Chcem vysadiť poobedné mliečko a nahradiť ho príkrmom

9. okt 2024

Fľaštička prikrmu kupovaheho má 125 gramov, malá pije 120 ml mlieka, keď chcem vysadiť toto poobedne mliečko a nahradiť príkrom úplne stačí keď zje tých 125 gramov prikrmu alebo treba viac? Chcem aby bol prikrm obedny vyrovnaný dávke mliečka. Potrebujem vedieť koľko gramov prikrmu musí spapat aby sa to vyrovnalo mliečko a potom by som jej už za prikrmom nemusela dávať mliečko už len iba ako olovrant

hederamonstera
9. okt 2024

A keby si skusila to tolko neanalyzovat ale proste nakrmit takym mnozstvom kolko spapa?

nika23t
9. okt 2024

Normálne namiesto mlieka daj prikrm, prípadne po prikrme ešte ponúkni mlieko. Nepíšeš, koľko mesačne dieťa, ako často je. Ale ako Ti radi vyššie kočka, neanalyzuj až tak. Lebo o pár mesiacov budeš mat problém.

autor
9. okt 2024

@nika23t prečo problém? Vďaka za rady

nika23t
9. okt 2024

Lebo Ti to prerastie cez hlavu a celý deň budeš len vážiť a ratat a riešiť, ako, kedy, koľko a čoho dat jest. Ver mi, píšem Ti vlastnú skúsenosť 😊

lucia147852
9. okt 2024

V živote som neriešila koľko zjedla prikrmu. Jedla koľko chutilo a chcela 🤷🏻‍♀️ veď vyskúšaj a uvidíš či ešte bude pýtať mlieko alebo nie.

jaskolka
9. okt 2024

Nerieš váhu a objem prikrmu, daj dieťaťu, koľko zje.Ak bude chcieť mlirko, daj jej. Ak nie, tak nie. Zbytočne si robíš starosti s tým sledovaním gramov a podobne. Kľudne ti jeden deň už nebude chcieť mlieko, na druhý deň zase áno, veď to je individuálne. Ani ty neješ každý deň rovnsko.

1mina
9. okt 2024

Neriešila by som tiež, obom deťom som naložila na tanier čo zjedli zjedli. Ak chceli po ešte mliečko dostali.

kavasmliekom
9. okt 2024

Už máte zavedené nejaké potraviny, či ešte len začínate? Ja by som nedávala kupované prikrmy, ale uvarila zeleninu a dala toto. Možno ti zje tri lyžičky a aj tak budeš musieť dat mlieko. A možno zje celú misku a bude stačiť zapiť vodou.

autor
9. okt 2024

@kavasmliekom prečo kupované nie ? Je to také zlé?

nikpa
9. okt 2024

Dám deťom koľko im chuti, nie sú to športovci v objemovke ani pred súťažou aby som ich vydelovala jedlom a niečo im vážila 🙄

kavasmliekom
9. okt 2024

Tak ako prvá pomoc, keď nemám nič po ruke, dobre je aj kupované, ale deti si veľmi rýchlo zvyknú a potom nechcú varené.

vilma7
9. okt 2024

Kupované sme používali len na cestovanie. Čerstvé a domáce je predsa snáď zdravšie, ako to kupované a budeš vedieť co mu aj dávaš.
A nerieš, možno mu dáš lyžičku a nič nezje...uč sa za pochodu.

matkahelka
9. okt 2024

Nepises sice ako stare dieta, ale z mojej skusenosti dieta nikdy nezjedlo na objem tolko tuhej stravy ako mlieka, pretoze prikrm je sytejsi. presne na ml som to nesledovala, ako odmerku som mala avent poharik. urcite by som netrvala na nejakych ml porovnanim s mliekom. dieta ti da najavo, ci mu staci. a za mna vsak kupovane prikrmy nie, v case cestovania, dovoleniek, atd.ano, ale denne by mi ani nenapadlo to dietatu davat. sama si neviem predstavit, ze by som denne jedla sterilizovane jedlo, ved cerstve je mnohokrat zdravsie. a varit pre takeho drobca je otazka 10 minut, mala som avent parny hrniec, tam sa to samo urobilo a na pare navyse aj zdravo.