Ahojte maminy..len tak ma zaujima cim umyvate flasky pre babatka...lebo jedna kamoska umyva detolom co je na ruky..moze to tak byt?? dakujem 🙂
@lenka0283 - ja normalne prostriedkom na riad, kefou na flasu, oplachnem horucou vodou a hotovo. Raz za cas ich dam aj do umyvacky, potom este oplachnem rucne.
Nie su v tych prostriedkoch na umyvanie ruk parfumy? "Nevonia" - ta flaska potom? Ja neviem, to ma este nenapadlo.
suhlasim so sisaha, umyvam len saponatom, raz za dva tyzdne vyvaram (mam niekolko flias samozrejme a striedam ich). prilisna sterilita u deti nie je podla mojho nazoru zdrava... detolom umyvat flase? odmasti ich to vobec?
jar + voda + kefa na flase..poriadne oplachnem a hotovo..vyvarila som len novu flasu..viac nie..akurat som davala pozor na cumel..ked trebalo, vymenila som ho za novy a ako novy vyvarila,,,potom uz nie..
v zadnem pripade...saponaty urcene na ocistu tela nejsou doporucovane, mozna i zakazane..
muj otec je hydrogeolog..byly u nas strasne sceny i u obycejneho myti nadobi jarem - prostredkem na nadobi, osobne dohlizel na jeho uuuplne odstraneni...
nemyl nadobi, nemel na to cas, .. 😠 ale dohlizel na myti nadobi po celou dobu myti a oplachovani ☹ take jedne "druh" muzu 🤐
p.s. ja casto vyvarovala...😉
ja mam jar pre deti a plus aj sterilizujem......
nemame dobru vodu..... :(
mam 13 flias aby som nemusela vzdy sterilizovat jak puk heheh 🙂)
mate pravdu ja som len chcela vediet ci sa to moze lebo ja som nevedela ja tiez umyvam ako vy jar kefa..aspon jej mozem povedat nech to tak nerobi 🙂
Normálnou jarou, len si dávam veľký pozor, aby som dôkladne všetko opláchla.
A detolom??? No dobre, možno má antibakteriálne účinky, ale rozhodne nie je určený na umývanie detských fliaš. Veď to môže byť aj otravné...
kefou na flasu ,ziadna jar ani nic podobne
s obycajnou vodou zabudla som dodat 😉
Ja som pouzivala saponat priam na flase od Chicco 🙂 je to sterilizacny roztok....
A teaz flase umyvam v mycke
jarou, kefou na flase a sterilizujem uz len raz do tyzdna... dettol rozhodne v poriadku nie je!!! to je dost chore...
@winona24 aj ja som sa cudovala, ale je to spravne. 😕 doteraz som si myslela, ze otravna moze byt tak svokra, alebo mucha, ale toto som nasla http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=o... 🙂
a k otazke. umyvat dettolom je totalna haluz :D
klasika ked mala vypije mliecko flasu namocim do studenej vody na hodinku potom umyvam kefou na flase a ked velmi citit mlieko z flasky umyjem normalne detskou pastou na zubky stiahne i zapach a povlak z flasky a samozrejme vyvaram uz nie tak casto ako ked bola mimino lebo pije mliecjko raz za den....
ja obyčajnou jarou a kefou na flaše ktorá je len na detské flašky vyčlenená, keď boli baby menšie tak som raz do týždňa sterilizovala..
Ok..ospravedlnujem sa..beriem s5..😉
ja umyvam v umyvačke, nesterilizujem detom nikdy nič nebolo
Akoze sorry ale podla mna je to na hlavu......fuj ved od toho musia tie flasky aj tak vonat/smrdiet a aj chutit. To ona aj svoj riad v tom umyva? Asi to mysli dobre ale dietatu tym neskutocne skodi a nici mu zdravie. 😒 Ako dobra kamaratka by si ju na to mala upozornit a poradit jej.....
@lenka0283 neuraz sa, ale to uz povazujem za chorobu... Na umytie ti staci saponat, kefa a tepla voda. Raz za cas vyvarit. A vyvarala som mozno do 4 mesiacov veku dietata, potom uz nie. Obcas som flasku fukla do umyvačky na 65 stupnov.