Čo papajú vaše dvojročné detičky?

8. nov 2022

Maminy ahojte. Prosím vás čo papajú vaše dvojročné detičky?
Mne sa malý zaťal a nechce nič jesť. Už som zúfalá s toho.
Poraďte niečo . Ďakujem 🙏

nikky6
8. nov 2022

tak potom jedine skusat. sestrina dcerka uz ma 5 rokov a nechce takmer nic okrem sladkych obedov, ako su parene buchty a tak. je to uplne na nervy velakrat s tymi detmi :D

klaudscha11
8. nov 2022

Isto bude mat nejake take jedlo, co zje si myslim. Tak mu ho proste rob dokola a skusaj nejake male obmeny. Nechaj ho, nech skusi sam papat a popri tom ho skus krmit.

bozenas
8. nov 2022

Švagriná toto tiež práve rieši. Syn jej veľmi vymýšľa pri jedle. ale čo na istotu zje sú cestoviny, čísté, bez všetkého. Tak už keď nevie čo, tak toto je istota. Asi tiež nájsť niečo čo má rád, aj keď by to bolo niečo ako tie cestoviny.... Môj syn mal takéto obdobie s ryžou. a čakať len kým to prejde asi.

nikpa
8. nov 2022

Takmer 2 ročny je kyselina, vďaka za to 🙏 ale máme ešte aj škôlkara a to je hrozné, ten dnes neľúbi žemle, zajtra ich bude pýtať. Raz ma obľúbené jedlo kura, potom ho neznáša. Všetko čo mu nalozim ofrfle, reve pri každom jedle. On to nechce, on to neľúbi, on to nebude jesť. Jemu stačí suche pečivo, suche cestoviny a voda. Ja si ale myslím, že to je u veľa detí aj vekom. A časom sa to snáď zlepší.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
8. nov 2022

@elizabet173 presne ako u nás, tiež vymýšľal,nechcel,ale.pochopil že nemá na výber,že buď spapa alebo nie a iné nebude. A najviac pomáha,ak ja jem s ním to isté, že vidí že ja to jem tak aj on papa.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
8. nov 2022

Dvojročná na 99% jedla to isté čo my dospelí.

autor
8. nov 2022

@nikky6 skúšala som aj sladké obedy ani tie nechce 😏

autor
8. nov 2022

@klaudscha11 mal obľúbenú brokolicovu polievku a špagety ale už ani toho sa nedotkne. Skúšam skúšam všetko možné. Len varím a zbytocne.

evica17
8. nov 2022

Tak ho nechaj tak, hladom neumrie. Ver tomu že za chvíľu si to rozmyslí. Baví ťa to vyvárať 500 jedál a nič z toho ? Mne by to Teda nebavilo . Varím dva jedla jedine vtedy ak viem že vyslovene dačo nemusí a ja to chcem napr, ako cviklu,ale inak ani náhodou.

stefka33
8. nov 2022

moja malá dvojročka dnes papala na obed pyré z kuracieho prsa, paštrnáku, kalerábu a do to trochu kuskusu, pokvapkané oliváčom. na večeru hustá polievka zo šošovice, batátu, mrkva,petržlen,paštrnák,trošku ružičkového kelu, žltok na zvýšenie výživnosti + oliváč. včera mala bravčové kocočky na spôsob paprikášu a zemiakové pyré, zajtra sú na pláne mušličky mastené maslom s tvarohom, ďalej je na pláne mleté mäso s pasirovanými paradajkami - také baby chilly con carne a ryža k tomu. mám kúpenu aj maslovu tekvicu a telacie mäsko - z toho budem robiť pyré len pridám zemiak a koreňovú zeleninu....... atd. ja mám na pláne varenie hádam na dva týždne. ešte pije aj dve flaše mlieka, denne detskú výživu - mám snád všetky druhy nachystané, ako snack si dáva kukuričné placky a corn flaky. ráno lúbi hrianku s maslom, alebo rožtek. zas moja mi nezje žiadne čerstvé ovocie a ani zeleninu - akože totálne nič ani banán. starší syn v tomto veku zjedol rezancovú polievku, ryžovú krupicu a hranolky s kečupom - na tom prežil hádam rok. zas ten však jedol ovocie.

