Zdravim, nastupujem do práce už teraz. Syn 3 roky bude u svokry kým nezačne škôlka. Musím však nachystat jedlo cca do 16:30. Máte typy čo viem den vopred navarit Resp prichystať na desiatu olovrant raňajky dúfam že bude ešte doma ale je zvyknutý až hodinu a pól po zobudeni a to uz by mal byt u svokry.
No ved to, co by jedol normalne aj doma. U nas sa je na desiatu a olovrant ovocie, jogurt, prip. nieco napecene, pagacik, kolacik...
Tak asi podla toho, co jedava doma, nie? Ale teda obed mi pride divne pripravovat. Svokra neje alebo co? To by mu snad mohla dat. Ja by som nasim dala na ranajky pecivo so sunkou a syrom + zelenina. Desiata bud jogurt alebo ovocie. A na obed nech mu cosi da svokra.
Svokra sa postará.ty len urob nákup.Aby mal jogurt.na ktorý je zvyknutý a ovocie.ktore má rad..Bude variť pre seba tak dá aj dieťaťu.
@mandarinka555 u nas ked strazila svokra, co teda nebolo casto, tiez som musela dopredu navarit. Ale to ked bola u nas...ani raz sa neponukla, ze by navarila ona.
Ked boli deti u nej, tak jedlo som nechystala ziadne.
To poznám, moja prišla ku nám strážiť, ale ja som musela všetko navariť, ale zas nemala som problém, rátala som s tým. Nachystať tak ako je malý zvyknutý keď je s tebou, že mu to už len prihreje
@anjelok Ale on ide ku svokre, tak svokra hádam varí, nie?
Zeny, tak ja neviem, nasu dceru pomerne casto opatruje moja mama, a teda ja im vzdy obom varim obed na nasledujuci den a dohodneme sa, co budu mat na ranajky a olovrant. Sadnite si so svokrou a normalne sa dohodnite, urobte jedalnicek na cely tyzden.
@mandarinka555 na obed sa nepytala konkretne, spominala desiatu, olovrant...tak neviem, ci myslela aj varenie obeda 🤷♀️
To isté čo jedáva teraz. Chlebík, šunku, zeleninu, ovocie, jogurty a čo ja viem čo všetko zje. Sprav týždenný nákup a dones jej to. Obed bude jesť jedlo, ktoré pripravíš deň predtým alebo navarí svokra. Neviem kde je háčik.
Nemám problem rada nachystam všetko aspoň budem vedieť ze o jedlo je postarané.
Svokra si mysli ze 3rocny nič nepoje ona jedáva strašne malo raz do dňa a ze Sak vypýta si keď bude chcieť ale maly si vypýta až keď ho boli bruško od hladu aj vtedy nevie ze to ho od hladu boli… keď vidí aké porcie maly zje na obed neverí ze mal raňajky a desiatu
Tak myslím, že je super že svokra postráži. Možno si netrúfa variť s 3 ročným dieťaťom za zadkom. Pamätám si, keď mala vnučka tri a strážili sme , tak jeden strážil , druhý varil. Keď strážil iba jeden , tak nevaril. Teraz má šesť a navariť sa pri nej dá aj jednému. Chystať desiatu a olovrant mi pripadá smiešne. To je najmenej. Neviem si predstaviť ,že by pre vnučku nosila dcéra jogurty 🤦. Vždy máme doma všetko.
@mandarinka555 nie každá svokra vari 😊 niektoré v dôchodkovom veku si už jedlo len objednávajú.
Len som zvyknutá všetko chystať cerstve a variť v daný den
@lb1984 moja ma ešte len 50’rokov
Už som chcela napísať, že možno žije sama z dôchodku a finančne by ju to zaťažilo😉 a ona je mladšia ako ja 🤦
@lb1984 Je to možné, ale napríklad môj otec má 80r. a varí si sám každý druhý deň.
