Ahojte, prosim vas mozete mi vysvetlit, preco psenicna krupica(kupena v DM) ktora je urcena pre babatka od 4 mesiacov, je celozrnna? Doteraz som vedela tak, ze deti do uciteho veku (tusim 3 roky), nemaju jest celozrnne vyrobky.
X pediatrov, x nazorov, x vyrobcov, x odporucani od ktoreho veku... A vyber si 🙂
ta krupica je inak super, ale samotnu by som ju nedavala uz tak malemu, po roku az... Alebo mix s obycajnou. Celozrnné vyrobky všeobecne by sa mali neskor zavadzat, kvoli vlaknine. Respektive, treba pozerať na celodenny prijem vlakniny, nie len jedného jedla.
Denná odporúčaná dávka vlákniny do 3 rokov je 10gr na deň (https://horecka.sk/pre-rodicov-malych-deti/)
@petamich nakoniec som aj tu nasla odporucanie pediatricky, ze celozrnnu kasu nie. a az teraz som zistila, ze je to instantna kasa, myslela som, ze sa to vari, ako klasicka psenicna krupica. Vobec nemam v tomto prehlad, nie su tieto instantne kase nejak "horsie" zo zdravotneho hladiska, oproti tym, co sa varia aspon par minut - z klasickej krupice.
@hanaxxx aj UM je predsa instantne a nevari sa 🤷♀️ isto najlepsia kasa je taka, ktoru si spravis sama doma a nepochadza zo sacku, kazdopadne vyrobky pre male babatka podliehaju celkom prisnym normam, len si vyber take, ktore napr. zbytocne neobsahuju pridany cukor (ale aj toto je na tebe, kazdy dava co uzna za vhodne)
neviem ja osobne to az tak neriesim a davame mu raz za cas aj tu instantnu kasu, vacsinu veci mu pripravujem doma ale obcas dostane aj kapsicku aj poharik aj kasu instantnu ale tak je to moje dieta 🙂 ty mas svoje a nejako sa rozhodnes, bude to urcite najlepsie ako vies
to som veru nikdy nepocula - ja viem, ze do 1. roka ale skor pre to, aby sa ti nezadusil ked mu zabehne zrniecko (napr. z celozrnneho rozku) ale ako celozrnna obilnina je to podla mna v poriadku alebo este to moze byt kvoli obsahu vlakniny - vraj privela vlakniny skodi takto malym detom 🤷♀️ ale co pediater to nazor mam pocit, aspon odkedy davam prikrmy