Ahojte, dávam papať kašicky na obed svojmu synčekovi a poobede mu dám banán. Co je vhodné na raňajky mu dat papať? Ma už 6 zúbkov, mam mu stále ešte dávať jedlo v tvare kasiciek?
tak len postupne skúšať, uvarené jedlo už požuje, len ho v tom podporujte
Na raňajky mäkký chlieb alebo pečivo,.
@vasjar Banan davaj len 1-2 za tyzden a radsej iba polku.
Tie kasicky su ake? Obylne alebo zeleninove?
Kludne mozes dat kusky aj ked este nema zuby. Potlaci si dasnami alebo jazykom o podnebie, ale musi to byt nieco makke (uvarne jablko, hruska, mrkva, zemiak, tekvica, batat, zltko, kura, losos).
Ak kusky nechce, popuc vydlickou alebo pomixuj.
@andreatytler kašicky sú zeleninové s maskom
@vasjar Ja som davala aj obylne, ale to skor na ozivenie... zaklad su zeleninove a ovocne vyzivy som zahustovala instatnou ovsenou kasou. To maval na veceru. Mozes porajbat aj cerstve ovocie alebo mrkvu. A neboj sa davat kusky. Viem je to stresujuce, ze mu zabehne, ale pokial budes stale pri nom tak by to malo byt OK. Urob si kurz prvej pomoci alebo si nastuduj ako davat prvu pomoc babatkam pri duseni a to ti da istotu. Dusi sa vo svojom zivote asi kazde dieta. Skor sa moze dusit klzkym jedlom ako hrozno, kukurica, kusky parky. Chlebik je bezpecnejsi. Tiez si moze na nom skvele trenovat pracu s vidlickou.
9 mesačný so 6 zúbkami už môže pokojne kúsky, kašičky by som zrušila úplne, teda okrem kaše ako takej
Na raňajky napr. chlebík pokrájaný na malé kocky, s rôznymi pomazánkami a zeleninou.