Ahojte, poprosím o radu.
Mam polročné dievčatko, kojené. Začali sme na obed prikrmovať zeleninkou. Na večeru dávame kukuričnú kašu (ryžová zapekala). Chcela by som sa opýtať, čo by som mohla dať malej na olovrant, ked sme vonku. Vždy mi v kočíku plače, od hladu, kedže jej materske mliečko, ktoré vypije pred prechádzkou rýchlo vytrávi. Ovocie sme ešte nezaradili.
Ďakujem.
mozes jej odsat doma materske mliecko do flasky. flasku pocas prechadsky vlozis medzi prsia do podprsenky, aby ostalo teple. predpokladam, ze viac ako 3 hodiny nie ste vonku, ze sa mliecko nepokazi.
@tani03 ked z fľašky nevie piť...
@matka121411 tiež by som nič nedávala...v tomto veku sme chodili von 2x po cca 1,5h, to bez jedla vydržala v pohode...
A navyše plakať môže aj z iného dôvodu, než je hlad.
Tak ak nechces vonku dojčiť, tak jej zober prikrm von, daj do skleneného pohárika a do termoobalu
Tak zarad ovocie alebo pecivo 😉
Ak ste dlhsie na prechadzke, tak ju nakoj.Co je jednoduchsie.Urcite este nepotrebuje na olovrant tuhu stravu.
@matka121411 vsak ju nadojci,da sa to aj decentne, malu som bezne dojcila vonku,inak by sme sa von ani nedostali, bola kolikova, takze prve 3,5 mesiaca bola v nosici,lebo revala v kociku a pekne sme sa na ihrisku nosili i dojcili.. Kamoska mala to iste, pekne sme sa pozakryvali,aby nikto nic nevidel, babatka papali a my sledovali starsich. Nasa sa naucila pit z flase az v roku,aj to speci dudel,nie ten obycko,ale tak splosteny.
A presne ako tu niekto pise,nemusi to byt od hladu,moja segra vzdy revala v kociku,az kym sa nenaucila sediet-a to sa kvoli zvedavosti naucila skoro. Potom bol klud.
kludne jej daj do rucky chrumku kukuricnu...v bio oddeleni alebo v bio obchode najdes chrumky angelina ;) a teddy....mala si nacvici pohyb ruka usta....nezlakni sa odporucania 7+ ..chrumka sa sama uplne rozpusti v puse a nie je v jej obsahu nic nevhodne pre male babo
ano ako pisu nemusi byt od hladu ale babo moze byt aj smadne...skusaj rozne flasky cim skorej najdes tu pravu tym lepsie....moja tiez nevie pit a to uz ma vyse rokaa....vypije iba to co jej chuti takze vodu ani z flasky nevypije..ani caj jej nechuti..iba mlieko
@matka121411 tak jej daj pred odchodom z domu ovocny prikrm a nakoj.Ale tiez sa mi nechce verit, ze je hladna.Z flasky ju uc cim skor pit aspon vodu....a neuc ju na blbosti typu chrumky okrem toho, ze bude z toho smadna spinava je to len take pojedanie medzi jedlami a nic ju to nezasyti.Podla mna zatial 2 prikrmy stacia v pol roku, alebo chod von hned po zeleninovom prikrme
Ale tie kukuricne chrumky ako obcasna zachrana je dobra vec, praveze nespinia tak ako piskoty
nam sa mala skoro zadusila piskotou takze radsej ako s chrumkami s piskotami opatrne ;) z chrumiek sa nema zasytit s chrumkami sa ma hrat ;) a skumat
Preboha, tak ju nakoj. AJ vonku. A co. To by sme sa my nikde nedostali. Od narodenia malej (teraz 19 mesiacov) sme takmer stale na cestach. Tiez som ju 6 mesiacov plne kojila, z flasky tiez nic nevedela v tom case pit a ani som jej uz nijaku nedala. Nakojila hocikde, ked bolo terba. na dialnici na prakovisku, na letisku, v lietadle atd. Ziadny problem.
Ak si len teraz zacala s prikrmami, tak by mala mat len obed, ostatok mlieko. Ak uz davas vecer kasu, tak pomedzi to kojenie.
Uz skusaj aj vodu. Ked flasu neche, tak jeje ju ani nepchaj. Skor sa ti nauci pit z pohara. Kup sosakovy nekvapkajuci poharik, tiez to bude trvat, kym sa nauci, ale nauci sa, daj jej do toho cistu vodu a ponukni. Ak ste nie vonku fakt ze 10 hodin, tak zo 3-4 hodniny ti take dieta musis bez jedla vydrzat. Skus jej dat napit vody. Popripade nakoj, podla dlzky a "hlatavosti" zistis, ci to bolo en od smädu alebo fakt hladna taha aj zadne mlieko.
Neboj sa kojenia na verejnosti, da sa to aj velmi decentne.
Ja davam chrumky,smoothie, surovu mrkvu...skor nech sa zabavi ako naje...a ak idem ba dlhsie ze sa ma ozaj aj zasytit tak vezmem normalny prikrm
pre 6 mesacne babo je jeden prikrm za den dost. Stale ma byt zakladom stravy mlieko. ak mas pocit, ze je hladna aj po nakojeni, nie je to skor tym , ze mas menej mliecka? to potom treba asi zaradit UM nie dalsie prikrmy. Ale aj doma mas odsledovane , ze je po takom case hladna? Niektore deticky su v tom veku uz nervozne v hlbokom kociku,lebo chcu vidiet na svet 🙂 ci uz ste v sportovom?
@tyelde 6 mesacnemu chrumky a smoothie??
@stanulienkat a? Smoothie je od 4m...veď je to rozmixovane ovocie x)
@stanulienkat
@tyelde nooooo ak este nezacala s ovocim, tak by som mu ziadne smoothie nedavala.
Piskoty vobec, je to samy cukor. Chrumky kukuricne bez soli, no ano, ale kedze este nezaviedla olovrant, tak jeje ostava len nakojit.
Boooooze v dnesnej dobe maju zeny problemy.
@matka121411 nadojci ju vonku,cize mm. Je este mala na zahlcovanie prikrmami.