ahojte maminy, syn ma dva roky a rozhodla som sa ho odstavit. proste uz nedam 🙂 a zatial to funguje, prvy den sme si poplakali ale uz to ide k lepsiemu, 4ty den uz plackal len rano ked sa budil, ale teraz moja otazka: mam mu zacat davat dake umele mlieko? velmi pekne papa vsetko doradu a aj obycajne kravske mliecko mu chuti, tak neviem ci mu davat zbytocne chemiu - tak na mna vplyvaju umele mlieka. radsej kupit probiotika a riesit to tak? prosim o radu...
@katkaseiner ved hej, len doktorka mala reci ze do 3rokov mam nieco davat
@meryska
ja som dávala nutrilon do 13 mesiacov (kojený nebol), potom som prešla na plnotučné kravské mlieko, ktoré pil do 15 mesiacov a odvtedy žiadne mlieko nepije ... ano marketing je marketing vraj do 3 rokov treba dávať UM, ale je to len o biznise o ničom inom .... to, že mi mlieko nechce vôbec z toho nerobím tragédiu, lebo si to vynahradí kopou iných mliečnych výrobkov, ktoré je na "kilá" ...
ja som malemu davala nutrilon do troch rokov. Papal uz takmer vsetko. Ale je to na kazkej, ako sa rozhodne. Myslela som, ze mu davam to najlepsie, ze nebude chory a figu borovu. Stale sme chory minimalne raz za mesiac berieme ATB., lieky na imunitu nonstop, liecime sa na imunologii. takze moj nazor je, ci s nutrilonom alebo bez, je to jedno. Kludne davaj malemu kravske prevarene mliecko ked mu chuti. urcite mu tym neublizis 🙂
@meryska priznam sa tak daleko teda este moje vedomosti nesiahaju... mala bude mat len 5 mesiacov, ale ked uz bude papat normalnu stravu, asi jej uz nebudem davat extra mlieko... teda pokial by sa mi podarilo kojit dovtedy, to bude asi max. Aj tak ma obcas pohryzie a to este ani zubky nema, takze si myslim ze ju dovtedy odstavim.... a umele mliecko nechce.
byt tebou tak skusim dať kravské, ak ho bude dobre znášať tak máš ušetrené kopu penazi.
umele mlieko v tomto veku uz nezacinat, skus dat kravske, iba ak by ho neznasal dobre, tak hladaj inu moznost (ryzove mlieko, sojove mlieko...).
@katkaseiner dakujem za nazor kati, ale neda mi ti nepovedat aby si sa nedala dakym kuskanim odradit, bude aj horsie 🙂 , vydrz co sa da hlavne po roku, tam nam zacali vsetky crevne a ine pliagy a vdaka kojeniu to bolo ok, keby ma zivot a jedna neprijemna situacia neprinutila kojim este dalej lebo je to najlepsie co mozes urobit
@meryska - my sme s mlieckom skoncili teraz pred dvoma mesiacmi, nahradu nedavam a ani nechyba... ta potreba prijimat mlieko v tomto veku uz aj tak konci.
nas maly z papa vsetko, ale pred spanim vecer dostane Nutrilon 4
niektori lekari tak hovoria, lebo ved UM je biznis jak oči! 🙂 ...nasa lek. je nastastie ina...normalna 🙂 za krabickove mlieko ci automatove 🙂
Moj ma 16m, po sviatkoch som ho odstavila a pije kravske mlieko (krabickove SABI) z pohara.
A probiotika by som do dietata tiez zbytocne nepchala, zase je to len marketing... staci uplne jogurt. Raz dostal pri hnacke probiotika, ale vosla len lyzicka, nechcel to a ani sa necudujem, ved to chutilo hrozne 🙂
2rocnemu Nutrilon? ved uz podla mna papa vsetko doradu, ci nie?