Čo dávate papať 11,5-mesačnému dieťaťu?

6. okt 2024

Ahojte čo všetko dávate papať 11,5 mes. dieťaťu?u nás ráno Um potom chrumky desiata jogurt alebo ovocie obed masovo zeleninový prikrm olovrant kaša večer Um chrumky a pred spánkom Um.Co zaviesť alebo robiť inak?

85miska
6. okt 2024

Tak ak mas pocit ze malo tak môžeš večer pridať namiesto UM večeru a pred spánkom dať UM až.

hipuska
6. okt 2024

Ale chrumky?

really8
6. okt 2024

Chrumky dvakrat za den? A ako jedlo?

patka06
6. okt 2024

Už by som začala zavádzať režim raňajky - desiata - obed - olovrant - večera
Čo znamená chrumky - tie by som vynechala
Pomaly znižovať dávku UM a nahradiť normálnym jedlom.

85miska
6. okt 2024

@really8 dieťa papa normálne aj desiatu olovrant obed ona len napísala ze chrumky počas toho zje. Úplne ze na tie chrumky ste sa veľmi zamerali. Pýtala sa niečo iné. Moje deti zjedia tiež chrumky aj piskoty a neberiem to ako plnohodnotne jedlo predsa.

beata_k
6. okt 2024

@85miska Aj mne udreli chrumky do oci. Nie je dovod spominat chrumky, pokial to autorka skutocne nemysli ako sucast stravovacieho rezimu, vsakze. Ale mam taky dojem, ze autorka ich ma za sucast jedla.

haraburdova
6. okt 2024

Ráno v posteli UM
Raňajky pečivo s masielkom/lúčinou/avokádom alebo ovsenú kašu s ovocím
Desiata chrumky
Pred prvým spánkom zasa malá fľaša UM
Obed mäsovo zeleninový príkrm
Pred druhým spánkom fenyklový čajík
Olovrant jablkové pyré s podrvenými piškótami alebo jogurt
Večera krupicová kaša
Tesne pred spaním veľká fľaša UM.

Chrumky dávam kukuričné, za deň zje možno 4, je to len taký snack, vďaka ktorému sa učí jesť väčšie kúsky, ktoré postupne pridávam do jedla, lebo pokiaľ nepomixujem, nechce to, vypľúva a len sa s tým hrá.

patka06
6. okt 2024

@85miska Možno keby autorka používala čiarky a rozpísala podrobnejšie.
Mne z jej príspevku vyplýva, že chrumky považuje za jedlo., nie za maškrtu, medzi jednotlivými jedlami.

85miska
6. okt 2024

@patka06 hm tak neviem. Počkáme asi kým sa vyjadrí ako to myslela. No ja som pochopila ze ako zje chrumky potom desiata tak asi nemá problém s jedením. Horšie by bolo keby po chrumkach nedalo nič do seba.

nikpa
6. okt 2024

Kde je pečivo, maslo, vajíčka, syr, pomazanky...?Takmer ročné dieťa má to portfólio jedál ktoré môže dosť veľké. Kaša aká? Vieš ich obmieňať, pridávať k nim ovocie. Je veľmi veľa zdrojov na nete kde nájdes aj konkretne recepty podľa veku, skús sa aj takto inšpirovať.

evka52
6. okt 2024

Ráno po prebudení: UM, malá porcia raňajok: pečivo s nátierkou-napriklad vajickova, avokadova, paradajkova,…ku tomu zelenina, alebo ovsená kaša s ovocím). Ako desiata ovocie s piškótami alebo jogurt s ovocím. Obed: mäso/ryby/strukoviny s prílohou, prívarny s vajíčkom. Niekedy aj polievka. Olovrant: podobne ako desiata. Večera: kaša. Pred spánkom UM. Medzi jedlami: chrumky, ovocie

really8
6. okt 2024

@85miska je jedno ci je to jedlo alebo zob medzi jedlom. Ani jedno nie je vyhra. Neucim deti stale nieco zut medzi jedlami a tak som nikdy nemusela riesit ze by nieco nejedli kedze neboli nacpane chrumkami. Dam aj tie, aj piskoty sem tam, par kuskov, v aute ale o v obchode, aj doma. Ale sem tam za hrst. Ani nie denne a uz vobec nie 2x denne.

