BLW metóda

4. aug 2023

Ahojte.
Je tu niekto, kto prikrmuje BLW metódou?
Synček už má 6 mesiacov, je na materskom mlieku a chcela by som začať touto metódou.
Dávali ste všetko deťom ? Viem, že sa nemôže cukor,soľ, údené a surové do jedného roka.
Alebo ste im dávali postupne ako pri kašičkách?

kavaba
4. aug 2023

Pokiaľ viem BLW nie je o kasickach, ale určite nimi treba začať. Ja som si prečítala knihu Vim co mi chutná, ktorá je o BLW a pekne vysvetlila, čo vlastne je BLW a čo s tým. Ako píšeš soľ, cukor, údené určite nie do 1 roka. Náš prvý ,prikrm, bolo uvarené a prepasirovane jabĺčko. Po pár dňoch mrkva, potom pár lyžičiek riedsej detskej krupice, zemiaková kasa a potom postupne všetko ochutnávať ako v BLW. Nič som nemixovala len potlačila vidličkou. Dieťa sa zakrátko naučí prehĺtať aj jedlo tuhsej konzistencie, zo začiatku ale všetko také tekutejsie. Uvidíš sama kedy pochopí, netreba aj žuť. Príjemnú zábavu 🙂

kavaba
4. aug 2023

@kavaba ...kedy pochopí že treba aj žuť to malo byť ;)

anavixy
4. aug 2023

To ze sa nema davat sol cukor atd nesuvisi s BLW, to su vseobecne odporucania. Takze je uplne jedno ci budes davat BLW alebo kasicky, vzdy sa mas vyhybat potravinam, koreninam, ochucovadlam atd., ktore dieta do roka nema prijimat. To ci zacne dieta jest mrkvu, zemiak, cuketu a o dalsich 15 zelenin dostane konecne jablko alebo zacne avokado, cuketu, banan je v zasade uplne jedno, to je len o nasich (zemepisnych) zvyklostiach, takze toto poradie moze byt upravene podla toho akou metodou ides, ale stale platia tie iste pravidla co sa tyka zakazanych potravin a prisad.
Ci sa tyka BLW, odporucam najst si dobry zdroj informacii, co podla mna konik uplne nie je. Najdi si na ig profil minispajz.