Čaute baby mam 2 týždňové bábätko a chcem sa poradiť čo by som nemala jest ak malého kojím
Ďakujem
@zdenkakelemanova ja som napríklad nemohla fazuľu a kapustnicu, kapustu
vsetko co nafukuje fazula, hrach....kapusta kysla, kysle uhorky, mlieko, paradajky, citrusy, zeler, vyprážané, ťažké jedlá, klobása korenená...myslím, že aj šalviový čaj- znižuje tvorbu mlieka. A čo môžeme- dusené masko, kyslo-mliečne produkty, veľa zeleniny a ovocia....
atď.....
@zdenkakelemanova Je to individuálne. Treba skúšať a nie čítať "mudre" rady typu skoro nic.😉
Ja som jedla vsetko ci počas tehu tak aj pocas dojcenia. Zo začiatku som si davala len pozor napr. na kyslú kapustu ci fazuľu. Ale dcerka mala na Vianoce 2tyzdne a dala som si trochu kapustnice a vsetko ok. Cize ako som napisala - treba podla seba.😉
Veci, čo nadávajú teba. Lebo aj bábätko to pocíti.
@zdenkakelemanova takisto som sa tu radila lebo uz som bola zufala ztoho co jem bala som sa aby malej nebolo tazko alebo zle 🙂 ale postupne som si sama odsledovala co jej robilo tazkosti 🙂 neboj aj ty nato prides 🙂 Zo zaciatku ako pisu skus vynechaj potraviny co nafukuju a take co su kyslaste ako kapusta uhorky zavarane a pod 🙂 a postupne budes skusat po kuskoch testovat 🙂 ja uz teraz jem aj paradajky aj citrusy a vpohode uplne 🙂
Hlavne veľa koreneného a takého, z čoho nadúva. No podľa mňa to sama uvidíš na tom, ako bude piť malé mliečko a budeš vidieť, čo mu prípadne vadí
Ja jem vsetko nic nevynechavam a aj ked mna naduva mala je ok nic jej nie je 😏 asi je to individualne
Vzdy som jedla uplne vsetko a nikdy detom z toho nic nebolo. Dcera plakala kazdy vecer 3 hodiny nezavisle od toho co som zjedla, syn zase neplace vobec. Vynechat strukoviny je podla mna nerozumne lebo su velmi vyzivne a skvele Proti zapche v sestonedeli. Ja ich jedavam 2 krat do tyzdna minimalne a nenafukuje ma. Manzela k nim vzdy pije moj caj na dojcenie a zevraj potom vobec nenafukuju.
Dobre, že sa pýtaš, ja som sa spolahla na to, že môžem čokoľvek a v mojom prípade to tak nebolo. Určite nie cesnak, cibuľu, mlieko a vajcia. To boli v mojom prípade problémové potraviny a kým som na to mlieko s vajcia prišla trvalo to nekonecne. Manžel ma po príchode z pôrodnice čakal s praženicou, cesnakovymi hriankami a kyslimi uhorkami a asi 10 l mlieka a prvé dva týždne boli najhoršie, lebo bábätko veľmi plakalo čo ho tak zdúvalo. Nejedla som kyslú kapustu a strukoviny ani hríby a korenie lebo som sa potom popytala maminy a tá mi tieto veci zakázala. A vraj ananás a jahody robia alergie, tak to som tiež skúsila až keď malo bábo pol roka. Určite je to individuálne, toto je moja skúsenosť. Ale cesnak by som neodporúčal nikomu, keď som potom otvorila odsaté mliečko na celú kuchyňu to voňalo cesnakom 😀
@zdenkakelemanova Ja jem aj som jedla vsetko . ale je to individualne velmi. Malemu nic nevadilo ale su aj citlivejsie deti.
Ja som celkom zabudla ešte na karfiol, keď malo bábo asi 7 mesiacov tak som si myslela že už všetko v pohode môžem jesť, hlavne keď mu brokolica nič nerobila a zjedla som malú trochu karfiolu. V tú noc sme takmer nespali a ani espumisan na to nestačil :-\ a na zastavenie tvorby mlieka sa vraj používa salviovy a mätový čaj, tak ten som tiez nepila. Dúfam, že som na nič nezabudla 😀
@zdenkakelemanova treba vyskusat postupne..v jeden den trosku a sledovat do dalsieho dna co to urobi. Ale mojej malej napr. zo zaciatku zle cibula (tepelne upravena) a rajciny. Treba len skusat