Mamičky, babenky prosím poraďte čím sladíte vaším malým bábätkám čajík a mliečko. Ďakujem za všetky rady a informácie 😉
Načo sladiť? Ničím...
Ak ho uz teraz naucite na sladene, tak vam ako skolkar cistu vodu nikdy nevypije 🙂
netreba ničím
ja tiez poradim -neucit babo na sladke..mliecko je dost sladke(aj materske aj umele aj kravske) a cajik ak je smadny vypije aj nesladeny..a radsej vodicku tak ci tak..babo sa nauci na sladke,moze byt neskor aj problem so zavadzanim zeleninovych prikrmov a aj s pitim-bude si vyzadovat len sladke cajiky, malinovky, kakao atd..a ucinky cukrov na zuby, obezitu, celkovy zdravotny stav ani nemusim rozvijat..
Ničím, ničím, ničím. 😉
ničim... moj ma viac ako rok a este okrem čistej vody a mliecka (by mi nenapadlo mu ho sladiť) nic ine nepil... nevidim dovod pchat do deti sladke caje a uz vobec nie sladene mlieko
Melasa
Nicim..pokial viem,UM je sladke dost a babu treba dat cistu nicim neochutenu vodu. A ked uz caj,tak bez cukru. Kvoli zubkom.
Na sladke naucit co najneskor.idealne nikdy.
A zdravsie cukry do buducnosti (tak najskor idealne po 2.r.ked uz,tak xylitol,stevia.....este ako-tak cukor z kokosovych kvetov ci trstinovy cukor.
Sladit sa da i melasou ci javorovym sirupom a medom,ale opat cim neskor,tym lepsie.
...musím iba súhlasiť...sladiť netreba.
uplne malemu som nesladila ... ale teraz ma takmer 4 roky a uz dlhsie sladim medom melasou, trstinovym cukrom
babatkam sa nema sladit nicim. z odborneho hladiska mozem len vystrihat pred sladenim lebo potom je problem , kedze deti zaspavaju so sladenym mliekom resp. cajom a v 3 rokoch budu mat vysoku kazivost zubov. Nie je to o genetike,ale o hygiene a dietetickych navykoch.............
nicim a ziadny caj, ale vodu.
pit len vodu a mlieko nesladit
Nicim
Cez zimu dávam med do čaju, ale my sme uz škôlkari
žiadne sladenie, nepestuj návyk na sladké. Čím menej cukru, tým lepšie. A neskôr v škôlkarskom veku odporúčam nesladiť čaje, žiadne sladené vody, žiadne sirupy, ktoré ešte donedávna boli bežnou praxou v škôlkach. Pri takomto návyku nič nie je deťom dosť sladké. Zo sladkého pitia sa chudé deti najedia a nechcú poriadne jesť a pevné deti priberajú 😒
nic
ničím 🙂