Baklažán ako príkrm

20. okt 2021

Dobrý deň, rada by som sa spýtala viete mi prosím Vás poradiť dnes robím prvý krát malej baklažán lenže ja s ním nemám veľmi skúsenosti a po nakrájaní a očistení zhnedol, má to tak byt ? Alebo to je znak toho že nieje dobrý ? Ďakujem za každú odpoved.

reenie
20. okt 2021

Je dobrý..treba ho jemne nasoliť..ak keď nesoliš, ta sol sa dá umyt..nasolením pustí štavu a tú treba odstránit..je horká

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reenie
20. okt 2021

@viestta ano, takú som mala zasadenú..nakoniec bola horká.pokazila mi jedlo..možno aj chyba v pestovaní...pre istotu vždy osolim..keď robím pomazánku a pečiem, vtedy nesolim, iba vytlačím..

tramtada31
20. okt 2021

Treba ponoriť do slanej vody na 20 minut a potom ešte umyt a tepelne upraviť. Baklažán sa potrebuje “vypotiť”. Dáva sa detom najlepšie v 9mesiacoch, v niektorých literaturach až po roku.