Čaj pre 3,5 mesačné nekojené dieťa

ewka0012
15. máj 2012

caute baby,mam otazocku na vas co nekoja,mam doma 3,5mesacneho chlapc,davame bebu a nechce moc cajik pit od narodenia,tak som mu ho skratka nedavala,ale vsetky zeny okolo,mama,svokra,babka atd.mi nadavaju jaktoze nepije caj?uplne to nechapu,ze ved ich detiaj vsetky deti okolo caj pili.uz mi s tym lezu na nervy.doktorky som sa pytala a povedala ze nemusim,skusala som feniklove rozne,teraz Hipp harmancekovy,ked boli tie horucavy,vypil mi ho,ale len ked som ho trochu osladila,lenze potom ho to asi zasytilo a uz nevypil tolko mliecka ako obycajne,vzdy nam to potom rozhadze celodenne papanie,jedava kazde 3-4hodkya a ked som mu medzi tym dala ten caj,uz vypil neskor len trochu mlieka a za chvilu pytal zasa,je to ozaj potrebne ho davat?a ked aj tak kolko?v navode je ze 100ml vody zarobit s lyzicou toho caju hipp,zda sa mi to vela lebo mlieka pije okolo 150ml,diki za rady

slaviq81
15. máj 2012

@ewka0012 od smadu skus radsej cistu vodu 😉

graceful9
15. máj 2012

@ewka0012 ahoj, moja malá má 5 mesiacov a čaj jej nedávam,,,,,nechce žiadny, iba ak trošku vody ale iba asi 30 ml,,,keď bolo horúco, tak mi konečne vypila aj čaj, ale potom vynechala jedno papanie ako tvoje,,,pokiaľ neni fakt teplo, tak také malé bábo nemusí piť čaj, tvoja doktorka má pravdu,,,,mne s tým tiež pílili uši, tak som dla svokre, nech si skúsi že malá nechce a dala mi pokoj s tým,,,

babajaga
15. máj 2012

ahoj,ja som nekojila,nas cajik odmietal uplne,mali sme nutrilon...ak som dala cajik,vyplul mi flasu,takze sme boli na mliecku...caj som zacala ako sme zacali jest prikrmy,ale to len lyzicku,dve...teraz mame rok aj tri mesiace a stale nepije z flase,nechce ani pohariky...tak sa trapime lyzickou,striekackou,ked mal svoj den,vypil celkom pekne aj zo salky,ale len z ktorej pijem ja kavu ...myslim,ze tri a pol mesacnemu staci mliecko,tym by mal mat dost tekutin...ako zacnete prikrmy,uz treba potom doplnat...aspon par lyziciek po napapani....tak este bud kludne na mliecku.

angellinka
15. máj 2012

@ewka0012 preco vsetky mamicky chcu davat detom pit caj??? 😨 😠 Hipp feniklovy alebo harmancekovy,citala si zlozenie?to okolo feniklu ani nepreslo,je to samy cukor a umelina!!!baby,citate zlozenie.Moje deti piju len cistu vodu,obcas nejaky dzus ked sme v restauracii.Ty mu budujes navyky,ma 3,5 mes a ma pit take sladke zbrndy.
Cistu vodu a hotovu 😉

alicia28
15. máj 2012

ja mam skoro 3 rocne dieta a caj som nikdy nedavala, myslim si ze nech je akejkolvek znacky je to velky alergen a robi viac skody ako uzitku,
naco pit caj? aky to ma zmysel?
male dieta ma pit v prvom rade mlieko a vodu, ziadne caje a malinovky,,,
neverim ziadnym reklamam detsky caj,,hluposti,,reklama,
moja mama ma nalievala cajom od malinka a jedine co dosiahla je pokazene zuby , v caji su susene rastliny a tiez je tam pel z kvetov a nikto nevie co tam presne je,,,,takze u mna ma caj velke minus, chvala-bohu moje dieta ked uz je teraz velke, odmieta pit caj ked jej niekto ponukne a som tomu velmi rada...co sa tyka caju HIPP moze byt akokolvek kvalitny ale je tam velmi vela cukru ,,deti do 1 roka by cukor nemali vobec dostavat pretoze ho maju dostatok v potrave co prijimaju,,ked maju vela cukru,,su aktivne , placlive, zle... lebo cukor je enregia a nemaju ju kde spalit ,ak budes dietatu davat sladke ,,nebude jest zeleninu ,,tisic mamiciek potvrdilo

