Cisárske párky 97% mäsa

14. jún 2024

Ahoj. je pravda ze aj tieto párky sú nevhodné? Konzumujeme ich velmi často, mysleli sme ze keď sú s takýmto vysokým podielom mäsa tak sú relativne ok, no dnes som narazila.na jeden komentár kde písali ze jedenie parkov je rakovinotvorne a najmä u malých detí atd..( ano viem ze údeniny nie sú zdravé -podla mna najmä kvôli soli a konzervantom, ale naozaj je to až tak život ohrozujúce?) A mate nejaké odporučenie na zdravé bez eckove "bezpecne" parky? Naše 3,5r dieťa ich tiež jedava dosť často preto hľadám zdravsiu alternativu...Dikes za rady 🙂

thirstymonk
15. jún 2024

Netreba sa z toho pokakat. Dnes je rakovinotvorny uz aj vzduch co dychas. Ked som povedal mojej 103 rocnej prababke, ze udeniny su rakovinotvorne, tak sa smiala.

tiika
15. jún 2024

Sójové parky, iné nepoznám

aliaray1
15. jún 2024

Vies kolko pesticidov (zelenina), antibiotik (maso) papaju deti od zavedenia prikrmov? Kolko micro plastov z vody z kohutika skonzumuju...vzduch ktory dychaju.
Vsetkeho vela skodi, aj parkov ak je to denne a vo vacsom mnozstve. Sojove vyrobky nedavam kvoli gmo a mne zhorsovali stitnu zlazu.

Tieto cisarske mne ako dajako teda udene nepridu a zlozenie nemali zle. Obcas davame do ruky tieto parky, inak papa vsetko doma varene, zdrava strava bez sladkosti (2r), hlavne zelenina a maso.

30katrusa40
15. jún 2024

@tiika vidíš a nám endokrinologicka povedala práve že sóju by deti nemali vôbec .

30katrusa40
15. jún 2024

Tam nie je len podstatný podiel mäsa ale aj čo do toho pridali. Skús si to pozrieť.

autumm
15. jún 2024

Je irelevantné koľko tam je masa. Viac mäsa neznamená ale to je lepšie. Rozdiel je v tom co pridávajú k tomu mäsu. A tieto produkty sú naozaj nevhodné celkovo, kde to pre malé deti.

30katrusa40
15. jún 2024

Skús tieto parky. Nie sú v Tom pridané éčka https://www.gasparikmasovyroba.sk/ponuka/gasparky

Robia aj so syrom. Ja ich kupujem v bille

anketkarka
15. jún 2024

Ja kupujem tieto, ale neviem či sú ok.
https://www.ferpotravina.cz/parky/bambini-parky
Nechám si poradiť 🙏

anonymous87
15. jún 2024

My kupujene pirarky z lidla. Ci su uplne ok, netusim ale

klip0
15. jún 2024

Majú kopu Éčok.
My keď tak, tak kupujeme Pure alebo pirátske oboje v Lidli.
Viem že nejaké fajn sú aj v bille ale my máme poruke len Tesco a Lidl

elanor
15. jún 2024

ja kupujem len tieto gasparikove
https://www.gasparikmasovyroba.sk/ponuka/bratis...
chutia nam vsetkym, a decka ine nezjedia.
Parky doma robime tak raz za 2- mesiace, mozno aj menej casto, takze v tom nevidim problem.
Na tvojom mieste by som neriesila ani tak samotne parky, a ich (ne)skodlivost, ako skor najst ine jedla, ktore budete jest, hlavne dieta. I ked ono sa to lakho hovori, ak je male nejedak, a vseho vsudy je ochotne zjest tak 2-3 druhy jedal, a ine do pusy neda.... Doverne poznam...

fido69
15. jún 2024

Rakovinotvorné sú údené udeniny. Cisárske párky sa neúdia. Sú úplne v pohode. Je to kvalitný mäsový výrobok. Strach nie je na mieste. 😉

tiika
15. jún 2024

@30katrusa40 vidíš a kopec lekárov, výskumov tvrdí opak. Dolezity je vyber zdroja informácii, chápanie súvislosti.

