Co davate 8 mesacnemu babatku na ranajky?
Záleží aj na tom,či už spapá aj popučené. Moja je kojená + desiata ovocné pyré redšie cez fľašu + obed zelenina s mäskom + večera kaša cez fľašu. Ona zje iba do hladka vymixované - ináč ju naťahuje. Takže pečivo nehrozí. Záleží čo papáte zvyšok dňa. Skúsila by som jogurt alebo kašu.Ale veľa aj väčších detí má ráno mliečko a potom až desiatu.
My sme rano stale na mliecku 🙂
Moja malá raňajkuje mlieko - keďže raňajky má o šiestej-siedmej ako kedy 😀 Ale desiatu si nevie predstaviť bez jogurtu.
ranajky mame aj mliecko kedze sa kojime a potom desiatu ma ovocie bud cerstve s piskotami alebo ovocnu kasu ......
mleko, nevim si predstavit ze bych ji do postele dala rohlik s maslem😀 az pote cca 2hodky po ovoce s piskotkama, müsli. ako kedy. pote uz najizdime na klasicky denni jidelnicek(obed, svacina, prvni vecere, druha vecere 😀
rano este mliecko, na desiatu jogurt......
moja dcerka ma 8 a pol mesiaca.. rano ked sa zobudi papka mliecko... medzitym cajik.. na obed kolo dvanastej , jednej , papka popucenu zeleninku z maskom, alebo len zeleninku, alebo vselijaky mix,uz som davala aj ryzu s jablckom..a chutilo 🙂 vcera mala zase karfiol s maskom 🙂 alebo nam chuti mrkvicka, tak vzdy mrkvicku s niecom, napr aj zemiacikom, ked chcem spravit redsie, bud zmiesam s prevarenou vodou alebo zarobim do toho trosku UM mlieka. 🙂 tak asik tak nejak.. 🙂 , potom kolo 4-5 mliecko a vecer pred spanim nejaku kasicku a zapijame trochou mliecka a spinkame pekne do rana 🙂
moja ráno vždy pila mlieko a potom keď si ešte hodinku pospala tak som jej zvykla dať rožtek s maslom, alebo chlebík so šunkou alebo ako píšu baby jogurt 😉
Ja dávam môjmu skoro 9 mesačnému na raňajky mlieko, alebo biely jogurt zriedený s trochou vody, aby to prešlo cez fľašu. Osvedčila sa aktívia sladká biela.
moj si zvykol na ranajky hocičo čo sa dá jesť lyžičkou,
Moj chce stale len pecivo, sem tam zje aj trosku ovocia ale vzdy pyta este pecivo...takze ranajky u nas su pecivo s maslom a rajcinou, pripadne postruhanou paprikou alebo redkoukov. 🙂
baby to ako davate ten rozok s maslom, normalne ze cely rozok? a sunku? fuuuha... to ja stale len presnidavky, alebo vlocky s ovocim, alebo len moje mlieko.... a teraz druhy den biely slovensky jogurt....
bože...párky to nie ,prepáč...stačí rožtek s masielkom ...aj biele pečivo je doť nezdravé a k tomu párky na to malé telíčko...
@lucasko 1991 no parky nejeme ani my dospeli, taky humus by som do tela nedala, nie to este do 9.mesacneho dietata 😕 a sunku, salamu takisto. Uz je vyskumami dokazane, ze konzumacia tychto jedal sposobuje rakovinu hrubeha creva a kardiovaskularne ochorenia. A o cukre ani nehovorim, najvacsi spustac vsetkych civlizacnych chorob. ze brumicek 😕
A k teme, aj my sme boli na mlieku a nikto ma nezjedol od hladu 😀.
my sme papali mlieko pripadne nejaku kasu. naozaj nevidim dovod kam sa tak hnat s tym jedlom. to babo je malinke, este sa len uci na nove chute, hlavnym jedlom ma byt prenho podla mna este mlieko. v 8mych mesiacoch sme jedli este len 2x denne tuhe jedlo... a ani masielko sme nedavali, roztek este nevedela rozzuzlat nemali sme este ziadne zuby 🙂
skoro mi zabehlo...9 mesačné dieťa a párky????
párky nejem ani ja, lebo to považujem za totálny sajrajt.
Si neviem predstaviť to dať 9 mesačnému dieťaťu
Kazde rano v mixeri mixnem nejaky dobry cerstvy mix, napr banan, jablko, ovsene vlocky. Alebo jablko, maliny, ovsene vlocky, alebo banan, ovsene mlieko, alebo jablko, listovy salat, vlocky. Cize name vlocky s cerstvym ovocim da sa povedat. Ak by som mu dala pecivo via by bolo okolo neho nez v nom, to ako vase 8m deti zjedia chlieb so sunkou? Moj ma 9m a chlieb nevie jest.
malá pila mlieko v tom veku, teda na raňajky... stačilo jej to...
a párky? 😀 tie jedla asi 3x za svoj život zatiaľ 🙂 netreba deťom a ani sebe preťažovať žalúdok 😉
mne maly zvykol v tom obdobi papat na ranajky bud kasu z materskeho mlieka, vyzivky a nesladenej cerealnej kase) alebo domaci biely jogurt zmiesany s trochou ovocnej vyzivky na chut. dlho mi nechcel prezuvat, takze rohlicek alebo chlebik prisli na rad ovela neskor, no aj tak su len ako doplnok k jogurtu. minule som skusala aj sladky francuzsky toast ci palacinky, no moc toho nedal... sunku a podobne vychytavky sme este vobec neskusali a to ma drobec uz 13 mesiacov. na chlebik mu zvyknem davat panensky olivovy olej, lucinu alebo nejaku doma urobenu pomazanku.
mi mame dnes 8mes.papame chlebik s masielkom a sunku,bez toho nemozu byt ranajky,trham jej take male kusky,zubky este nemame🙂ani jeden🙂))) ale pozmolka si to s dasienkami,obed polievka klasika,sem tam rozmixujem ale nie velmi na jemno,(mam znamu co malu napne ked ma zut nieco lebo jej furt davala vsetko pomixivane na jemno,nevedela naco ma zuby)potom nejaku kasu,kompot velmi nechce ani stavu z neho,ovocie roztlacene,piskoty,chrumky,kase sunarka hami,a sem tam kojenie.inak ak je najedena tak zaspava vedla mna mliecko uz ani nepotrebuje z prsnika,len sa domna zabori a spime🙂 a cistu vodu pijeme.
chlieb, pecivo, maslo, zeleninu k tomu, dobru sunku, natierky, jogurt. ved je tolko moznosti. a myslim si, ze jeden parok este nikoho nezabil. my mame parky od sukromnika z vedlajsej dediny a deti ich maju velmi radi.
a strana typu, rano kasa, vecer kasa je tiez podla mna blbost, lebo z tych umelych kasiciek sa dost pribera, co niektore deti nepotrebuju. a aj male deti by mali mat pestru stravu. dajte dietatu to, co jete aj vy, normalnu spravu.
My sme do roka davali rozmixovane avokado s bananom a amarantom, niekedy plus jogurt a tak. Od roka jej davam chlebik s maslo, alebo lucinou a paradajkou. Urcite nie ziadne parky preboha! Ani sladkosti nedavame, iba ak babicka upecie nejaky kolacik 🙂
Ahoj malinká ma rok a papaá stále mliečo za nič na svete ho nechce vymenit to isté i na večeru 🙂)
chlebík,jogurt,rožtek