31majka12
15. máj 2012

my davame aj caj aj vodu dojcensku--najprv sme davali lucku,ale teraz davame dojcensku -coop jednota 🙂

31majka12
15. máj 2012

my davame aj caj aj vodu dojcensku--najprv sme davali lucku,ale teraz davame dojcensku -coop jednota 🙂
Tak ale moj maly mliecko nechce pit...
My sme ale potom iny pripad.

kvetinka211
15. máj 2012

@ewka0012 suhlasim s @angellinka a nechapem ci sa vsetci s konom zrazili, ze chcu do deti pomaly od narodenia nalievat caje ... najlepsie pekne sladucke granulovane ... chapem ta Ewka, ze si z toho zneistena, mna sa tiez vsetci stale pytali ci pije caje ... kedze bol kojeny, tak som do cca. 5 mesiaca nedavala ani vodu, to bol aky skandal 😉 no fakt nevidim ziaden benefit caju oproti vodicke, jediny rozdiel co som badala je ten, ze z caju sa mi hned zaspinila flasa a ked niekam kvapol tak to bol vacsi problem nez voda. Vyhodit granulovane cajiky pekne do kosa kam patria, spolu s presladenymi kasickami a pricukrenymi vyzivkami ...

ajuska3012
15. máj 2012

Ahoj ja mam doma 8tyzdnoveho chlapceka,tiez nekojim,davam nutrilon AR,lebo ma reflux,to mliecko je dost huste,ale ine mu nedavam lebo ho vyvracia,a takisto aj cajik som sa mu pokusala dat,ale neuspela som,tiez ho uplne odmieta a doktorka mi vravela ze nech skusim cistu vodu,no najprv odmietal aj tu,ale ako boli tieto tepla tak vypil bez problemov
@ewka0012 vodicku a ani ju nevyvratil co ma moc potesilo.Tak teda ja uz cajiky neskusam vobec a pijeme len lucku 🙂

adelaine
15. máj 2012

@ewka0012 ahoj, urcite nedavaj ziadne sladke chobotiny typu hipp...lebo ako si dieta naucis, tak budes mat...potom ti uz nevypije len obycajnu vodu, treba mysliet aj na zuby ktore sa mu neskor prerezu a na to, ako bude mat v ustach stale strceny ten cumel so sladkym cajom, precitaj si na krabicke, tam vyrobca uvadza ze sposobuje kaz. Zacni mu po troskach, po lyzickach davat vodicku (lucku), my sme sa tiez v zaciatkoch vytrapili, plul vodu vsade okolo...a teraz nepije pomaly nic ine ako vodu 🙂 dzusy nelubi, cajik sem tam...ale taky z vrecuska, a blbosti ako jupikov nekupujem 🙂

angellinka
15. máj 2012

@kvetinka211 dcera nepila do pol roka nic,len MM.az okolo roka zacala pit ako tak vodu a teraz je to uz ok,okrem toho aj kojim.A obidve deti som porodila v lete,ale nikdy som ich cajmi nepchala.Ale pol rodiny na mna pozeralo,preco nenosim flasu s cajom 😀 😀 😀 😀 a garnulovane caje najvacsi sajrajt!!!Nikdy nekupim nieco pred tymako si neprecitam zlozenie 😉

dibik
15. máj 2012

Ahoj, myslim, ze ty sa ani tak nepytas, ci je vhodny granulovy cajik, ako skor to, ci davat okrem UM ine tekutiny, ci? 😀 Nase baby tiez cajik nechceli, davali sme na bruska feniklovy cajik (a cuduj sa svete existuje aj negranulovy, ani ty si nepisala, ktory ste davali, ale holt niektore mamicky len cakaju na zmienku o granulate a uz tukaju do klavenice). Z toho cajiku ale nevypili dokopy nic a presne ako pises, slo to na ukor mliecka. tak sme sa na cajik a aj vodicku vybodli. Zacali sme davat tekutiny az pri prvych prikrmoch a teraz piju pekne aj cajik, aj mliecko. cajiky striedame. davame z nalevovych sackov alebo Hipp (strasna to zloba pre nase deti) taky reducky, ze ho skoro ani necitit, aby sme mohli teraz prejst len na prevarenu vodicku. Chce to cas. Ked bude dietatko naozaj smadne, tak ti zacne tekutiny pit samo. Nasim babam to do 4.-5. mesiaca vobec nechybalo.

