Mamicky neviete mi povedat v akom obchodnom retazci kupim bezlaktozove mlieko? Ale nie trvanlive, maly ma 1,5 roka. Za prispevky dakujem 🙂
sesterka mi svojho casu spominala kvapky/asi z lekarne/ ktore z normal mlieka spravia bezlaktozove... my pijeme od raja,ze v lidli maju tiez som nevedela,dakujem za tip
rajo ma tiež bezlaktozove vyrobky ako mlieko,smotana na varenie,šlahanie,tvaroh,cottage chees.
Ale nie su to nahodou trvanlive mlieka? Aku maju spotrebu baby? Vdaka 🙂
@diankosik87 neviem o tom že by bolo čerstvé robím v onchode a veru žiadne nebolo čerstvé všetko trvanlivé.
@diankosik87 neviem, aky je teraz trend v bezlaktozovych mliekach, ale ja ked som pred 4 rokmi riesila intoleranciu laktozy u mojich deti, pediatricka mi poradila ryzove mlieka z DM (Reis Drink za 1,49 e - ale tiez trvanlive), su trochu sladsie, ale velmi prijemne na pitie, dcera by ho pila stale. viem, ze na tychto mliekach funguje vela deti s intoleranciu laktozy.
@diankosik87 v Lidlu mají opravdu čerstvé,ani já nechcinechci pro dcerku trvanlivé.
v Lidli, kupujem tam stale,a pijem ho aj ja,aj dcerka,aj ked nie sme alergicke.
@diankosik87 nutrilon low lactose my sme ho mali raz ked mala velmi hnackovala tak nam ho lekarka odporucila pozrite na internete a myslim ze aj ina znacka umeleho mliecka je
kup si normalne cerstve a donho kvapky Lakazan z lekarne a mas
Tiez som davala dcere ryzove z DM ale nakoniec to uz nemusime riesit, problem sa nepotvrdil a vsetko je ok. Ale to ryzove bola fajn alternativa, aj jej to chutilo.
Ja som si tiež robila doma bezlaktozové-čerstvé kravské a doň Laktazan kvapky
no ja mám to bezlaktózové dávať len mesiac a potom prejsť na klasické plnotučné, keďže sa u malého nepotvrdila intolerancia na laktózu, len jeden čas mával riedke stolice a zdalo sa mi, že po mlieku, ďakujem babenky za rady! 😉
V Lidlu, pravidelně ho tam kupujeme 🙂