Čaj pre 3 mesačné dieťatko

lenka2322012
1. máj 2012

chcem sa spytat vsetkych mamiciek ci by mi nevedeli poradit niaky dobry cajik pre mojho 3 mesacneho milacika 🙂

latvia
1. máj 2012

@lenka2322012 ked uz vazne chces cajik tak tie, co su od 1.tyzdna, cize feniklovy a tusim aj rumancekovy, ale v tomto teple staci cista vodicka, ta najviac osviezi. a pokial len kojis tak ani to netreba, len vela vela kojit

kukujka
1. máj 2012

@lenka2322012 najlepsi by som ti poradila sypany zeleny rooibos z cajovne moja mala ho dlho pila,ale potom potvora prestala pit a chce len tie hnusne presladene granulove caje ,ale pomaly sa snazim prejst zas na ten rooibos,alebo len na cistu vodu.

evka4
1. máj 2012

@lenka2322012 ak ho boli brusko, tak vyskusaj feniklovy urceny pre take malicke deticky. ak chces davat tekutiny kvoli smadu, tak najlepsie je naucit dieta na cistu vodu.
ak sa rozhodnes pre cajik, tak urcite by som nedavala granulovane. su sladke, jasne, ze detom chutia, ale na co si dieta naucis, to bude pit.

lenka2322012
autor
2. máj 2012

.ňdakujem velmy pekne za radu

amulienka
2. máj 2012

ja odporucam len cistu vodicku. lucku alebo drobcek.

mummy01
2. máj 2012

@lenka2322012 no naozaj najlepsie je dieta naucit na vodu....no moj syn vodu od narodenia nechcel.Nebol kojeny a musel pit kvoli zdrav.stavu tak som davala granulovany cajik aj ked velmi nerada.Harmancekovy by som ale nedavala absolutne a na feniklovy ma upozornila aj pediatricka ze je tiez nevhodny lebo mnohym detom prave sposubuje bolest bruska.Ja som davala myslim medovkovy a neskor hruska,jablko...

lenka2322012
autor
3. máj 2012

@evka4 a čistu vodu normalne z vodovodu ale prevarim ju

lenka2322012
autor
3. máj 2012

@amulienka dakujem velmy pekne 🙂

lyduska59
3. máj 2012

@lenka2322012 absolutne ziadny, najlepsia je cista vodicka tu mozes babetku podavat pri velkom teple.
Caje obsahuju alergeny, bylinky na seba viazu mineralne latky a tak o ne ochudnubnuju babetko, okrem toho niektore bylinky sposobuju niektorym babetkam tazkosti s travenim, bolesti bruska a zvysenu plynnatost.

lenka2322012
autor
3. máj 2012

@lyduska59 dakujem velmy pekne takze tu mineralku lucku mozem davat aj jemu neperlivu nie ?

kaja73
3. máj 2012

@lenka2322012 slabucky rooibois caj natur bez prichute-to je super volba.
Je to caj co nesposobuje alergie,nenarusa vstrebavanie mineralov-sam ich dost obsahuje,tanin zas takmer neobsahuje a ma aj protialergicke ucinky.

Moj ho pije od 4m dodnes -ma 28m. Da sa prihrievat,pit studeny ci teply a je vhodony uz pre male babo.
Jasne ze necukrit.

monika15
3. máj 2012

@lenka2322012

feniklovy urcite...... a potom od roku som davala detske 🙂

lenka2322012
autor
3. máj 2012

@kaja73 dakuje velmy pekne ak mozes chcela by som sa spitat mali bude mat 23 maja 3 mesiace mozem zacat uz s niakymy kasickami alebo vizivami ???

kaja73
3. máj 2012

@lenka2322012 netreba sa ponahlat s prikrmami -do 5m mate na plno casu a ked kojis tak aj do 6m 😉
Dovtedy staci mlieko.

janinkad
3. máj 2012

@lenka2322012 ale ved ho nechaj este na mlieku,kam sa tak ponahlas???este ti to aj na nervy pojde ked budes musiet stale vyvarat a vymyslat ze co...bud rada ze papa mliecko,a ak este kojis,este lepsie!!!

vierkasteffi
3. máj 2012

ja davam na pitie len čistu vodičku čajik len k ranajkam alebo k nejakému jedlu a to ma už maly 15 mesiacov 😉
@lenka2322012
ja som davala granulovaný len zriedka vraj farbí zubky 😒

graceful9
3. máj 2012

@lenka2322012 ahoj moja nechcela žiaden čaj len jeden,,,doktorka povedala klasický pigi nechať len pár sekúnd lúhovať a ten dať,,,,nič,,,harmančekový mi vypľula celý na mňa,,,pri vode dala 2 hlty a už nechcela,,,,ale chutil jej od Hipp granulovaný fenikolový, ten je od 1. týždňa, ten vypila celý,,,

