Ahojte prosím odkedy ste začali bábätku ponúkať vodu? Mám 4 mesačné na Um.
A ako ponúkať? Ako často?.... a hlavne v čom sa vám to osvedčilo? Fľaša, učiaci pohárik, niekto radí aj poldecak, pohár so slamkou, na lyžičke?
Ako začať?? 🙏
Ďakujem ❤️
Ahoj, ja mam 5 mesačného, vodu som mu začala ponúkať s prvými prikrmami, čiže od ukončeného 4.mesiaca, no nechcel. Keby niesu takéto horúčavy, až tak by mi to nevadilo, no snažím sa mu každý deň ponúkať. Z fľašky vôbec nevypije, z pohárika taktiež, z lyžičky vypluva, jedine co vypije striekačkou... A cca 30ml by mal za deň. Mne tak povedala pediatrická.
Vsetko spomenute, striekacka, lyzicka, poharik, flaska, flaska so slamkou… samozrejme najpraktickejsie je naucit rovno na poharik, akurat to chce trpezlivost. Moje dieta sa zo slamky naucilo pit az okolo roka, dovtedy ani kapsicku nevedela jest 🙈 Ponukat vodu je urcite vhodne, obzvlast v lete, ale pokial dieta pije dostatok tekutin v podobe mlieka (cca 150ml/kg za den), tak si netreba robit tazku hlavu, ak bude pit fakt minimum vody, neiktore deti si musia na vodu zvyknut 🙂
Ja som dávala svojmu dieťaťu vodu hneď ako sme prišli domov po pôrode
Kamoska ma mesačne bábätko a pije normálne vodu je na UM mlieku.
Tak staršia keď bola na um tak som hneď ponúkala vodu a keďže um pila s fľašky tak aj vodu som jej dávala z rovnakej prípadne som jej urobila slabý feniklovy alebo harmancekovy čajík. Mladšia bola plne kojena tak jej som dávala po lyzičkach keď bola maličká a neskôr z fľašky
Mne sa vypomstil môj spôsob 😂 ako sme začali s prikrmami, tak som dávala aj vodu. Zo štamperlíka, aby sa naučil na pohárik. Chce to veľa trpezlivosti a utierok. Teraz keď si u nás niekto chce pripiť s poldeci, malý sa ide zblázniť 😂 ale ide mu to pekne, niekedy mi odmieta z klasickej fľašky a chce len z pohárika 😊 postupne prejdeme na väčšie poháre.
Zacali sme s rpvymi prikrmami asi ked mal 5 mesiacov. Nechcel pit a tak sme skusali vsetko mozne. Zacni s poharikom. Cim skor sa nauci na to, tak lepsie. Ak sa chyti, super, ak nie budes skusat ine sposoby. Treba maly poharik, ktory si dobre chyti do ruky a nie je prilis siroky aby sa mu to nelialo popri ustach.
Mala ma 3m, je na UM, denne vypije max deci cistej vody. A pije normalne z flasky