Čo jedia vaše 11-mesačné deťúrence?

21. nov 2023

Maminyprosim napiste mi čo a koľko toho zjedia vaše 11mesacne deturence.Mám pocit že malo dávam papať😒

elinosar
21. nov 2023

Ovocie jogurt kasu puding. Ziadnu zeleninu ani maso ani vajce. Ak par kuskov batatu tak mozem byt rada.

marianarem
21. nov 2023

A podla coho mas ten pocit? Nepribera, nerastie, neprospieva? Lebo meritko je v podstate len toto, tie mnozstva sa velmi lisia medzi jedbotlivymi detmi. Moj bol od 3-4m hlboko pod odporucanymi davkami (ci uz mlieka alebo prikrmov), ale evidentne mu to stacilo. V 11m bol na priktmoch, z tuhej stravy nejedol v podstate nic, ak neratam keksik velkosti piskoty, ktory si dal tak 1-2. Na ranajky mal UM tak 150ml, na desiatu ovocno-jogurtovy prikrm tak 50-80ml, obed masovo-zeleninovy prikrm tak max. 150ml, olovrant podobne ako desiata, vecer kasa okolo 80-100ml a pred spanim este mlieko. Prenho to malo nebolo, ale pamatam si, ze tych 150ml na obed mi pediatricka odporucala tak v 5 mesiacoch 🙂

theanak
21. nov 2023

Ahoj, tiež mám ten pocit 😀 Dcérku ešte kojím, takže ráno po zobudení mlieko, na raňajky potom nechce nič, na desiatu jej teda dám buď ovocie, výživu alebo jogurt. Pred spaním opäť kojím. Na obed zje buď zeleninu, hustú polievku alebo masovo-zeleninovú kašu, ak jej chutí tak celú mištičku, ak nie pár lyžičiek. Potom pred poobedným spánkom opäť kojím a na večeru má väčšinou krupicu alebo nejakú mliečnu kašu alebo cottage s pečivom. A pred spaním opäť mlieko….ja nevážim koľko spapá, niekedy počas celého dňa len pár lyžičiek a inokedy je veľký jedál 😀