Ahojte, chcela by som sa len spytat co davate papat cca 1 rocnym detom ked idete na celodenny vylet? Mame 11 mesacneho syna a ten uz papa vsetko.Len si lamem hlavu ako a co mu zbalit ked pojdeme na celodenny vylet.velmi dakujem za cenne rady ;)
@evittam konecne jeden normalny nazor. Uz som sa bala, ze vsetky deti su len na tej drogeriovej strave.
Hocikde v restike objednate vyvar, maso, cestoviny, zemiaky, zeleninu. Urcite rocne dieta lahko prestravujete a nebude musiet jest umeliny vo flasi z obchodu.
Vezmi nejaky chlebik, detsku vyzivu a piskoty, ovocie. My sa vždy zastavíme niekde na obed a keď boli deti malé, objednala som polievku a kuracie s ryžou.
@lencocka nasa ma 20m a obcas objedname v restike ale vacsinou jej nosim v termoske. Bohuzial, vo vacsine restauracii stale namiesto vyvaru dostanes hnusny presoleny bujon a kvalita masa je tiez dost otazna. Kupuju dost casto maso tesne pred datumom spotreby. Takze obcas sice zariskujeme, ale vacsinou jej nosim nase jedlo.
na kupalisko som nosila hustu zeleninovu ci masovu polievku s haluskami v termoske a makovy kolacik a ovocie.
v mestach nromalne polievka v restike a ryza.
Ja som ani nemyslela mu kupovat hotove jedla z obchodu.ja varim vsetko doma co jeme aj my.a este ani raz nemal kupovane hotove.ak neratam sunarka detsku vyzivu.
to co bereme pre nas, tak berieme aj deckam - iba ak nieco nema rado, tak urobim zvlast..
napr. robievam toasty, alebo pecivo, potom samozrejme nejake "mlsky" 😀 a v zvlast doze ovocie a zelenina.. ak ideme po mestach, tak sa zvacsa stavime na obed niekde, kde sa vzdy da objednat aj nieco vhodne pre dieta.. ak sme v lese, tak vezmem viac jedla tak ako som pisala..
iba ked boli mladsi som na vylety kupila tie tanieriky na obed, lebo to dobre papali a bolo to jednoduche.. zas taka smrrrt tie drogeriove veci niesu.. 😀 😀
to ze dieta ma jest od roka to co ty je mytus.
detske vyzivy musia splnat prisne pravidla a su aj kontrolovane, nie su to ziadne umeliny. ja by som tak malemu nikdy nedala nic presolene a korenene z restiky ci bufetu, kde nevies co v tom poriadne je.
Hami a Hipp su dobre znacky, ich masovo zeleninove pohariky su kvalitne. ja som brala a beriem banany, piskoty, presnidavky Alnatura, zo 100 % ovocia a tie obediky z Hippu. tie som zriedila horucou vodou z termosky, ohrialo ich to a nebolo to take huste.
Ovocie,zeleninu, domacu vyzivu a brala som aj mlieko v aute mame chladnicku a na obed sme sa stavili v restike uz su aj restauracie kde dostanes aj zdravsie detske menu al. Dostala od nas....
Moja malá má menej ale keď ideme niekam na celý deň preč vždy jej beriem polievku do termosky a aj druhe, ovocie a piškótky tie kupované výživy nechce a ani by som to do nej nedávala. Dnes sú také vymoženosti ako zobrať dieťaťu stravu zo sebou že až 🙂
@stanislavao no osobne dam dietatu radsej nejaku drogeriovu vyzivu ako kupovat vyvar v restike. Poznam len par restik kde robia klasicky vyvar a necapnu tam bujon. Alebo to je iba cisty bujon. To je ovela horsie ako kontrolovane vyzivy.
A ja by som bola napr rada keby moj maly (20 mes) jedol to co my. Ale bohuzial, nechce to. Stale mu varim zvlast.
Ja malemu beriem vzdy do termosky huste zeleninove polievky. Plus tie "hrozne" vyzivy z obchodu 🙂
@kalu33 ja tiez nerozumiem tomu strachu z tych detskych vyziv, ved aky je poprask, ked im tam pride kontrola na nejake chabe stopy po pesticidoch, hned to rozmazavaju v novinach...
keby len ludia rozmyslali, co vsetko je tej zelenine a mase v obchode, co im davaju ako
"domacu stravu" a vysmazane hranolky na 10krat scedenom prepalenom oleji v restike a bujonove vyvary beru ako neumele jedlo. a detske menu, to radsej nekomentujem 😀
@vedorka presne ako pises. Pochybujem ze kazda mamina vari z bio zeleniny z vlastnej zahradky 🙂 Dnes je az smiesne ako sa detom vsetko zakazuje. Stravu v restike ale povazujem za naozaj nie moc zdravu. Viem ako to tam chodi, kedze som v restauracii robila. A ked niekam idem jest hned poznam z coho sa to vari. Ako sa veci nahradzaju, aby to chuttilo "tak ako ma".
Detske menu v restike...skoda slov. Dobre su iba vo fakt drahych restauraciach
Kupovane detske vyzivy, preferujem HIPP ale aj HAMI si obcas da. Malemu chutia a nikdy po nich ziaden priblem nemal.
Teraz sme dosli z dovolenky. Na ranajky mal doma robenu kasu (pšeno, ryzova, ovsena...), desiatu uz papal vonku a bud to bol banan alebo popucena broskyna, jablcko co som mu rano pripravila do misky. Obedy ako som pisala kupovana HIPP alebo HAMI a ked sme sa isli najest do restauracie tak sme si dali take jedlo aby ho mohol papat spolu s nami. Maso+ryza, zemiaky. Olovrant zase nejake ovocie alebo kusok kolaca, rohlika a vecer sme uz boli na apartmane a to som rychlo zbuchala nejaku polievku.
@lencocka ak je dieťa ochotné zjesť hotové príkrmy, je to o to ľahšie ... a keď doma obeduje varené, tak občasne podaný hotový príkrm pre bábätká je možno v istom ohľade lepší ako polievka v reštaurácii (je nesolený a väčšinou BIO) ... lenže moj syn naučený na doma varenú stravu mi hippku do úst nedal, takže zostali len tie reštaurácie. Už má 9 rokov a nezdá sa mi, že by z toho mal nejaké ujmy 🙂
Dcéra zasa úplne odmietala varené veci a preferovala HIPPky, tiež je zdravá 🙂
@vedorka uplne suhlasim, radcsej dam dietatu vyzivu v pohariku Hipp alebo Hame, kde su pri vyrobe dodrzane hygienicke a technicke normy....ako dat restauracne jedlo, kde sa obavam hlavne hygienickej pripravy jedla...a v takom restauracnom vyvare je spravidla bujon...
@sense oni napisu ze bez pridaneho cukru a cez hviezdicku, ze je tam len cukor, ktory sa prirodzene vyskytuje v ovoci, tj. fruktoza. To, ze jej je tam 2x viac akk v ovoci (tj. ze ju tam pridali), to uz nenapisu. Takto funguju aj tie slavne ovocne tasticky na cuckanie. Ze ciste ovocie...figu :/
@lencocka To isté čo "papáme" my. Naše deti jedia od roka to isté čo my.