Čím ste rozmixovali mrkvičku na prvý príkrm?

alubinka
4. sep 2010

ahojte, moja mala ma zajtra 6 mesiacov, plne dojcena.. vsade pisu ze s prikrmami sa ma zacat az od ukonceneho siesteho mesiaca, aj ja som chcela pockat, no zda sa mi ze vanesska je nervoznejsia a castejsie sa pyta na cicinu.. (uz su to kazde 2hodky, predtym aj 3-4)
a dnes rano mi prevalila tanier s prazenickou 😀 myslite ze jej uz mozem zacat davat mrkvicku?

a este jeden pre mna velky problem 😝
kedze na prvykrat dostane len 2-3lyzicky mrkvicky nechcem kvoli tomu otvarat tu vyzivku od hami- tie mam do zasoby az ked spapa celu davku (su dost drahe a je to skoda potom vyhadzovat ak sa to nespapa) tak rozmyslam ako rozmixovat mrkvicku 🙂 staci priborovou vydlickou? nebude to moc huste? alebo ako docielit este jemnejsiu konzistenciu??

DAKUJEM VAM ZA RADY!

kaktusik007
4. sep 2010

rozmixujes ponornym mixerom, napriklad: http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?p... na vyber je velike mnozstvo roznych znaciek aj roznych cenovych relacii....

uvaris mrkvu v dojcenskej vode, potom to cele vysypes do nadobky, a v nej to rozmixujes.... rozdelis na davky, nechas vychladnut a das do mrazaku, mas na dalsi raz 😉

a 2-3 lyzicky sa mi zda na prvy krat malo, nam lekarka hned ze 5, na druhy den 10, a potom 20.... 🙂 ale rob ako uznas za vhodne...

a tie vyzivky, radsej davaj doma robenu zeleninku, ono to vobec nie je vela prace, je to sup sup 😉 jedine potrebujes male misticky este, aby si mala v com dat do mrazaka, napriklad tieto malinke su fine: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/6014... do nich sa ti do tych malych vojde presne davka pre takeho drobca 🙂

fopardi
4. sep 2010

prepasiruj cez sitko , nas to za chvílu tiež čaka 🙂
keby to spravím mixerom tak mi viac ostane tej mrkvi na mixeri ako davka čo bude mať spapať 😉 ja planujem najskor to sitko a neskor rozpučím vidličkou

neurologia
4. sep 2010

veru rozmixuj ponornym mixerom....ako pise katusik007

ja malej varim v pare....ale uz davno nemixujem a este k tym 2-3 lyzickam na zaciatok no ja som nic podobne neriesila jednoducho kym papala ze jej chutilo a chcela tolko som jej dala....a ziadny problem sme nemali 😉

juliagregor
4. sep 2010

mrkvičku som prepasírovala cez také husté kovové sitko, ked papali viac, tak som mixovala a asi v roku prešli na normálnu stravu...ked som pučila vidičkouu, tak zjedli máličko, ked som zmixovala, tak plný tanier...
z mraziaka im tiež nechutilo, tak som varila denne čerstvé, a ked boli väčší, tak na dva dni...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
benne
4. sep 2010

Staršej dcére som len pretláčala vidličkou, najskôr kvalitnejšie, na čo najdrobnejšie a neskôr menej a menej. Nemala som vtedy mixér, tak som nemala čo riešiť a v pohode. Mäsko musela začať moja jesť ako 5-mesačná, tak to som jej pretláčala cez lis na cesnak a všetko v pohode jedla. Mladší syn má 5 mesiacov, ten zeleninu moc nemusí, opať len pretláčam vidličkou. Nechutí mu rovnako či je to rozmixované, či vidličkou roztlačené 😀 ale nestresujem, lebo má ešte čas. Ja mám z mixovania trochu zmiešané pocity, lebo jedna známa mixovala všeto a dieťa jej potom nechcelo prejst na tuhšiu nemixovanú stravu. Celkom prvé príkrmy som nikdy neodkladala, v malom hrnčeku uvariť pol mrkvy nie je zložité, je to raz-dva a úplne čerstvé a neskôr som varila normálnu polievku, neochutenú, neomastenú som odobrala bokom a tak dovarila. @alubinka, neboj, prídeš sama na ten správny spôsob, len skúšaj.

maryanna
4. sep 2010

príkrmy sa môžu od 6teho mesiaca čiže už by si mala začať, veď malá už má ukončený 6ty mesiac
začať môžeš pyré teda mixovať s ponorným mixérom ale polročné už zvládnu v pohode aj pučené vidličkou......čo nezje môžeš nechať do druhého dňa ale tak že vopred odoberieš aby si neodkladala to kde bola lyžička so slinami už.......
a naprvýkrát zje niekto 2 lyžičky a niekto zje 200 ml, my sme jedli na tretí deň 230 takže sa riaď dieťaťom anie tabuľkami, daj toľko koľko zje....

tweetinkapp
4. sep 2010

tiez si myslim, ze uz mozes zacat. my sme zacinali zemiakom a najviac sa mi osvedcilo pretlacit zeleninku cez lis na cesnak 😉 . mixer sa podla mna pre jednu mrkvu neoplati vytahovat 😀 . prvy pokus bol strasny. maleho velmi napinalo. tak potom som mu tam nastriekala mat. mliecko, veeela vela, aby to bolo take uplne riedke a to uz papal krasne 😉 .

matulda09
26. máj 2013

ja varila malej zeleninu v parnom hrnci a mixovala ručným mixerom aj kvôli tomu som ho kupovala a ked bola väčšia a boli zubky tak len vidlickou

lucinocka
26. máj 2013

Zepter mixsy🙂

inffinity
26. máj 2013

já jsem malé varila a nemixovala jen rozmačkávala vidličkou všechno..