Ahoj mamičky,mám pol ročné dvojičky a od 5 mesiaca sme na príkrmoch na doporučenie dr.Papame mäso-zeleninku a na olovrant presnidávky.Večer,v noci a ráno pili UM,no to mi posledné dni odmietajú.Prosím Vás o radu čím by som mohla to ranné mlieko nahradiť,môžu už napríklad jogurt!
Ja by som jogurt nedala este ale napr ryzovu kasicku by som im spravila to uz mozu
@prevenar sojove urcite nie, mandlove 6-mesacnym je otazne, skor nie, aj ked mandle by nemuseli byt spustacom alergii a ryzove by som bola zvedava na zlozenie.. To UM by som celkom nezatracovala, aspon rano a vecer, treba skusit inu znacku, prejst na vyssi "level" (tusim, ze prave od 6 mesiacov sa meni..)
@martinals ja dávam od začiatku prikrmov drtene vločky kúpiš V dm 1ku 2 mlieka kravské do toho keď je už husté presnedavku ale nie úplne na riedko. Dcéra stále ľúbi, už je 20 mesačná. Jasne, striedam, ale toto je fajn. Kamoska dáva aj škoricu, môžeš všelijako kombinovať. Lyžickou dávať normálne. Kravské som dávala od pol roka, to majú už za chvíľu takže pohoda.
Dávam poldecak vločiek teraz predtým to bola ani nie polovica čiže je to mini mlieka, ak by sa niekto bál.
Nič z iných mliek sa neodporúča do 2 rokov. Nemajú absolútne žiadnu výživu pre bábätko. Nula. Keď mlieko čerstvé, plnotučné dávam.
Teda sorry som sa tam sekla. Tiež od toho 6 mesiaca dávala tie vločky doteraz. Začala som príkrmy v 4,5 mesiaci
@martinals ja som jogurt nasadila tak 2-3 mesiace po zacati prikrmovania. skusila by som ine UM, pripadne vyssiu radu, ako pisali vyssie ... potom kase (nie tie presladene detske, ale napr od ravity - ovsena, kukuricna, psenova, ... miesala som ich s vodou a na ochutenie ovocie/vyziva. neskor za lyzicku dve jogurtu bieleho/aj ovcieho/kozieho, prip. ak lyzicka kyslen smotany ... ale to az tak o mesiac, nie skor, tie jogurty..
Mám ešte jeden dotaz,ako to bolo s pitnym režimom u vás mamky,lebo u nás je to hrozné nechcú piť nič,vodu, čaj riedenu šťavu,no nič okrem biednych 400-500 ml UM 🤔
@martinals je to u deti individualne ... ja som davala pol rocnemu jeden prikrm denne, resp jednu davku (pol vyzivoveho pohariku) rpzdelenu na dve casti ... ale ja som kojila. tri prikrmy denne mal hadam az v roku 🙂 rano a vecer mal dlho iba mlieko ... a spaval celu noc. takze naozaj zalezi od dietata. ako som pisala, mala som dobru skusenost s ravita kasami a ovsenymi vlockami 🙂 skus.
Baby pripravujete tieto rozne kasicky svojim detom vsetky doma ci kupujete aj nejaku zmes? Ryzovu, ovsenu, krupicovu....
@3kvietok3 Ja ako kedy, záleží koľko mám času, ale nerobí mi problém spraviť aj kupovanú- vždy mám v zásobe 🙂
Dakujem, a mozem sa spytat aku kupujes? Ktora malym detom chuti? Chcem ist na istotu.
@3kvietok3 Vieščo kupujem väčšinou nemliečnu alebo nočnú kašu ak to chcem na noc 🙂 sunar.sk/kasicky
UPS omylom sa mi podarilo dať výkričník 😀.