ivv
15. máj 2012

jaaj pribuzenstvo.. 😀
tiez by som nedavala tie granulovane sladene jedy.. 😝 ak ti nechce slabucky bylinkovy (myslim ze moze len ten fenyklovy, anizovy, pripadne medovku?) tak je od smadu jednoznacne najlepsia voda 🙂
pripadne mu neskor mozes urobit jablckovy, hruskovy, malinovy cajik tak, ze prelejes kusok tohto ovocia horucou vodou a nechas vyluhovat.. tie vrecuskove ovocne aj tak obsahuju najviac ibisteka a ten je dost kysly..

ewka0012
autor
15. máj 2012

ved to,kazdy ma s tym otravuje a pili usi hlavne ked je teplo,kde mas caj?preco ho nemas so sebou vo flaske atd.?kaslem na to,nedavam mu ho lebo len to rozhadze papanie mlieka,viem ze Hipp je bordel,ze je to granulovane a samy cukor,feniklovy hipp putoval do kosa,potom som kupila normalny bylinkovy v sackoch,ten hipp som kupila pod natlakom svokry,boli sme spolu v obchode,nutila ma ho kupit ze je teplo a iny ako hipp pre trojmesacne babo tam nemali,ani v lekarni ked som sa pytala,skusim tu vodu,nechcem mu urcite pokazit zuby,mne ich rodicia pokazili ked som bola dieta a mam na kazdom plombu a jeden umely dokonca a to mam 26rokov,nenaucili ma spravnej hygiene,az sama som zacala v puberte sa o ne starat ale to bolo neskoro

adelaine
15. máj 2012

@ewka0012 presne tak, vykasli sa na zarucene rady svokry a pribuzenstva a rob tak, ako ty citis....tak to bude okej 🙂

ivv
15. máj 2012

@ewka0012 mala si schmatnut jedny tie okuliare bez predpisu co predavaju v lekarni,nasadit svokre a ukazat jej zlozenie toho caju 😠 😠 100g caju obsahuje tusim 98g cukru a zbytok je nejaky bylinkovy prasok.. 😠
ak je horuco, dala by som mu cucnut trosku vodicky 🙂 a nasledne vsetkych poslat do kelu aj s tymi ich dobrosrdecnymi radami 😝

ikke
15. máj 2012

@ewka0012 sa spytaj mamy, svokry, babky,... kde maju oni CAJ 😝 co je take uzasne na caji, ze by ho mali pit take male deti??? ked uz, tak prevarena alebo dojcenska voda je urcite lepsia 🙄
ale v zasade, ak ho dieta nechce a ma dostatok pocikanych plienok za den, nepotrebuje dalsie tekutiny okrem mlieka.

graceful9
15. máj 2012

@ewka0012 ja som tiež hipp kúpila,ale mne ho nechce tak je mi jedno čo v ňom je,,,4 eurá nie sú málo, tak ho pijem ja :D

lenkak86
15. máj 2012

@ewka0012 zeny v mojej rodine boli rovnake... taktiez som bola z toho na nervy 🙂 tiez som sa pytala lekarky, ta mi povedala, ze ak mala nie je smadna, nemusim jej davat, pretoze mliecko staci (tiez sme boli od 2. mesiaca na umelej vyzive)... s tym suhlasim, ak vidis, ze syncek nie je smadny a nevyzaduje tekutinku, naco?
ked dcerka zacala papkat prikrmy, skusala som hipp, mala sa vysypala a tym, ze je uz prisladzovany, potom mi uz nechcela pit horky feniklovy cajik, navyse svagrina mi povedala, ze hipp je zabijak na detske zubky a fakt, ked si spomeniem, ake otrasne dokazene mliecnaky mali jej deti, uz som nepochybovala... 😒 detska vodicka je naj, dcerka mi ju pit naprv nechcela, kupila som odstavovac, odstavovala jej mrkvicku a riedila vodou s tym, ze som pomer vody k stave stale zvysovala, teraz nema problem vypit cistu vodu...

hoogy
15. máj 2012

@ewka0012 moj maly bol tiez na UM a veru dotakych 9m nechcel ani cas ani vodu. tiez sa vsetci cudovali ze nechce nic pit ze urcite je smadny.ale jendoducho nebol. aj teraz kolko krat povie ze je smadny a da si pohar mlieka od smedu a nie vodu. neries vsetkych naokolo. maj pripravenu vodicku po ruke ked bude teplo moze ostat smadny,ale nenut ho na silu.

danu
15. máj 2012

@ewka0012 pozri do tem, na ktore ti dala linky katren, urcite tam najdes odpovede na svoje otazky