Čo nasadiť po jogurte pri alergii na bielkovinu kravského mlieka?

oksu
19. júl 2013

prosim o radu, už 5mesiacov sme na prisnej bezmliečnej diete, dr. nam povedala, že môžme začať skúsať kyslomliečne jogurty - aspoň týždeň, no nejako som sa pozabudla spýtať "a čo po nich skúšať", vie niekto poradiť?! dakujem

mauzi
19. júl 2013

skús radšej zavolať dr. 🙂 ona bude najlepšie vedieť

snehhulka
19. júl 2013

Mne aleegologicka povedala ze dieta z toho velmi postupne vyrastie, az v nejakych 5 rokoch.... neviem ake stare mas dieta a ci ti to povedala alergologicka. Z mojej skusenosti viem, ze pediatricky o tom moc nevedia..... ta uz ma tiez nahovarala nech he davam jogurty. Co alergo zasadne zakazala, ze v ziadnom pripade a drzat prisnu dietu......

alami
19. júl 2013

actiml, acidofilné mlieko, alebo bryndzu. Dlhšie by som bola len na tomto, potom skús natrieť maslo na chlebík, alebo syr. Ale opatrne a po troche a pozoruj reakciu. Hlavne, ak boli prejavy alergie silné. Ak to bol napr ekzém, tak si ho sleduj hlavne na koži... Ale môže byť aj iná reakcia, ako bola pred tým. Hlavne nedávaj veľké množstvá. Radšej postupne zvyšuj dávky.
Po 5 mesiacoch sa mi ale zdá ešte skoro, radšej by som sa držala len tých kyslomliečnych ak už.

andreah25
19. júl 2013

Neviem, ale myslím si, že ak má dieťa alergiu na BKM, tak za 5 mesiacov sa toho veľa nezmení. Alebo berie malý nejaké lieky?
My máme tiež alergiu na BKM, ale v žiadnom prípade mu nebudem skúšať ho dávať, alebo výrobky z neho, skôr ako za pár rokov, alebo vyskúša sám trebárs ako pubertiak. Nášmu totiž stačí, že zje koláč, ktorý bol vymastený margarínom, v ktorom bola pridaná sušená srvátka a má druhý deň ekzém na tele, alebo mužovi stihol uchmatnúť vrchnák z acidka a olízal ho - do 15 minút ho neskutočne prehnalo - takže neviem akú silnú alergiu máte vy, ale i tak je podľa mňa 5 mesiacov veľmi krátka doba...

desszi
19. júl 2013

Tiez si myslim, ze 5 mesiacov diety je malo a vobec, ked ma niekto alergiu na BKM, naco do neho tlacit vyrobky z kravskeho mlieka? Bez nich sa hravo zaobide. Su ovela hodnotnejsie zdroje vapnika a prospesnych bakterii 🙂 (mandle, orechy, mak, z nich pripravene rastlinne mlieka, strukoviny. kvasena zelenina ako zdroj prospesnych bakterii, inulin z cakanky ako prebiotikum....)