tiika
15. jún 2024

Pri kupé si dávaj pozor hlavne na obsah dusičnanov v párkoch, napr. E250. Spracované mäsové výrobky často obsahujú sodík (soľ), dusičnany, fosfáty a ďalšie potravinové prisady.

anketkarka
15. jún 2024

@tiika akých výskumov? Ide o to, že produkty zo sóje sa často vyrabajú z geneticky modifikovanej sóje. Preto sa to neodporúča.

nevenka
15. jún 2024

@anketkarka geneticka modifikacia je jedna vec, ale tam ide aj o to, ze soja je dobry zdroj bielkovin, ale nie tak, ze pomelies soju na sojovu muku, ale to zrno musi prejst fermentaciou a potom ho jest, a to je uz zdrave, pokial nemas problem so stitnou zlazou. Ale detom davam soju fakt vynimocne kvoli tomu, ze moze ovplyvnovat stitnu zlazu a u nas je fermenovana vzacnost. Standard je len taka obycajna.

egonsk
15. jún 2024

@30katrusa40 privelky prisun soje posobi na neplodnost... len malo ludi to vie a su aj exoti, co ju jedia denne....

autor
15. jún 2024

Dakujem za rady☺️ kúpime tie gasparky

oli18
15. jún 2024

Urob parky doma, budu bez pridavnych latok. Hoci aj maso je napichane, stale je to lepsie, ako priemyselne vyrabane. My parky nejeme a detom by som ich uz vobec nedavala.

veselo_neveselo
15. jún 2024

Tak som si dala tu namahu, a pozrela zlozenie a pohladala co vsetko obsahuju.

Zo zoznamu su karcinogenne 2 latky:
E120 - farbiva, karminy a
E250 - dusitan sodny.

Oboje by nemali jest ani dospeli, toboz deti. A preto 97% ci nie, nejedzte to.
https://www.ferpotravina.cz/nebezpecna-ecka

On je dovod, preco je na slovensku tak velky vyskyt rakoviny hrubeho creva - presne toto.

30katrusa40
15. jún 2024

@egonsk u detí vraj poškodzuje celkovo funkčnosť štítnej. Syn má autizmus a ten ju má úplne zakázanú ani skrytú vo výrobkoch.

chillibubble
26. júl 2024

@veselo_neveselo mne tu z toho co tu je vysli tieto parky ze su ok. dusitan sodny nepisu, len nejake dusikate latky v zelenine, a potom kuchynsku sol. myslis ze su ok? aj ked citam teraz este, ze su udene na bukovej stiepke ☹ takze asi udenie ako udenie a je potom jedno, ze neobsahuju e250 ci?

https://www.gasparikmasovyroba.sk/ponuka/gasparky

veselo_neveselo
26. júl 2024

@chillibubble zlozenie dobre! ALE- uvedom si, ze su prirodne udene, sedia v dyme zo spalovaneho dreva. To znamena, ze vsetok ten dym je pekne v tom mase. To ako keby si nechala deti sediet pri ohni a dychat ten dym, kazdy krat ked im das ten parok.
Za mna ani takyto produkt detom nepatri.

chillibubble
26. júl 2024

@veselo_neveselo hej, to som si vsimla az nakoniec. hej, ani ja uz nechcem jest udene potraviny. myslis ze aj kuracie parky sa udia? nasla som jedny bez e250, ale o udeni nepisalinic. pripadne vege parky sa udia? ale asi to vidim tak, ze parkov sa budeme musiet proste vzdat...

veselo_neveselo
26. júl 2024

@chillibubble No, tak to neviem, bohuzial. Ak sa ti chce, napis vyrobcovi tych parkov co si nasla, ze ako su tie parky opracovane.
Najbezpecnejsie vsak bude tie parky nejest. (Akoze, nepoviem, na stanovacke raz-dvakrat za rok asi nikoho nezabije, ale urcite to nie je ok mat ich pravidelne v jedalnicku)

autor
26. júl 2024

Malej tie gasparky nechutia, skúsila som teraz z lidla tie "piráti " tie jej chutili celkom. Tvrdia ze su bez farbív fosforecnanov glutamanu sodného a bez konzervačných látok tak hadam to nebude také hrozné
..ale zas aj ja som sa spamätala a nedám jej ich viac ako 3x do mesiaca