31majka12
3. máj 2012

@lenka2322012 ahoj moj maly pil hipp bylinkovy je od 1mesiaca

andrejka1983
3. máj 2012

ahoj 🙂 moje skusonosti s cajikmi su take že, kým som kojila ( do 4 mesiaca) caj som nedavala žiadny,lebo naš doktor povedal že dieťatko prijma cez materske mlieko aj stravu aj tekutiny, proste všetko co potrebuje. Kedže moja malá sa narodila koncom juna a boli riadne paľavy, davala som sem tam čistej vody Lucky po pár lyžičkach ale tiež len zo 2,3.....potom neskor ked som zacala prechadzať na umele mlieko ( Sunar), kupila som detský Svatojansky čajik, taký ružový obal s babatkom, a ten malej velmi chutil...a le tiež som jej ho davala nie vela skorej častejšie aby mala zachovaný pitný režim a nedehydrovala sa..alebo tiež Lucku...ked mala asi 6-7 mesiacov, mavala troška tvrdšiu stolicu a vtedy nam velmi pomohol harmančekový čaj, vrelo odporúčam ak sa dieťatko nemože vykakat 🙂 .....potom som okolo roka som zacala kupovat z lekarne rozne ovocne čaje a použivala som ich na striedačku s bylinnými, lebo tie sa vraj maju uživat striedmo 🙂 teraz ma moja dcerka skoro dva roky, a velmi sme si oblubili ovocne popradske čaje,čítala som si zloženie a neobsahuju nič skodlive su vhodne pre všetky vekove katogorie a chutovo su velmi dobre a osviežujuce... 😉 samozrejme vela necukrim, takmer vobec...a jedna pani v lekarni mi raz povedala aby som nekupovala detske granulovane čaje, lebo sa vraj od toho kazia rýchlešie zubky, že obsahuju nejaký cukor a neviem...to už je na každom individualne...tolko moja skusenosť s čajikmi 🙂 😉 .....ale čo viem naša susedka ma tiež male dievčako, bude mat teraz rok, ale už od 3 mesiaca jej dava obyčajny jahodový alebo harmančekový čaj,bras jaký kupi...takže každý sa k tomu stavia po svojom 🙂

ikke
3. máj 2012

@graceful9 bodaj by ti ten caj nevypila, ked je to doslova samy cukor 😕
HiPP Čaj feniklový 200g
Zloženie:
50% glukóza, 44% sacharóza, 8% feniklový extrakt.
/inak tu ma asi vyrobca trochu problem s matematikou.../

HiPP Čaj harmančekový 200g
Zloženie:
62,5 % glukóza, 31,5 % sacharóza, 6 % extrakt z harmančeka.

andrejka1983
3. máj 2012

@lenka2322012 kašičky a výživy odporučaju až od ukončeneho 4 meisaca 🙂 aspon ja som to dodržiavala, a začala som klasikou, uvarenou mrkvičkou a zemiačikom,potom som pridavala kalerab,brokolicu, karfiol....a z ovocia jablčko, banan.hrušky, slivky...( dobre ak sa nemože vykakat ) ale všetko vždy s týždnovým odstupom aby som videla reakciu...napr tak viem že ked som zacala pridavat ovocie, mala sa mi vysypala po jahodach,pravidelne 🙂takže to obmedzujem

konvalinkabiela
3. máj 2012

@ikke ja mam bio feniklovy od hipp a je bez cukru....

amouramour
3. máj 2012

@konvalinkabiela ten mam aj ja pre malu a je skvely🙂vhodny od 1.ikonceneho tyzdna🙂a super, ze je bez cukru!

ikke
3. máj 2012

@konvalinkabiela to mas ale asi sackovy, nie? ona pisala o granulovanom. ale neviem, nehadam sa, pisem len podla toho, co som nasla na nete 😉

didulka85
3. máj 2012

@ikke no nekup to... Uplny smak pre tyzdnove dieta. 😀

danusskaaa
3. máj 2012

@lenka2322012 my davame harmancekovi. pomaha nam na koliku /odvtedy nemame problem s kakanim/ a kedze dojcim tak vodicku este nedavam. par lyziciek toho caju denne jej staci, je spokojna a pekne buvka. pri kupe caju vzdy kukni na obsah cukru, lebo aj ked babatkam take sladke chut, nerobi to dobrotu!!! 😠

majo200
4. feb 2015

Ahoj chcel by som sa opytat ci mozem zhruba mesacnemu dietatu caj fenikel aniz razca dakujem za odpoved