Maleho som zacala po ukoncenom 4m na odporucanie dr. ze uz mozme zacat prikrmovat. Je od narodenia ma UM? Davam mu raz denne asi tak 3-4 male lyzicky. Najprv mrkva, zemiak, cuketa, tekvica. Mam vsak pocit, ze mi zacal potom viac plakavat ako je u neho bezne. Moze ho boliet brucho? Po kazdom druhu zeleniny co som zatial skusila? Podla dr. si proste musi zvyknut ale ja vobec nemam chut mu ich davat, ked mi potom pol dna prereve. Myslite, ze tym nieco zmeska ak mu este nezacnem davat aj ked by uz mal od 4m ukonceneho zacat?
Skús na nejaký aj dlhší čas vynechať príkrmy a potom skúsiť zase, problémy môžu byť nevyzretosťou tráviaceho systému a zbytočne sa príkrmami zaťažuje. Príp. skús na pár dní jednodruhovo, napr. len mrkvu, len zemiak a pod a uvidíš na čo presne reaguje. Ja by som to nijako nesilila, my sme boli tiež plne na UM a začala som s príkrmami až po 5 mesiaci a to sme boli na mrkvičke a ryžovej kaši aj 2 týždne. Ak uvidíš, že s trávením problémy sú aj neskôr, smer gastro.
@bonnie29 Teraz je zase nová moda čo som počula, že dávať všetkým príkrmy až od 6mes., aj tým deťom, čo sú na UM, takže ked si dáš na pár týždnov pauzu, tak sa určite nič nestane. Moj má už 10mes. a príkrmy stále veľmi nemusí, je to na porážku, stále by len mlieko chcel.
@belasy_motylik rozmýšľam aj ja, že mu skúsim nedávať a aký znovu bude...ja som mu to dávala všetko zvlášť, nemixovala som dokopy...najprv mrkvu, potom par dni zemiak, atď
@janickacrazy určite dám pauzu, aj keď som dúfala, že bude spokojnejší po príkrme, že ho to viac zasýti ale asi som sa tešila priskoro
@bonnie29 potom daj vedieť, ako sa vám darí 🙂
A teda on to jest chce...nie ze by som mu to davala nasilu..len potom mu to asi nejako nesedi v zaludku