Už vôbec nepomáha vyvaranie,po pár pouzitiach opäť cítiť mlieko. Dá sa to niečím,alebo už len do koša?
umyvam bezne kefou, raz za cas dam do umyvacky-tie tablety "zozeru" vsetko, musi to byt riadny humus.. 😅
ale ak nic nepomaha, vyhod ju.
treba umývať kefou a studenou vodou najskor, potom aj teplou....raz za čas vyvariť a predtým ešte použiť fintu s ryžou a vodou....moj malý má jednu oblúbenú flašu a takto funguje už dva roky a je normálna čistá 😉
tiez davam vzdy do mycky a ked vyberiem, este oplachnem vodou a nesmrdi uz. Na striedacku pouzivam dve, akurat kazdy druhy den pustam mycku (predtym flasu len oplachnem, nech tam nie je mlieko), uz asi pol roka.
no a tú ryžu surovú či varenú ???
Ja tiez davam surovu ryzu troska voda a troska prasku do peciva a riadne pretrepem..
Umyvam saponatom na riad a kefou, potom riadne vyplachnem horucou vodou a flasky su stale ako nove. Ale zakazdym flasu uplne rozoberiem, teda vyberiem cumel z toho prstenca, aj to moze smrdiet
do trošky vody hodně soli, tak aby se trochu rozpustila ale trochu zůstala zrníčka, pořádně protřepat a pořádně vypláchnout
zakazdym poriadne rozobrat a vycistit, raz denne vyvarit a raz do tyzdna vyvarit vo vode s octom - tot moj recept...
Ja malej vyvaram flasku vo voode ale davam do nej citroonovu stavu.. A pach zmizne mala ma tak flasku ma uz asi 5 mesiacov
skús horúcu vodu a ocot, ocot pohlcuje pachy aj dezinfikuje 😉
baj tamckusok vody a aspon 10zrniek ryze poriadne pretrep a flass bude cista
Aj ja odporucam a pouzivam ocot ked sa flasky vyvaraju... Tiez som predtym stale kupovala nove, ale potom ma napadol ocot a ten perfektne vycisti flasku od pachu, dezinfikuje a aj vodny kamen ktory vznika vyvaranim krasne odstrani.
kefou na flaše,horúcou vodou a saponátom,môžete pridať aj ten ocot mám to vyskúšané.tiež radím rozobrať.
plastova flaska by sa mala po 3 mesiacoch vymenit. ale v umyvacke riadu ide dobre umyt a odpachnut.
ja dávam flasu do myčky kazdy den, alebo vyvarím, vyumyvam. treba poriadne vyčistit, nielen opláchnut, lebo ti zostane zbytok mlieka a preto to smrdí.