Čaj v noci

lilivv
18. nov 2024

Ahojte, môj malý 2r 3m sa v noci budí často na čaj. Viem, že je to návyk. Viete mi poradiť ako sa ho zbaviť? Ako postupovať aby v noci nepil toľko veľa čaju? Prípadne vaše skúsenosti?….

janinah
18. nov 2024

To buď ešte rada,môj v tom veku potreboval ešte mlieko nad ránom.Daj dieťaťu co potrebuje,už to nebude trvať dlho to nočné pitie.prip.skus silnejsie večere,možno tak zapija hlad.

katkaseiner
18. nov 2024

boli sme v rovnakej situacii...ale uz v tomto veku mu zacni hovorit ze aby sa mu zubky nekazili, bude musiet v noci len vodu pit, pripadne vecer mu povedz ze si čajik zabudla kupit, ze zajtra kupis, ale vecer bude vodička. Takto sme sa dostali k vode a potom som mu ju skor vzala ako vypil celu fľašu...nebudem klamať, bolo to mega ťažké ale zvladli sme to. On dokazal na uspavanie vypit 2 stredne velke flase a dalsie 3 v noci...ak som ho neprebalila, do rana bol prečurany a ani omylom som ho takto nevedela v noci odplienkovat

lilivv
autor
18. nov 2024

@katkaseiner my máme to isté s čajom.. už som zúfalá, ale tú vodu skúsim ďakujem😊

maxik24
18. nov 2024

@janinah nepotreboval. Bol to len zvyk. 2,5r dieta naozaj mlieko v noci ako kojenec nepotrebuje.

@lilivv pre toto je dolezite vedome zavadzat a rusit mliecka, vody, caje. Caj som nikdy nezaviedla, prave pre toto. Ked som rusila mliecko, tak bez nahrady, lebo by to bol len zacarovany kruh. 2,5r dietatko je uz velmi rozumne, chapave, bide rozumiet. Nici si zubky a budi ho to, takze vysvetlit, caj si moze dat pred spanim - toto by som absolutne nezavadzala a nepodporovala ale kedze to uz mate ako zvyk, niekde zacat/skoncit musite.

Daj mu caj, z POHARA. Zrusit dudlovu flasu, lebo dudluje a upokojuke sa a vyzaduje svoj caj ako spankovu a nocnu rutinu. Z pohara ti pit celu noc nebude, strati to caro dudlovanie.

Vela vysvetlovat, zaviest pohar, a iba vecerny pohar caju, nie v noci.

Treba si uvedomit, ze to nie je potreba dietata, ale nieco, co sme ho naucili my. Zdrave dieta nepotrebuje x flasi caju za noc, ani mlieko, a ani vodu. A take ze 5 flasi, vobec.

Bide to trvat 4 noci a bude vybavene. Rusili sme nocne mliecko, u oboch, ale teda nemali ani 2 vtedy, a bolo iba na uspavanie, v noci zrusene v tom case dlhodobo.

katkaseiner
18. nov 2024

@lilivv neboj sa, tiez sme boli na čaji a asi aj dlhsie ako do 2 rokov a 3 mesiacov. Ale ked mal ist do skolky, tak aom musela tento plan zrealizovat. Cez den nemal problem ale v noci ten čaj - no konečná 🤦 Voda iz mu tak velmi nechutila, potom to uz islo lepsie

janinah
18. nov 2024

@maxik24 mam iný názor a zvyk nezvyk dat mu mlieko ci čaj bolo to najmenej ...inak ma uz 19 rokov a zuby ukážkové...

lilivv
autor
18. nov 2024

@katkaseiner určite vyskúšam, ďakujem😊

lilivv
autor
18. nov 2024

@janinah ani ja by som nemala problém, naozaj, keby to neboli 2 fľaše za noc a 3/4 plienky😀

simca06022011
18. nov 2024

podla mna je to vela caju na tak male dieta..ma dostatocny pitny rezim cez den?

janinah
18. nov 2024

@lilivv nebude on hladný? 2 fľaše je ozaj privela

lilivv
autor
18. nov 2024

@simca06022011 chodí už do škôlky … tam majú pomenej

lilivv
autor
18. nov 2024

@janinah hladný nie, vždy má “bohatú” večeru.. :/

janinah
18. nov 2024

@lilivv a cez deň pije normálne ci priveľa?

lilivv
autor
18. nov 2024

@janinah normálne, ale stále z dudľavej fľaši … v škôlke z pohára, už musím tú fľašu zrušiť!

hederamonstera
18. nov 2024

A ked nedas, tak co sa deje?

ivangeline
18. nov 2024

Je to len zvyk. Moj pil len čistú vodu. ;D

januska12323
18. nov 2024

Nepotrebuje len si mu vytvorila blbý návyk. Daj mu vodu z pohára keď je smädný a spinkať.

angeli121212
Včera o 12:39

@lilivv ja by som osobne tekutiny v noci nezakazovala len nahradila čaj čistou vodou a keď tak dala menej do fľašky ale určite by som nezakázala úplne. Ja sama ako dospelá sa zobudím v noci na to, že mám vyschnuté v hrdle a som smädná a nepáčilo by sa mi teda keby mi niekto bránil sa napiť. Za mňa dať ale najskôr vymeniť čaj za čistú vodu a keď sa to neupraví vymeniť aj fľašku za pohárik a dobre

lilivv
autor
Včera o 16:08

@hederamonstera sadne si a mrnčí a pýta čaj