lucia13022023
6. okt 2024

Moje dieťa malo v tu dobu už raňajky, obed, olovrant a večeru. Mlieko pil v poddtate na desiatu, lebo vtedy chodil spávať a potom druhým spánkom a nočným. Čiže 3x do dňa UM, ostatné jedlo. Chrumky/keksíky/piškóty neberiem ako desiatu alebo olovrant. Zjedol z toho len trocha a nie každý deň.

matkahelka
6. okt 2024

Cerstvu zeleninu dieta nejedava vobec? zeleninove natierky? tvrdy syr? ovocie tiez nejedava denne? ved toto ma byt gro stravy a nie chrumky! chrumky maju nulovu vyzivovu hodnotu, na co to ma dieta zaradene ako 2 chody denne?

bublinka1426
6. okt 2024

ved dobre robis 🙂 hlavne nech ma na obed teda uz zavadzane prikrmy...to je dolezite. moja bola do 18m prevazne na UM ale obedy a ranajky mala daco ine. cez desiata olovrnt ovocie ci kapsicka.

a teraz uz papa vsetko :D

simca06022011
6. okt 2024

chrumky? :D

eliska13
6. okt 2024

Dať večeru, alebo olovrant a nie kašu a mlieko.
Nebudi sa v noci na hlad?normálne chlieb, syr, pomazánku

bublinka1426
6. okt 2024

@eliska13 nasa pila na veceru UM a nebudila sa. a toto co pises mala na veceru az ako 2 rocna ked mala viac zubov.

eliska13
6. okt 2024

Moje deti mali mlieko a hodinu za tým raňajky chlieb, rožok zeleninu

simca06022011
6. okt 2024

moja v tom veku ranajky - obilninová kasa s ovocim,hocijake kombinacie alebo rozok/chleba sniecim, niekedy este mlieko (ale to vacsinou hned ked vstala), desiata ani neveim, ovocie alebo nieco, zvacsa sme boli vonku, obed riadny polievka, druhe v roku uz kombinaice rozne... olovrant jogurt s bananom/ovocim, zvacsa tiez vonku, vecera rozna, niekedy vela nechcela + UM, alebo good night kasa/mlieko = do flase.Nie dieta sa mi bez pevnej vecere nebudilo na hlad vobec, prave naopak, ak sa niecim napchala lebo "trebaaa jest" (u babky a tak), tak sme potom mavali v noci cirkusy.

85miska
6. okt 2024

@really8 ja to tiež tak robím hlavne teda v aute. Ale neberiem to ako nejaké jedlo. Ja neviem či 4 piskoty zjedia a dosť.

autor
7. okt 2024

@matkahelka nemá dva chody na desiatu má ovocie alebo ovocnu výživu obed zeleninmasovy prikrm olovrant kašu

autor
7. okt 2024

@bublinka1426 a na raňajky čo ste tak dávali dávali ste predtým aj Um? A na večeru

autor
7. okt 2024

@eliska13 tak väčšinu čo pozerám dávajú večeru kašu alebo Um ako má pohrýzť chleba dvoma zubami tak pozuzle alebo zahodi

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
milanemila
7. okt 2024

Naco sa pytas, davaj aj nadalej niekolkokrat do dna chrumky a hovor si, ze niekto dava aj parky a pribinacik :D

autor
7. okt 2024

@milanemila nedávam niekoľkokrát do dňa 🤦

lucia147852
7. okt 2024

Normálne papala chleba aj rožok. Najskôr maličké kúsky a potom už väčšie. Teraz ma 5 predných zubov, ma 14mes. Takže dlho zuby nemali a chlebík s rajčinou bezproblémov je od 9-10mes.

really8
7. okt 2024

Dasna si moze masirovat na niecom inom. Napr na jablku. Tiez mal v roku ledva dva zuby ale zul statocne. A to s tymi pribinackami. No wow. Super obhajoba. Ani sa k tomu neda viac povedat.
Davala som na ranajky rozne kase, mliecne, nemliecne, s ovocim, ciste, jogurty, uz aj vajicko ako omeletu zobal rukami, domacu vyzivu, rozok….