Ako keď to prevazanie, varenie atď dáš dlhú dobu klobuk dole. Ja vďaka bohu moja mama keď brala moju malu komplet sa vystarala ja som nakúpila len základné veci ako mlieko, jogurty, dáke keksy, ovocie a zeleninu. Mala dodnes zbožňuje jest u babky. Poznám aj opačnú situáciu ale to som dávala tak týždeň a pol. 🤭
@mandarinka555 moja mama ma 70 a vari tiez ob deň, keď ma vnúčatá každý deň vďaka Bohu za ňu ❤❤❤❤ vždy keď prídeme tak nám niečo fantastické pripraví a ja sa neviem dojest 😁😁😁
Ja mám tiež pred 70-kou a keď prídu vnúčatá tam mám všetko doma čo majú radi-jogurty, šunku, koláčiky a vždy im navarím čo chcú. A to nechodia ku mne raz za mesiac, ale oveľa častejšie. Neviem si predstaviť, že by mi moja dcéra poslala pre nich obed alebo jedlo čo majú jesť u mňa.
Ak ide syn v septembri do skolky, tak sa dohodnite na casoch ako v skolke, aby mal potom rovnaky rezim, a svokru do toho zapoj. Dopoludnia to moze byt nejaka kasa, chlebik a natierka, jogurt, vajicko, zelenina, ovocie, nic komplikovane. U nas obedy zeleninova polievka (da sa aj zamrazit na viackrat) a napr. francuzske zemiaky, ryzovy nakyp, perkelt, omacka na cestoviny (zeleninova alebo bolognese) a uz si len uvaria cestoviny, pecene kura, maso podusene so zeleninou a urobia si prilohu, dopredu sa daju urobit a zamrazit pirohy alebo sulance a len to zavaria, zapekany karfiol alebo brokolica, a tak. Olovrant moze byt jogurt, ovocie, cerstve alebo susene, kolacik, urcite mate nejaky rezim aj doma. Do septembra su tri tyzdne, to by malo byt uplne ok.
Ja chapem, ze navarit obed. To mi pride uplne samozrejme. Ale ranajky, desiata, olovrant? Ved otvorime chladnicku a dame si to, na co mame chut. To by som ircite nechystala vopred. Ved natriet chlebik, urobit kasu, nakrajat ovocie ci zeleninu je otazka par minut.
To fakt svokra nevie uvariť aspoň sackovu polievku ? Ach ..mne robievala parené buchty ,a všeličo možné ..mám pekne spomienky
@kristinapetronela Sáčkovú polievku decku?
dobre, baby, sú svokry, čo navaria a napečú, táto nenavarí. Aj také sú, fajn, že aspoň povaruje. Autorka, navar to, čo ste jedávali doteraz, čo iné? Kopa jedál sa dá navariť aj na 2 dni, moje deti v 3 rokoch boli schopné jesť svoje obľúbené jedlá (napr.perkelt s haluškami) aj viac dní za sebou. Potraviny na desiatu a olovrant nakúp a daj jej do chladničky, prípadne jej na chladničku pripevni aj "rozvrh": 10:00 - desiata (chlieb s maslom, šunkou a paradajkou) 12:00 - obed (kuracina so šťavou a zemiakovou kašou) 15:00 - olovrant (jogurt)... Samozrejme, časy a potraviny sú len príklad. Ono sa to po čase utrasie
@mandarinka555 a prečo tak prudko? Mamička je určite rada, že jej svokra stráži dieťa, a chce jej pomôcť. Čo je na tom???
Zbytočne polemizovať prečo je to tak a nie onak len som chcela par nápadov čo je možné pripraviť celé komplet dopredu
@danica2711 ďakujem ten rozvrh je super napad
Desiata a olovrant sa v skolke tocia to iste-pecivo sladke(vianocka lupacka) alebo jogurty alebo chleba/rozok s milion druhom pomazanok a zelenina a ovocie takze varit ak nechces obed netreba nic nakupis cez vikend ovocie zeleninu pomazanku pecivo mozes vecer kupit🙂
@jesenzima Je to prinajmenšom divné...Nikdy by som nevzala jedlo od nevesty pre svoje vnúča...Ja sa vždy teším, keď prídu a vyváram a vypekám im všetko možné.
A svokra nemá ruky, alebo je nesvojprávna?