Čo na raňajky 1,5-ročnému dieťaťa?

alex5896
23. feb 2023

Prosim vas dajte mi typy co na ranajky 1,5 rocnemu dietatu zje mi len sunku syr ....nic viac ziadna zelenina ziadne natierky a ziadne kase ....bojujem s ranajkami a vecerou ....obed krasne spapa skoro vsetko zatial ☺️

54tinka54
23. feb 2023

@alex5896 lievance, praženicu s chlebíkom…

andreatytler
23. feb 2023

@alex5896 a ma mlieko? Ak ano, kedy a kolko.. mozno nie je rano a vecer hladny.

soffek
23. feb 2023

@alex5896 ahoj, naša má tiež 1,5r ale papa na raňajky čokoľvek - 2detské párky Nord (jediné ktoré jej chutia), sem tam sladký donut alebo iné sladké pečivo, jogurt (Olmici, kostíci, pribinacik, z tých kvalitnejších) výživu (najčastejšie jablko, banán) s mini piškótami, alebo cereálie do mlieka, chlebík s maslom a Berger jemnou salámou, chlebík s maslom a marhuľovým džemom.

Inokedy jej stačí fľaša Frapka a čistý rožok/makovka.

Ale ako sa vyššie píše, možno ti vypije mlieko cez noc a ráno nie je hladná. Poznám to podľa našej 🙂).

alex5896
autor
23. feb 2023

@andreatytler ano rano aj vecer ma mlieko rano o cca siedmej spapa 120 ml (predtym mala viac ale som jej to zrefukovala ked tie ranajky nejedla mala 180) ranajky jej dam az o deviatej 8:30 a mliecko ma az po veceri 180 ml exne lebo veceru moc nepapa

alex5896
autor
23. feb 2023

@soffek no skor mi pride ze vymysla ukazuje ham ale na blbosti a vie ze okolo pol jedenastej dostane ovoci to cele spapa a potom na obed ma poloevku a ide spinkat ...neviem uz a sladke veci to si da to je jasne

hederamonstera
23. feb 2023

Biely jogurt s ovocim(ked ho tak lubi?)
Prazenica/omeleta/vajicko na tvrdo so syrom/sunkou
Nejake musli?

soffek
23. feb 2023

@alex5896 tak jej daj toľko mlieka ako mala predtým tých 180ml alebo aj viac ak v pohode vypije 180. Mojej dávam 250ml fľašku - pred spaním trošku odpije, raz-dvakrát jej dám počas spánku, a zvyšok dopije po zobudení. Potom jej na raňajky stačí, niečo "na jeden zub". 🤷🏼😀

ailiba
23. feb 2023

@alex5896 to je take obdobie, neboj sa, trosku porastie a bude papat. Moj syn tiez v tom veku vypil mlieko a ranajkovat nechcel. Zamenila som mu ranne mlieko za ovsene mlieko a uz ranajkuje, ale teda uz je aj vacsi.
Asi je dobre obmienat. Momentalne chlieb s maslom a dzemom, sunkou, parky, prazenica, makovka, sladky rohlik, pagac, ovocny kolac. V lete zelenina, ovocie.

alex5896
autor
23. feb 2023

@soffek praveze nechcem aby pila viac mlieka neviem skor asi ako pije ale aby mala normalne ranajky ci 🙄

zorkahorka
23. feb 2023

Ja by som obmezdila mlieko. Dala by som ho na zapitie, nie ako jedlo. Asi je z neho dost zasyteny.

danieladugard
23. feb 2023

Podla mna nie je hladna - ale toto je len moj nazor - 170ml je dost vela mlieka, v podstate skoro jedno jedlo, nase dvojicky od cca roka mali uz len vecernu flasu 180 ml a od 16 mesiacov maju uz len 150ml. Rano nepiju, vecer niekedy nedame uz vobec a ani to neriesia, maju 20 mes teraz. Uz len ranajkuju. V jedno rano sme proste neponukli, len sme dali ranajky namiesto toho. Chlieb maslo, sunka, syr, dzem, cerealie, jogurty, rozne cerstve pecivo z pekarne.. ovocie a jogurt, ovocie a pecivo..

ailiba
23. feb 2023

@alex5896 moj syn ma 3 roky a 3xdenne 150ml. On proste musi. Tak mu uz 2x denne radsej davam ovsene, nech ho to tak nezasyti. A dobre papa.

andreatytler
23. feb 2023

@alex5896 Tak sa netrap s ranajkami ani vecerou. Teraz jej staci mlieko. Ako bude postupne rast mlieko jej nebude stacit a bude pytat jedlo. Neobmadzovala by som mlieko len preto aby jedla viac prikrmov. Proste ked bude starsia uz ju to mlieko nezasyti a bude pytat prikrm.

Na obed nukaj co najviac zdrave jedla ako zelenina, maso, ovocie, aby mala tie denne davky zeleza a vitaminov pokryte a vobec sa netrap ze zvysok dna bude na mlieku. Stale nukaj ale ked nechce, daj tolko mlieka kolko potrebuje.
Ked pije vela mlieka netreba mliecne produkty syr, jogurt.
Chlebik, pecivo, cerealie a kase su skor sacharidy a tiez nie nejak potrebne.
Sunka urcite netreba
Ako vsetko toto je dobre ale nie extra nutne. Zaklad je maso, ovocie a zelenina.

bublinka1426
23. feb 2023

@alex5896 nasa mala UM. neriesila som a zije.

alex5896
autor
23. feb 2023

@andreatytler ale jedna sa o umele mlieko BeBa AR malo by byt vraj vyzivne ako obycajne mlieko beba..vraj....a zo zaciatku vypila aj mlieko a aj ranajky preto som zmatena a hlavne nechce ziadnu zeleninu to ma vedie k sialenstvu....a tu sunku papa bez peciva proste horor ....poloevky spapa vsetky uplne chutovo hrozne nic moc ale podla nej su top a aj druhe jedlo spapa pekne masko ryza zemiacky vsetko a aj cestoviny

andreatytler
23. feb 2023

Aj nas bol na umelom. Tie umele mlieka dnes su velmi kvalitne.
Nukaj zeleninu na obed ked je hladna. Ja som jeden cas davala maso so zeleninou na ranajky, lebo iba vtedy mu chutilo. N aobed nechcel nic... proste vtedy ked mu chuti, treba do neho dostat co najviac vyzivnych latok.
Polievky rob zeleninove huste ako tekvicova, mrkvova a tak... ako take riedke privarky. Tym do nej dostanes zeleninu ktoru potrebuje. Kludne do tekvicovej primiesaj trosicku petrzlenu alebo inej zeleniny podla potreby. Tie male deti zjedia vselijake chutove kombinacie.
Hlavne nestresuj. Aj ja som mala nervy, ale ak by som mala dalsie dieta, uz by mi to bolo jedno. Tieto ich chute sa hrozne menia. Ked jej pojdu zuby nezje ti cely den vobec nic aj niekolko dni. Vobec nevadi... potom sa rozje. Potom jej napriklad vobec nebude chutit maso a tak ho budes maskovat do do zeleninoveho privarku... proste pohoda pri stole je velmi dolezita.