Prosim poradte mi, moja mala ma rok,a 6zubkov, a velmi tazko sa rozhodujem co ju mam dat na ranajky, okrem kase,milacikov, detckej sunky,rozkov. Vy mamicky co este davate svojim detom co mozu zjest na ranajky, ci na obed,okrem polievky,masa? A saozrejme na veceru,aby to nebolo iste s ranajkami, co si vedie spapkat,ked len maju napr.6zubky,ako mi. Dakujem za odpovede
So zubami to nič nemá. Jogurty som dávala tak po roku, tvarohové neskôr. Doobeda vždy ovocie, na obed zelenina s mäsom, olovrant rôzne pečivo alebo kaša.
Robila som rozne nátierku, synovi to velmi chutilo, striedala som rožok a chlebík
By som zrušila miláčik, je to velmi tazke rano na žalúdok.
Detská sunka je len dobry reklamny tah. Moja jedava rozne pomazanky, prazenicu, kukuricne lupienky s jogurtom/mliekom, kase, pecivo s maslom a lekvárom, alebo maslo, syr, zelenina, tousty. To jej striedam na ranajky a veceru. Na obed ma to co ja, len neochutene, napr. hivadzie s hraskom a tarhona, alebo pecene stehno, ryza, privarky, kura na smotane. Je toho habadej a to ma 4 zuby 😃
A inac, ako si krmila prvu dceru v tom veku?
Ešte ranajky nedávame, ale keďže v tom mám systém, tak budem dávať takto: ranajky:pečivo s pomazankou(Cviková, cícerové, syrová, avokadova, vajickova,..) alebo jogurt, desiata domáca výživa, obed (buď hustá polievka alebo hl. Jedlo zelenina+maso/zltko, olovrant kasa so zeleninou(amarant, psenova, ryzova, ovsena, jacmenna,..), vecera čistá zelenina(zajtra napr. Mrkvy, zemiak, pastrnak)
@tulipan400 No určite nie miláčikov. Ovocie, zelenina,maso, vajcia, pomazánky, polievky, cestoviny,,ryza,strukoviny,.....Ak dokáže zjesť maso,sunku a rozky tak zje všetko.Nase deti od roka jedli to co my. Prvy zub im vysiel po 9.mesiaci.