Biely jogurt pre 8-mesačné dieťa

evickuska
7. dec 2023

Ahojte syn bude mat 13teho 8. mesiacov. Zatial som mu davala iba mliecnu kasu od Hami, krupicovú. Myslite, ze uz by som mohla pridat aj biely jogurt? Pripadne nejak zapajat tie mliecne vyrobky?
Dakujem.

luliu
7. dec 2023

@evickuska určite áno

jj298
7. dec 2023

@evickuska moj uz mal v 8 mesiacovh zavedeny jogurt

rebrambora
7. dec 2023

Davala som nejaky kvalitny skyr alebo grecky.

evickuska
autor
7. dec 2023

@luliu nema ani 1 zub a preto vsetko mixujem a je tazke vymyslat...
s cim mu davas jogurt prosim ta? a na veceru uz nie, ze?

evickuska
autor
7. dec 2023

@jj298 co take si este v 8. mesiacoch davala? naozaj citat na nete atd. kazda matka inak 🙈

luliu
7. dec 2023

@evickuska v 8. mesiaci už všetku zeleninu, ovocie, mäso, ryžu, jogurt, žĺtko

jj298
7. dec 2023

@evickuska fuuuha. Okrem orechov a citrusov a hribov uz asi takmer vsetko. Dokonca aj zatracovane bravcove. Nejak strikntne som sa nejakym tymto casovanim neriadila. Riesila som skor lokalne a sezonne potraviny takze mal uz v tom veku aj napr jahody zo zahrady aj ked vraj maju byt az od roka. Vsetko ale s mierou.

bolarazjedna
7. dec 2023

Mne odporúčala pediatricka Zvolenský jogurt, biely, alebo Hollandiu, od toho 8.mesiaca. Zo začiatku mu to nechutilo, tak som mu to zmiešala s trochou detskej ovocnej vyzivy (ak by si mala tiež neúspech).
Inak to ze nemá zuby, neznamená, že musíš všetko mixovať, môj mal 1.zubok ako 9mesacny a už predtým mesiac - dva papal iba rozpucene jedlo ci malilinke kúsky.... Niektoré deti majú 1.zubok v 13.mesiacoch, aké zo neznamená, že dovtedy musíš všetko mixovať.

aliaray1
7. dec 2023

@evickuska samozrejme ano. Idealne okolo 10% tuku...napr zvolensky

miniatura14
7. dec 2023

Áno, už môžeš zaradiť. Dobrý je Hollandia Bio gazdovský alebo Tami Živý jogurt.

klip0
7. dec 2023

Áno môže ale určite nie 10% to je ťažké na bruško. Začni 3,5% napr hollandia a nie celý naraz

tetapetra
7. dec 2023

@evickuska u nás sa fičalo na holandii

kris_tin257
7. dec 2023

Nám povedala pediatricka že je ešte skoro, že biely jogurt sa zavádza až od 10teho mesiaca 😊 že má na to ešte čas, čiže ešte čakáme

mili2016
7. dec 2023

@evickuska skús vyskúšať uvarený batat rozpučit pridať banán a jogurt

veronikaszabova
8. dec 2023

@evickuska nasa ma 8m - zavedene ma ovocie, zelenina, vsetky druhy masa, cestoviny, vajicko, asi vsetko okrem hribov... Uz aj jogurt. 🙂
Minule som povedala synovi, nech jej da jogurt - a ten vytiahol vanilkoveho pribinacika z chladnicky a mala ho spucovala cely, len sa po nom zaprasilo 😂

evickuska
autor
9. dec 2023

@klip0 a davate im ho skor okolo obeda ci podvecer?

evickuska
autor
9. dec 2023

@tetapetra a s cim si mu ho miesala? 🙈

evickuska
autor
9. dec 2023

@veronikaszabova takze aj vanilkovy pribinacik? a skor k veceru mliecne ci skor doobeda?

veronikaszabova
9. dec 2023

@evickuska davam doobeda. Pribinacika jej dal brat. Radsej daj biely jogurt 🙂

tetapetra
9. dec 2023

@evickuska s ničím, len biely. Nechcel ochutený

klip0
9. dec 2023

@evickuska na olovrant, ale je to v podstate jedno

evickuska
autor
9. dec 2023

@veronikaszabova haha jasne rozumiem ale ten tiez nemoze ublizit 🙈

evickuska
autor
9. dec 2023

@klip0 niektore maminy to aj do presnidavok pridavaju 🤷‍♀️

enoula
9. dec 2023

Moze, klasicky biely nesladeny s probio kulturou/bakteriami, idealne kolo 3% tuku na začiatok. Zaviesť ako vsetky nove potraviny cez den a samotný (kvoli moznej reakcii/alergii)
Tvarohove dezerty typu pribinacik nie, vela cukru a bielkovín= zataz pre babo

zuzanap9
9. dec 2023

Mňa by zaujímalo akým spôsobom ste začali zavádzať vajíčko 😊

jj298
9. dec 2023

@zuzanap9 najprv len zltko. Po case, mozno 8-9 mesiac som prihodila aj zdibcek bielka. Najprv fakt len o velkosti nechtu, potom viac a viac, v roku som dala celu polovicu bielka. Tak do prikrmu myslim. Ale mal uz aj pred tym potraviny ktore obsahuju vajce ako napr palacinky, “kolac” a pod..