktoré mi posledný týždeň zvracia.Ráno papá vločky, potom škôlka, teplú večeru má okolo 17.30.Podotýkam, že mi odmieta hrýzť, s pečivom to ide ako v lete na saniach.Skúšame teraz jogurtíky s rožkom, ale neviem či je to pred spaním vhodné.Dochádza mi fantázia.....Čo mu dať pred spaním namiesto mlieka????
a nechce ani ochutene kakao. jahodove, bananove, granko? aleobo do mlieka marina keks rozmocit a tak vypit.
alebo keby ste mu dali trosku neskor veceru, nevydrzal by cez noc? moj syn prvy uz od 1 roka vobec nepil mlieko, lebo ho nechcel. naveceral sa a hotovo, caj mal na pitie.
Moja malá tiež prestala chcieť mlieko, z ničoho nič, ani žiadne UM ani KM .... tak to urobím vždy tak, že keď zaspí, prinesiem jej ho dopostieľky a v noci ho vypije v spánku.
nas odmietol kase na veceru v 8mesiacoch a odvtedy mavame polievku nejaku hustejsiu,,, tie najprv nechcel pcivo ale rozdrobene v polievke zjedol a potom sa nan aj naucil
Moj papa na veceru-mliecne kase, chlebiky s natirekou a sunkou plus zeleninka,zvysky z obeda,obcas HIPPky,alebo mu spravim cerstve pyre-same bez masa,mliecnu ryžu,zeleninovu ryžu,kuskus s maskom,vajickovy chlebik atd.
Ma to ozaj pestre .
My papame vela a stale, cize musim mu nieco neustale vymyslat. Rozne chlebiky s natierkami, syrom, sunkou, kopec zeleniny, na tej je maly zavisly, rovnako je to u neho aj s ovocim. Halusky s vajickom a kyslou uhorkou, sppagety s morcadelou, vajicka na vsetky sposoby / na makoo, prazenica, chleba vo vajci, volske oko/, ryzu a kuriatko, rybu a pyre, sem tam kasu, puding, pizzu, parky, proste vsetko, co ma napadne. To zje vzdy okolo 6 a potom o pol 8 este 250 ml mlieka.
Ak nechce mlieko, nenúť ho. Moja má alergiu na mlieko, takže tiež som sa musela naučiť žiť bez mlieka. A sebe čo robíš na večeru? Ak ti grcká mlieko, môže byť, že mu ťažko trávi, nenúť ho. Bez mlieka sa dá krásne žiť.. 😉
Moja mala,pred buvanim tiez nechce papat mliecko.Tak to riesime,ze pred tym ,ako mame ist buvat,bud si da daky roztek so syrikom,alebo presnidavku.......a dakedy aj nic,len vypije ,vela cajiku ked zaspava.V noci sa mi zobudi max 2 krat a to mi krasne vypije mliecko.
nasa sa napapa bud este varenej stravy ,dakedy jej urobim cerealie s mlieckom alebo niekedy nechce nic tak len vypije cajik a zobudi sa raz v noci aby sa napila
Moj nechcel mlieko ešte pred dovršením roka.. takže normálnu, tuhú večeru máva... chlieb na x spôsobov, varené od obeda, niekedy ked máva bohatý olovrant, tak mu stačí aj jogurt 🙂
chlebík so sunkou, syrečkom, maslo+med, rôzne nátierky - domáce, paštéku, džemík
rohlík s horeuvedenym
krupicovu kašu
niekedy si pyta polievku ktoru mal na obed
alebo koláčik ked ho nemal na ranajky, niekedy chce jogurt
obmiename každy den, papa už dlho to čo jeme aj my, ked mu nechutí, tak ho nenutím.
a pije stále sunar, aj v noci
No skus krupicu ,,,to neviem ci si skusala ,,,moj bol tiez dlho kojený a davam uz mlieko s lyzickou kakaa zboznuje to a ked nie dostane normalne jedlo , ale nie hned pred spanim, ale hodinku pred 🙂