jesenzima
8. nov 2022

@nikpa toto isté máme aj u nás 🤦

zorkahorka
8. nov 2022

Zje kadeco. Dnes vymyslal s polievkou. Ukazoval,ze v nej nevhce hrasok, toto, hento. Ok, nevhces, ides spat hladny. Veeelmi rychlo si to rozmyslel a jedol. Odrazu ho nenapinalo... ale je to aj o povahe. Starsi bol tazsi oriešok, ale spapa tuez vacsinu jedal.
Moj 6rocny synovec hocico nezje. Svokra mu este aj vyvar musi cedit, aby tam nebola nedajbože vnat. Zeleninu nechce, fazulovu poluevu zje s rozkom bez fazule. Lebo mu to toleruju. Ked tak minule jedol u nas, skoro ma slak trafil. Vyberal z polievky vsetku zeleninu a jedol len vodu so zemuakmi 🙈 sprdla som ho, nedostane ani sladkost. Odhodlal sa. Kym dal do ust mrkvu, vynatahovalo ho,az som si myslela,ze sa mi tam dogrcia. A... zistil,ze mrkva je vlastne fajn 😀 odvtedy ju jedava 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. nov 2022

@elizabet173 snažím sa ho zabaviť. Napríklad dnes zeleninovu polievku tak že ešte nech spapa mrkvicku tu ma rad. Zjedol pár lyžiçiek. Nechám ho nech odíde od svojho stolíka na jedenie. Nechbsa posadinkde chce ze ho nakrmim. Sedi na traktore a tak .Potom sa ho snazim zas motivovať k jedlu
Mam ešte mladšíe dieťa. Tak že aj ona papa. Ale ona povie NE a odíde. Potom zjedol zemiakovú kašu. Aspoň tu trosku pojedol. Mäsko vôbec. Pred tým zboznoval mäso aj všetko,nebol žiaden problém.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
8. nov 2022

Autorka: a keby jedol sam? Ci zje este menej? Ak ho krmis, skus ho zabavit niecim pri stole. Daj mu auticko,ale od stola odchádzať ee. Kedy prestal takto viac jedavat? Pises,ze predtym jedol vsetko...

dominikamacakova
8. nov 2022

Ja mám úplné nejedáčky, ale zjedia- vývar, zeleninové polievky, strukovinové polievky (šošovica, červená šošovica, fazuľa, hrach), cestoviny s vajcom. Napríklad mäso, ryža, palacinky a takého normálne jedlá u nás nehrozia. .. potom zjedia zeleninu, ovocie , suché rožky a keď vidia čipsy tak samozrejme aj tie pýtajú. Inak nič, ani sladkostí sa nedotknú, ani neochutnajú 😳

autor
8. nov 2022

@zorkahorka práveže on sám jedáva. Začal pekne sám papať pred cca pol rokom. Všetko spapal ešte si aj sám tanierik odniesol do kuchyne na drez so slovami ,,papal etko,, (spapal všetko ) posledné 2 mesiace to je také že nič do neho dostať.
Najskôr som myslela že mu idú zúbky-posledné stoličky ale po nich ani náznak.
Snažím sa tak že keď ideme jesť tak spolu. Sadnem si s ním za jeho jedálenský stôl a papáme spolu. Ale ani to nepomáha. Skúšala som ho dať aj do jedálenskej stoličky detskej ale to nula bodov. Hneď sa od tiaľ pýtal preč s vreskotom. Keď máme vývar tak mrkvu mi vyberá s polievky rukami😁😁😁aspoň to.
Spomenula som to aj lekárke ale že vraj to je normálne u tak malých detí.
No mne to príde už moc keďže som bola zvyknutá na to že spapá všetko čo má naložené.
Neviem kde je problém. Snažím sa variť všetko čo mu chutilo a spapal.
Teraz mam čo robiť keďže varím pre nás, pre neho a ešte aj prikrmy pre malú pol ročnú slečnu 😀
Budem to dobiť každý deň a s radosťou, len nech papá 🙏🙏🙏😓

zorkahorka
9. nov 2022

Autorka: tiez si myslim,ze je to normalne. Deti neskor papaju menej... Nie som tabulkova, ja som mladsiemu prestala robit prikrmy davnejsie pred 1. Rokom. On bol papkos, chcel vsetko ochutnat a fakt jedol 99 percent toho,co som mu dala. Ako-tak ho to drzalo este pred pol rokom, teraz uz zacina vymyslat. Papa dlhsie sam, ale uz nie tak rychlo ako predtym,musim ho dokrmit. Snazim sa ale nesklznut do varenia jeho 5 oblubenych jedal,lebo to by bol koniec... musi jest, co je navarene a celkom mu to ide, i ked horsie.

mareri
27. nov 2022

doslova všetko, no najradšej maju detske sušienky -jahodove prišerky a ešte ovocne bio pyre