Čo na olovrant pre 2,5-ročné dieťa?

6. sep 2024

Ahojte, poraďte mi prosím čo na olovrant pre 2,5r dievčatko. Jej jedálniček je cca takýto, len ten olovrant vždy nejak latam a neviem čo jej dať.

Ráno po zobudení UM
Raňajky: v 95% prípadov má biely jogurt s vločkami a ovocím
Obed: polievka + hlavné jedlo
Potom ide spať, v posteli vypije UM
Olovrant : ?
Večera: chlebík s pomazánkou, alebo polievka, alebo kaša s orechovým maslom.
V posteli UM

(UM vypije za deň cca 250ml)

vyrovnanaosoba
6. sep 2024

Moji majú radi detskú výživu s piškótami, alebo len nejaké ovocie, či napríklad dnes jedia nakrájanú uhorku a paradajku, bez všetkého.

pribinak
6. sep 2024

Kľudne to iste čo na večeru, chlebík natierka zelenina vajíčko
Alwbo tvaroh s ovocím medom a orieškami piškótami
Kľudne aj polievku ak má rad polievky

Toto už nie je bábätko, môžeme papať všetko, pestrú stravu

jaskolka
6. sep 2024

Kedy ako. Moji majú teraz radi v lete čisté ovocie, alebo zeleninu, nakrájam im trebárs jablko, nektarinku, slivky,marhule, broskyne, paradajky, uhorky,strúhana mrkva.
Potom bežne trebárs majú jogurt čistý alebo s bielymi burizonmi, ci pohankou, túto kombináciu miluje dcéra, nevie sa dojest. Krupica,cotagge, pohánkova alebo ryžová kaša, detská výživa, pečivo s maslom a syrom, občas nejaká buchta s tvarohom, ci makom, bublanina, bábovka, ktoru robím doma. V lete to boli aj rôzne ovocné bublaniny, kedte ovocia sme mali v záhrade do "zblbnutia". Alebo aj to, čo bolo na obed, do dajú a to už je akoby spolu s večerou.

misana84
6. sep 2024

Tak dala by som ten chlebík na olovrant alebo jogurt… si vezmite pre inšpiráciu nejaký lístok zo škôlky… a väčšinou je to chlieb…

lula3108
6. sep 2024

My davame skorej pestrejsie ranajky (vajicka na vela sposobov, bananove/avokadove/ovocne/jogurtove lievance, kase) a potom poobede ma jogurt alebo kasu alebo kludne aj lievanec do ruky a k tomu ovocie