ahojte,
asi pred tyzdnom som prestala kojit nakolko maly odmietal mm.skusala som mu dat aj umele mliecko ale ziadne nechce.v noci som ho kojila 2 krat.teraz ho nekojim a zda sa mi ze je hladny,lebo sa stale budi a vypije flasku caju.neviem co mu mam dat v noci jest.rozmyslala som ze mu spravim riedku krupicovu kasu do kravskeho mlieka.lenze kravske mlieko nemoze.poradte co mu mam dat ☹
amelias, to som mala s malou, ona nechcela mlieko proste bola smadna, takze je to asi smadosko 😉 a trvalo to do 3 rokov, sak sme mali aj problem s naucenim sa na nocnik, lebo sa v noci aj sem tam pocikala co tolko pila, ale brutalne sme to zarazili a uz bolo dobre 😉 nocnik mame stale pri posteli pre istotu 😉
papa kasu.aj predtym papal kasu a este som ho kojila
nie je možné, že ani nie je hladny, len mu chyba didka? čajik mu davaš v noci?
sstefi, ja si myslim tiez ,ze mu chyba cicik 😉 potrebuje nieco cumlat a co cumlik??
cajik pije az sa mi zda ze vela.
dudku ma ale stale ju vypluva.stale sa prehadzuje,kruti v posteli
amelias, nebolo by veľmi rozumné ho v noci učiť jesť, keď už má deväť mesiacov. Asi si myslela tú kašu na večeru. Skús mu postupne množstvo čaju v noci znižovať.
myslela som,ze by mu dobre padlo v noci vypit este flasku mliecka.vela deti sa vnoci budu na jedenie.alebo nie?mam v tom nejaky hokej 🙂
no, moja Timka taktomliecko pila hadam do 2 rokoch.A co sa tyka Nelinky, tak ta pije mliecko tiez, ale len vtedy, ked mame obdobie prerezavania sa zubkov.
Amelias, samozrejme, ze lepsie by bolo, keby ti pil mliecko, ked si este vyzaduje 😒 A co takto mu ponuknut este k tej kasi nejaky chlebik? 😅 😕
amelias, na to, či potrebuje malý mliečko v noci, prídeš jednoducho - v priebehu 24 hodín má prijať 500 ml mlieka a mliečnych výrobkov, ak to spapá v priebehu dňa, tak v noci už mliečko nepotrebuje. Samozrejme, musí dobre papať aj príkrmy, teda by už mal papať aspoň 5 x denné dávky ako veľké deti a dospelí - raňajky, desiata, obed, olovrant, večera. Príliš veľa mlieka, najmä jeho prevaha tiež nie je z hľadiska trávenia a výživy to najsprávnejšie. On už je v 10 mesiaci, v tomto období už bábo v noci nemusí papať, svoje energetické nároky si má pokryť cez deň. Ak to takto je, tak v noci sa budí od smädu a preto, že bol doteraz tak zvyknutý. Preto mu v noci treba dať len vodu, lebo čajíky sú sladké a ničia sklovinu, zúbky, a cukor v nich tiež vytvára istú nočnú závislosť . 🙂
annag
maly tolko mlieka za den nevypije,nakolko som ho prestala kojit (odmietal prsnik) a ziadne ine mliecko nechce.papa jogurt na ranajky a vecer kasu.cez den papa polievocku,masko,chlebik,vyzivnku,ovocie a tak.
amelias,
takže by si ho mala naučiť na mliečko, a nemusíš ho učiť piť v noci, stačí, keď sa ho naučí piť cez deň 🙂
amelias, som to predčasne odoslala, netráp sa s tým, že nejaký čas bude bez mlieka, snaž sa ho zatiaľ nahradiť napr. pridaním ďalšieho mliečneho výrobku v priebehu dňa, on sa postupne naučí, len ho nenúť nasilu. Radšej po troške, a daj mu také bežné, čo majú deti radi - Sunar, Bebu ... a nestriedaj značky, to by mu trvalo ešte dlhšie si navyknúť na novú chuť.
predtym ako ide spinkat, co papa?